Avtalsmallar - Tillgänglighet

Den här artikeln gäller Classic.

I fliken Tillgänglighet ställer man generellt in att medarbetare är tillgängliga för schemaläggning varje vecka, alla dagar. På individnivå går det sedan att ange en mer exakt tillgänglighet för personen ifråga, vilket är bra om vi till exempel har minderåriga, som enligt lag inte får jobba nattetid, eller om vi har en medarbetare som är tillgänglig för arbete endast vissa dagar i veckan.

Observera att samtliga medarbetare som ska schemaläggas i Quinyx ska ha en ifylld tillgänglighet på sitt avtal. I annat fall kommer Quinyx att generera en varning om att personen inte är tillgänglig. I avtalsmallen är rutan Kontrollera tillgänglighet ibockad som standard. Om rutan bockas ur kommer Quinyx endast att kontrollera om medarbetaren har en godkänd semester eller annan ledighet under perioden.

För att ställa in tillgänglighet trycker man på knappen Lägg till. Här kan vi välja tillgänglighetsperiod per dag och vecka.