Q4 2022 Quinyx release sammanfattning

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Du kan läsa om nyckelfunktioner i de senaste versionerna så att du alltid känner till den senaste funktionaliteten och inte missar något mervärde!

Det fjärde kvartalet 2022 innehöll flera releaser. Rutorna i bilden nedan representerar nyckelfunktionerna som vi har släppt och i vilket område av programvaran. Observera att detta inte innehåller allt. Under varje release gör vi alla typer av buggfixar och lägger till mindre delar av funktionalitet. Vi gör även uppdateringar och prestandaförbättringar.

Quinyx webbapp

Version 0145

• Vi lade inte till någon ny funktionalitet under denna release eftersom vi fokuserade på buggfixar.

Version 0146

Logik för återutrullning av grundscheman
  • Quinyx har speciell logik - kallad återutrullningslogik - för vad som händer när du rullar ut ett samma grundschema för samma period, anställda och grundschemavecka och veckodag.
  • Detta är viktigt eftersom logiken för återutrullning av grundscheman avgör vad som händer när du rullar ut ett grundschema mer än en gång under samma tidsperiod, med samma medarbetare och använder samma grundschemaveckor och vardagar.
Ersättningsregler baserade på arbetad tid
  • Quinyx WFM har tidigare haft stöd för kompensationsregler för helgdagar för att skapa kompensation baserat på genomsnittlig produktion för lönearter under en period före den faktiska helgdagen. Med den här versionen släpper vi den första versionen av kompensationsregler som nu kan basera utfallet på arbetade timmar eller lönearter för samma veckodag under den valda perioden före en helgdag.
  • Detta alternativ kommer, tillsammans med regler för berättigande, att göra det möjligt för kunder inom detaljhandeln i Nederländerna att konfigurera "8/13-regeln för helgdagar".
    • 8/13 regel för helgdagar
      • Så vad är det? 8/13-regeln för helgdagar skapades för att våra kunder i detaljhandeln i Nederländerna ska kunna konfigurera en speciell regel så att om en helgdag är på en fredag så måste du ha arbetat minst 8 av de föregående 13 fredagarna för att vara berättigad till ersättning denna helgdag.
Frånvarolängd
  • Du kan nu ändra frånvaro längden på en frånvaroansökan i notifikationspanelen. Detta bygger på funktionalitet som vi släppte i versionerna 0143 och 0144. Vänligen ta en titt på dessa release notes om du vill ha en uppfräschning.
  • Den här funktionen är användbar eftersom den gör det möjligt för chefer att uppdatera frånvarolängden i de fall det har skett en felkommunikation med anställd och där frånvarotiden behöver uppdateras för att ha rätt Time Tracker-saldo och anställd lönebesked.

Version 0147

Newsfeed Publisher
  • Nyhetsflödet är vår nya och förbättrade kommunikationskanal som gör att du enkelt kan skapa, redigera och publicera nyhetsartiklar för hela din organisation. Nyhetsflödet är perfekt för storskalig kommunikation och är utformad så att du nu enkelt kan nå och bygga kommunikation för ditt företag, med verktyg för att säkerställa att du kan nå exakt vem du vill när du vill samt mäta dina anställdas engagemang för dina olika tillkännagivanden och kommunikationer.
Förbättringar till skapandet av visningsgrupper eller hanteringen av visningsgrupper i variabel inställningar.
  • Nu, istället för att bara se en lång lista med variabler när du väljer vilka variabler som ska visualiseras i vilken visningsgrupp, sorteras variablerna nu efter variabelstyp: standardvariabler, indata, prognoskonfigurationer, beräknade variabler eller optimalt antal anställda för att göra valet av variabler i visningsgrupper smidigare.

Version 0148

Affärsdygnsbryt

• När en frånvaro läggs till kommer Quinyx nu att titta på inställningarna för affärsdygnsbryt i den anställdes hemmaenhet när man kontrollerar att frånvaron inte slutar efter att den anställde har lämnat företaget och att den inte börjar innan den anställde har börjat på företaget.
    Innan den här releasen tittade Quinyx på dygnsbryt istället (Avancerade enhetsinställningar Tidregler Dygnsbryt), vilket till exempel genererade fel när användare försökte göra ovanstående den sista dagen av en anställd anställning.

Version 0149

Newsfeed publisher - trigga push-notiser
  • Med triggern för push-notiser har författare nu möjlighet att när de skapar en artikel utlösa en push-notis när artikeln publiceras. Det betyder att var och en av mottagarna som artikeln delas med kommer att få en push-notis parallellt med publiceringen av artikeln.
  • Tillsammans med triggern för push-notiser har vi också inkluderat några förbättringar av livskvaliteten för att säkerställa en smidig användarupplevelse.
    • Förbättrat flöde av omslagsbild när du skapar en ny artikel.
    • Prestandaförbättringar för att förbättra hastigheten och svarsfrekvensen när du skapar och hanterar artiklar.
Matraster - vi förbättrade stödet för matraster!
  • Funktionaliteten för matraster finns främst för att tillgodose arbetslagstiftningen i USA, men du kan naturligtvis använda den även om du inte befinner dig i USA. Kortfattat så skyddar dessa arbetslagar de anställdas arbetstider och tar hänsyn till vila och matraster för att effektivt stödja de anställda med en rättvis balans mellan arbete och privatliv.
BETA release av ny övertidsfunktionalitet
  • Vi introducerade en BETA version för beräkningen av övertid för efterföljande avtal. Den visuella förändringen i Quinyx är en checkruta i inställningarna för övertid. Vi förväntar oss en ännu mer komplett version under Q1 2023.

Quinyx mobilapp

Mobilappen har sina egna releaser och en egen takt, men under fjärde kvartalet överensstämde vissa mobilreleaser med releaserna för Quinyx-webbappen. Några viktiga nya funktioner under fjärde kvartalet är:

• En ny design för mobilappens inloggningssida - Vår inloggningssida har ett nytt inloggningsflöde och design. För att logga in på appen börjar du nu med att ange din e-postadress. Klicka sedan för att gå till nästa sida för att ange ditt lösenord. När du har angett ditt lösenord blir du antingen inloggad i appen direkt eller presenteras med flera inloggningsalternativ.
  • OAuth refactoring - Detta möjliggör inloggning till både webb och mobil med OpenIDConnect eller SAML Single Sign On (SSO)-lösningar, vilket säkerställer enkel konfiguration och överensstämmelse i kapaciteten mellan webb- och mobilappar.
  • Mörkt läge - Du kan nu använda Quinyx i mörkt läge i våra iOS- och Android-appar. Om du vill använda Quinyx i mörkt läge måste du aktivera det i telefonens systeminställningar, du kan inte konfigurera mörkt läge i Quinyx.
    • Vilka är fördelarna med att använda mörkt läge:
      • Det är bättre för svagt ljus och kan minska påfrestningen på ögonen.
      • Mindre blått ljus sänds ut från din telefon.
      • Din telefon kommer att använda mindre energi så telefonens batteri räcker längre.