QMail/e-post/SMS

Den här artikeln gäller Classic.

QMail är Quinyx interna e-postsystem för kommunikation. Många QMail skapas automatiskt baserat på schemaläggning. Till exempel om medarbetarens schema ändras eller frånvaro ansökan godkänns blir den automatiskt notifierad. En medarbetare som använder Quinyx appen, får även en push notis på sin mobiltelefon då ett nytt QMail har kommit.

Meddelanden i inkorgen visas som standard i datumordning. Du kan se skickade meddelanden genom att klicka på Kontrollera skickade Qmail. Skapa ett nytt meddelande genom att klicka på knappen Nytt meddelande/mail/SMS.

Du kan välja vem som ska få meddelandet genom att bocka i mottagarens namn, filtrera per personalkategori eller välja en mottagargrupp - grupper skapas under fliken personal.

Qmail är standard leveranssätt. Du kan även välja SMS eller E-post. Om du väljer E-post kan du klicka på fliken Externa för att manuellt lägga till e-post adresse, vid behov.

Meddelandet kan markeras som viktigt och visas då som en pop-up i Web punch när medarbetaren stämplar in eller ut.

Skriv rubrik och meddelande.

Det är möjligt att bifoga filer, eller använda sig av ett fördefinierat formulär. Du kan även här spara texten du skrivit till ett formulär om detta är ett meddelande som kommer att återanvändas.

Du kan välja att bli notifierad när dina kollegor har läst meddelandet genom att bocka i Begär läskvitto.

Klicka på Skicka.