Personalportalen

Den här artikeln gäller Classic.

Översikt

På översiktssidan/landningssidan finns ett antal poddar. Du har även möjlighet att klicka in i olika flikar.

• Podden Nya QMail visar din inbox. Klicka på ett meddelande för att läsa och svara.
  • Skift att godkänna används om din organisation tillåter att medarbetare ansöker om skift från varandra. I så fall se du skift som dina kollegor önskar ta från dig och du har möjlighet att godkänna eller neka här.
  • Under Nyheter ser du eventuella nyheter som ditt företag väljer att dela.
  • MittSchema visar en översikt av dina kommande skift, om det finns lediga skift och vilka kollegor som arbetar idag.
  • Podden Kontrollpunkter visar dina tilldelade uppgifter för dagen, om modulen Uppgift används.

MittSchema

Under fliken MittSchema ser du ditt schema. Här kan du även skicka intresseanmälan, byta skift och ansöka om frånvaro.

MinSida

MinSida innehåller information om dig. Beroende på rättigheter kan du ladda upp en bild och uppdatera fält. Du kan bland annat se historiska ledighetsansökningar och prenumerera på ditt schema till en extern kalender i ical format.

MinaArbetskomisar

Under mina arbetskompisar kan du eventuellt söka fram och hitta kontaktuppgifter till dina kollegor. Du kan se en överblick av schemat under Schemalagd personal och se och lägga till frånvaro under Frånvarohanteraren.

Kommunicera

Under fliken kommunicera samlas dina meddelanden, nyheter, dokument och annan information.

Tid

I Tid attesterar(godkänner) du dina arbetade timmar.

Om ni har möjlighet på ert företag så går det att stämpla in via mobilen samt via datorn och personalportalen. Vissa företag har valt att ha en annan lösning som t.ex. via en kassa i butiken. Undersök detta hos din närmsta ledare.