Filteren

Updated 4/2/21 by Leigh Hutchens

Net als in Schedule, bevat Base Schedule filters waarmee u kunt specificeren wat u wilt zien door alles in de weergave te verwijderen, behalve datgene waarop u hebt gefilterd.

Hoe de filteropties te vinden:

1. Ga naar het basisschema van uw keuze.
  2. Klik op het "filterpictogram" in het menu. Merk op dat het nummer op het filterpictogram aangeeft hoeveel filterselecties momenteel actief zijn in de weergave.

We bieden de volgende filteropties aan in het basisschema:

Filter

Uitleg

Plan items

Verschuivingen, taken, onbeschikbaarheid volgens afspraak. Opmerking: aangezien Base Schedule geen datums bevat, is onbeschikbaarheid volgens afspraak het enige type onbeschikbaarheid in Schedule dat beschikbaar is in Base Schedule.

Type verschuiving

Shift-typen. In de vervolgkeuzelijst van het filterveld Type ploeg in Planning en Basisschema, tonen we nu ploegentypes met dezelfde details als in de vervolgkeuzelijst ploegentype van het paneel Ploeg toevoegen / Ploeg bewerken. Dit betekent: De kleur van het ploegentype verschijnt voor de naam van het ploegentype, en Na de naam van het ploegentype worden de tijden weergegeven die op het ploegentype zijn geconfigureerd.

Shift-status

Filter op toegewezen ploegen en / of niet-toegewezen ploegen.

• Om niet-toegewezen ploegen weer te geven, selecteert u "Niet toegewezen" in het veld Ploegstatus. Om toegewezen ploegen weer te geven, selecteert u "Toegewezen" in het veld Ploegstatus. Om beide weer te geven, maakt u geen selectie in dit veld of selecteert u zowel "Niet toegewezen" als "Toegewezen" in dit veld.
  • De relatie tussen de selecties in dit veld en die in andere shiftfiltervelden wordt beïnvloed door de en / of schakelknop onder aan het filterpaneel.
  • Eventuele selecties in het ploegstatusfilter worden in de statistieken meegenomen.
  • Merk op dat dit wordt beschouwd als een ploegendienstfilter en dat het de waarschuwing zal genereren die hier wordt beschreven als u filtert op het ploegstatusveld wanneer u op de knop "Uitrollen" klikt. We zullen het gelinkte artikel binnenkort bijwerken om dit weer te geven.

Werknemerstatus

Toon alleen werknemers die wel of niet ten minste één schema-item hebben. Tip: Combineer deze filteroptie met de optie "Rooster items" om bijvoorbeeld alleen werknemers met een of meer ploegen te tonen.

Personeelscategorie

• U kunt alle personeelscategorieën selecteren die in uw account zijn gedefinieerd, ongeacht of werknemers in uw basisschema daadwerkelijk de betreffende personeelscategorie hebben.
  • Als u een personeelscategorie selecteert, worden alleen werknemers in uw basisschema weergegeven die over die vaardigheid beschikken; Als u meerdere personeelscategorieën selecteert, worden alle werknemers in uw basisschema weergegeven die over een van deze vaardigheden beschikken.
  • Als u een personeelscategorie selecteert, blijft het veld Medewerker leeg (hetzelfde gedrag als hierboven beschreven onder Algemene filterverbetering ).
  • De relatie tussen de selecties in dit veld en die in andere shiftfiltervelden wordt beïnvloed door de en / of schakelknop onder aan het filterpaneel.
  • Eventuele selecties in het ploegstatusfilter worden meegenomen in de basisschema-uren (statistieken).

Huis eenheid

Toon alleen werknemers van wie de woningunit overeenkomt met de gemaakte selectie.

Werknemersgedeelte

Filter medewerkers op basis van hen die tot een specifieke sectie behoren. Een sectie wordt alleen weergegeven in de vervolgkeuzelijst Werknemers als ten minste één medewerker een rol direct in die sectie heeft op de datum van vandaag, specifiek in de momenteel bekeken periode.

Shift-sectie

Filter verschuivingen op basis van de sectie waarin ze plaatsvinden.

Werknemer

Medewerkers, plus gedeelde medewerkers. U kunt de waarden van de vervolgkeuzelijst in dit veld aanpassen door te zoeken naar: Alleen de naam van de werknemer, Alleen badge-nummer van de werknemer, Zowel de naam van de werknemer als het badge-nummer van de werknemer.

Vaardigheden

Filter op vaardigheden die u wilt voor ploegen.

• Als u een vaardigheid selecteert, worden alleen werknemers in uw basisschema weergegeven die over die vaardigheid beschikken; Als u meerdere vaardigheden selecteert, worden alleen werknemers in uw basisschema weergegeven die allemaal over al deze vaardigheden beschikken.
  • De relatie tussen de selecties in dit veld en die in andere shiftfiltervelden wordt beïnvloed door de en / of schakelknop onder aan het filterpaneel.
  • Eventuele selecties in het ploegstatusfilter worden in de statistieken meegenomen.

De eerste keer dat u naar het basisschema gaat, ziet u alles wat u in het schema kunt zien, dwz er zijn geen filters voorgeselecteerd in de weergave.

De resultaten van uw filterveldselecties worden beïnvloed door de schakelaar En / Of onderaan het filterpaneel.

U kunt altijd zoeken naar filteropties. Stel dat u wilt zoeken naar een specifiek type ploegendienst, dan zoekt u rechtstreeks naar dat ploegentype in de vervolgkeuzelijst met filters door in dat veld te typen.