Hur ställer jag in att man ska få intjänad röd dag?

Uppdaterad 17/3/20 av Leigh Hutchens

Den här artikeln gäller Classic.

För att ställa in så att de anställda får en intjänad röd dag gör man enligt nedan;

Detta är ett exempel och kan behöva justeras efter er verksamhet, kontrollera vad som gäller på just er arbetsplats.
  • Gå till Tid > Tabeller > Lönearter
  • Lägg till en löneart som heter "Intjänad röd dag"
  • Gå till Tid > OB-tid/Helgdagar > Helgdagar
  • Gå till fliken Lönearter
  • Aktivera lönearten som du precis skapade, bör ligga längst ner i listan
  • Spara
  • Klicka upp OB-tid/Helgdagar > Helgdagar igen
  • Klicka upp en helgdag som du vill lägga till en "Intjänad röd dag" – regel
  • Längs ner i rutan finns ett fält för regler > Klicka på Lägg till
  • Välj den löneart som ska falla ut
  • I första rullistan väljer du lönearten du precis skapat
  • Från 00:00 samma dag till 00:00 dagen efter
  • Mängd: Exakt 1
  • Skapa bara om anställd har Stämpling med matchande skift
  • Bocka i om det ska ersätta grundlön, OB, mertid, tillägslönearter eller sjuklönearter. Om det inte ska det så bokar du inte i någon.
  • Spara
Glöm inte att gå in på respektive avtalsmall och aktivera lönearten vi skapade i början