Lösenordshantering

Den här artikeln gäller Classic.

Skapa lösenord

Du kan generera nya lösenord för en större grupp medarbetare, då ni exempelvis ska initialt rulla ut Quinyx.

Efter att personalkorten är inlagda i Quinyx. Klicka på Skicka lösenord under menyn Personal.

Välj specifika medarbetare eller filtrera fram per per personalkategori.

Klicka på knappen Skicka.

Ett meddelande som innehåller ett nytt, temporärt lösenord skickas till den e-postadress som står angiven på personalkortet, alternativt som SMS till mobiltelefonen beroende på informations mottagarens valda inställningar.

Återställa lösenord

Du kan återställa lösenordet för en medarbetare på olika sätt.

• Alternativ 1
    Öppna medarbetarens personalkort under Personal och ange ett nytt lösenord som är minst 6 tecken långt. Klicka sedan på knappen Spara. Meddela medarbetaren lösenordet du har lagt in. När de använder det nya lösenordet för första gången kommer Quinyx att kräva att det ändras till något som medarbetaren själv väljer.
  • Alternativ 2
    Öppna medarbetarens personalkort under Personal och klicka på knappen Skicka lösenord. Detta genererar ett mail eller SMS med ett temporärt lösenord. När de använder det temporära lösenordet för första gången kommer Quinyx att kräva att det ändras till något som medarbetaren själv väljer.