Radera anställd

Uppdaterad 17/3/20 av Leigh Hutchens

Den här artikeln gäller Classic.

Om du raderar en anställd tar du bort den anställde, och all tillhörande information som t.ex. tidigare samt framtida skift och stämplingar.

För att radera en anställd går man till vyn Personal-anställda, och klickar upp den anställdes personalkort. Sedan klickar man på fliken Kategorier, och bockar ur rutan "anställd". Då kommer en kalender upp där man kan välja ett slutdatum på den anställde, dvs sista anställningsdag. När man sedan sparat, kommer raderaknappen dyka upp på personalkortet så att den anställde kan raderas. Du kan även  aktivera automatiskt underhållning av anställda genom att klicka här.

Man kan också ställa in att anställda raderas per automatik X dagar efter att man ställt in sista anställningsdatum. Detta gör man under fliken Inställningar - Globalt. Bocka i "Aktivera automatiskt underhåll av avslutade medarbetare", och välj sedan efter hur många dagar efter att anställningen upphör som den anställde ska raderas, och spara.


Fick du hjälp?