Hoe maak ik een afwezigheidsschema aan?

Updated by Leigh Hutchens

Dit artikel heeft betrekking op Klassiek.

Soms wil je misschien verlof voor een werknemer aanmaken, waarbij de dagen van het verlof altijd hetzelfde aantal dagen tellen, ongeacht hoeveel dagen in een week een werknemer is ingepland.

Dit kunt u het gemakkelijkst doen door een Afwezigheidsschema aan te maken. Hiermee kunt u eenvoudig bepalen of een verlof of afwezigheid altijd als een bepaald aantal dagen moet worden geteld.

Als je een Afwezigheidsschema wilt maken, ga dan naar Instellingen -> Tafels of Tijd -> Tafels.

Selecteer het Afwezigheidsschema en druk op Nieuw toevoegen.

• Begin met het selecteren van een naam die relevant is voor waar het voor zal worden gebruikt. In dit voorbeeld gebruiken we de naam Altijd 7 dagen
  • Voer een verklarende opmerking in voor wanneer het afwezigheidsschema moet worden gebruikt voor toekomstig gebruik.
  • Kies of het afwezigheidsschema alleen geplande diensten moet vervangen, ploegen uit het afwezigheidsschema moet toevoegen op vrije dagen, of beide opties volledig moet vervangen. In dit voorbeeld gebruiken we Vervang alle dagen
  • Selecteer welk ploegtype moet worden gebruikt als basis voor het verzuimschema. In dit voorbeeld gebruiken we het shifttype Logistiek
  • Voeg nu bladeren toe voor de dagen van de week die als vrije dagen moeten worden geteld. In dit voorbeeld willen we elke dag van de week toevoegen.

Het eindresultaat zou er ongeveer zo uit moeten zien

• Het is mogelijk om te definiëren dat een dienst uit het verzuimschema moet worden aangepast volgens:
    • Nominale uren per dag volgens afspraak van de werknemer employee
    • Verzuimploeg vermenigvuldigd met arbeidsparticipatie
    • Geen aanpassing aan de dienst afwezigheidsrooster
    • Gebruik "minijobber" gem. uur/dag
  • Selecteer of de dienst uit het verzuimschema moet worden uitgerold op vakantieverlofdagen.
  • Klik op Opslaan
De daadwerkelijke verlofuren zijn afhankelijk van het arbeidsparticipatiepercentage van de werknemer. Lees dit artikel om meer te lezen over het effect hiervan op de berekening van de verlofuren per dag.