Kompetens

Uppdaterad 14/10/20 av Leigh Hutchens

Du kan länka färdigheter till dina anställda så att du kan se till att du alltid har rätt anställda tilldelade ett skift.

Skapa färdighetskategorier

För att komma igång måste du skapa färdighetskategorier under vilka du kommer att gruppera färdigheter. Du kan skapa vilka färdighetskategorier som gäller för din organisation, men exempel är:

Färdighetskategori

Skicklighet

Språk

Engelska, tyska, spanska etc.

Träning

HLR, auktoriserad lärare, brandsäkerhet

Tillstånd

Öppen, Stäng, Till upplevelse, Över 18, Nyckel

Du kan skapa så många färdighetskategorier som du behöver för din organisation.

Så här skapar du en färdighetskategori:

1. Gå till Kontoinställningar> Färdighetskategorier:
  1. Klicka på Lägg till.
  2. Ge din kompetenskategori ett namn:
  1. Klicka på Lägg till.

Skapa färdigheter

Skapa sedan färdigheter som du vill lägga till i en färdighetskategori. Du kan skapa så många färdigheter som du behöver för din organisation ..

Att göra detta:

1. Gå till Kontoinställningar> Färdigheter:

1. Klicka på Lägg till.
  2. Ge din färdighet ett namn och länka den till en färdighetskategori som du redan har skapat:
  1. Klicka på Lägg till.

Skapa färdighetsmallar

Att skapa en färdighetsmall kan vara användbart för att snabbt länka en grupp färdigheter till en person samtidigt. Till exempel kanske din kökspersonal alltid behöver utbildning i livsmedelssäkerhet och måste prata spanska. Genom att skapa en mall kan du lättare lägga till dessa färdigheter.

Så här skapar du en ny färdighetsmall:

1. Gå till Kontoinställningar> Skicklighetsmallar.
  2. Klicka på Lägg till:
  3. Ge din skicklighetsmall ett namn:

1. Länka så många färdigheter som gäller för den positionen.
  2. Klicka på Lägg till.

När du nu vill länka färdigheter till en anställd kan du använda mallen istället för att behöva lägga till färdigheter individuellt.

1. Navigera till Människor> Personuppgifter> Färdigheter.
  2. Klicka på den färdighetsmall du har ställt in:

Så nu, när du väljer den mall för kökspersonal som du tidigare har ställt in, till exempel läggs spanska och livsmedelssäkerhet automatiskt till och du behöver inte lägga till dem manuellt.

Arbeta med färdigheter

Du kan lägga till en färdighet i ett skift eller associera en färdighet med en enskild anställd.

Länka en färdighet till ett skift

Färdigheter kan ställas in som krav på skifttyper. Du kan lägga till så många färdigheter i ett skifte som det är tillämpligt för din organisation.

Att göra detta:

1. Gå till Kontoinställningar> Skifttyper:
  1. Klicka på den skifttyp som du vill lägga till en färdighet till.
  2. Navigera till avsnittet Färdighet och lägg till någon av de färdigheter du tidigare har ställt in:

1. Klicka på Spara.

Att associera en färdighet till en skifttyp innebär att om du sedan försöker schemalägga en anställd som inte har den färdighet som krävs för den skifttypen ser du en varning:

Du kan välja att lägga till den anställda ändå eller välja nej för att hitta en annan anställd med önskad skicklighetstyp. Detta säkerställer att du har människor med rätt kompetens på plats.

Länka en färdighet till en anställd
  1. Navigera till People för att länka en färdighet till en anställd.
  2. Klicka på namnet på den anställde som du vill länka en färdighet till.
  3. I panelen Personuppgifter kan du lägga till ett obegränsat antal färdigheter för den anställde och, om tillämpligt, kan du ställa in ett utgångsdatum för en färdighet.
  1. Klicka på Spara.

Den kommande utgången för en anställds skicklighet visas på instrumentpanelen tre månader innan den går ut. Detta varnar dig för att du behöver granska färdigheten och att du till exempel kan behöva boka en ny HLR-kurs för den anställde.

Färdigheter i schematvy

I schemavyn finns det två sätt att se de anställda som har nödvändiga färdigheter för ett skift.

Filtrera

Att göra detta:

1. Klicka på filterikonen.
  2. I kompetensavsnittet, filtrera på de färdigheter som dina anställda måste ha för det skift du vill tilldela:
  1. Ge det nya filtret ett namn:
  1. Klicka på OK.

Detta sorterar dina anställda i schemat efter de som har nödvändiga färdigheter för det skift du vill tilldela.

Lägg till ett skift

När du lägger till ett skift kan du också se de anställda som har lämpliga färdigheter.

Att göra detta:

1. Klicka på Lägg till skift:
  1. Klicka i fältet för anställda.
  2. Rulla ner listan över anställda för att se vem som har den skicklighet som krävs på skiftet: