Regler för att skapa skift

Den här artikeln gäller Classic.

För att Quinyx ska kunna räkna fram din optimala bemanning behöver du sätta regler för att skapa skift. Du talar om för Quinyx exempelvis hur många personer du behöver för att sälja för upp till en viss summa, för att servera X antal besökare, eller ta emot ett visst antal supportsamtal, på en timme.

Ett exempel kan vara som följer:

• För att ange behovet, skapa reglerna, gå till menyn Prognos och undermenyn Regler för att skapa skift.
  • Ange värde Per timme
  • Välj variabel i rullgardinsmenyn
  • Välj relevant skifttyp genom att dra och släppa det från höger till vänster eller dubbelklicka på skifttypen till höger
  • Ange antal personer som behöver arbeta för att angiven volym (ex en viss försäljningssiffra per timme)
  • Klicka på Spara.
  • Repetera ovan steg till du har alla regler för dina skift, inklusive noll (som i Quinyx blir 1) och ett högt maxvärde.