Mobilapp behörigheter FAQ

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Q: Vilka telefonitjänster begär Quinyx mobilappen åtkomst till?
  • iOS kan kräva behörigheter för:
    • FaceID
    • Plats (inklusive bakgrundsplats)
    • Fotobibliotek
    • Kamera
    • Mikrofon
    • Meddelanden
  • Android kan kräva behörigheter för:
    • Kamera
    • Plats (inklusive bakgrundsplats)
    • Mikrofon
    • Körande förgrunds tjänster
    • Kontrollera vibration
    • Kontrollera NFC
    • Körning vid start
    • Full nätverksåtkomst
    • Visa nätverksanslutningar
    • Förhindra telefonen från att somna
    • Meddelanden
    • Ta emot data från internet
Q: När begär mobilappen dessa behörigheter?

Behörigheter begärs vanligtvis första gången en användare försöker komma åt en funktion. Till exempel, på iOS, begärs meddelandebefogenhet vanligtvis vid första inloggningen. Quinyx begär endast kamerabefogenhet när en användare vill ta en bild. Om användaren vill ladda upp en befintlig bild, begär Quinyx istället åtkomst till fotobiblioteket utan att be om kamerabefogenhet.

Användare kan välja att inte bevilja dessa behörigheter, men detta kan förhindra dem från att använda vissa funktioner, som att ladda upp en profilbild eller ta emot meddelanden.
Fråga: Frågar appen om behörigheter även om funktionerna inte används?

Nej, användare som aldrig öppnar en funktion (t.ex. kameran) kommer inte att ombedas att ge åtkomst till den tjänsten. Behörigheter begärs endast när de behövs.