Samenvatting release Q4 2022 Quinyx

Updated by Leigh Hutchens

U leest over de belangrijkste functionaliteiten in de afgelopen paar releases, zodat u altijd op de hoogte bent van de nieuwste functionaliteit en geen toegevoegde waarde misloopt!

In het vierde kwartaal van 2022 waren er zes releases. De vakken in de onderstaande afbeelding vertegenwoordigen de belangrijkste functionaliteit die we hebben vrijgegeven en in welk gebied van de software. Houd er rekening mee dat dit niet alles bevat. Tijdens elke release doen we allerlei bugfixes en voegen we kleinere stukjes functionaliteit toe. We brengen ook updates en prestatieverbeteringen aan.

Quinyx-webapp

Versie 0145

• We hebben tijdens deze release geen nieuwe functionaliteit toegevoegd omdat we ons hebben gericht op bugfixes.

Versie 0146

Logica voor het opnieuw uitrollen van het basisschema
  • Quinyx heeft nu speciale logica - re-rollout-logica genoemd - voor wat er gebeurt als u hetzelfde basisrooster uitrolt voor dezelfde periode, werknemers en basisrooster per week en weekdag.
  • Dit is belangrijk omdat de logica voor het opnieuw uitrollen van het basisschema bepaalt wat er gebeurt als u een basisschema meer dan eens uitrolt in dezelfde periode, met dezelfde werknemer(s) en dezelfde week en weekdagen van het basisschema gebruikt.
Compensatieregels op basis van gewerkte uren
  • Quinyx heeft eerder ondersteuning gehad voor compensatieregels op feestdagen om compensatie te creëren op basis van gemiddelde output op salarissoorten gedurende een periode vóór de daadwerkelijke feestdag. Met deze release hebben we de eerste versie van compensatieregels die nu de uitkomst kunnen baseren op gewerkte uren of salarissoorten voor dezelfde weekdag in de geselecteerde periode vóór een feestdag.
  • Met deze optie kunnen klanten in de detailhandel in Nederland, samen met de geschiktheidsregels, de "8/13-regel voor feestdagen" configureren.
    • 8/13 regel voor feestdagen
      • Dus wat is het? De 8/13-regel voor feestdagen is gemaakt om onze klanten in de detailhandel in Nederland in staat te stellen een speciale regel te configureren, zodat als een feestdag op een vrijdag valt, je minimaal 8 van de voorgaande 13 vrijdagen moet hebben gewerkt om in aanmerking te komen voor compensatie op deze feestdag.
Afwezigheid duur
  • U kunt nu de afwezigheidsduur van een afwezigheidsaanvraag wijzigen in het notificatiepaneel. Dit bouwt voort op functionaliteit die we hebben uitgebracht in versies 0143 en 0144. Bekijk deze release-opmerkingen als je een opfriscursus wilt.
  • Deze functie is handig omdat het managers in staat stelt de afwezigheidsduur bij te werken in gevallen waarin er een miscommunicatie met de werknemer is geweest en waar de afwezigheidsduur moet worden bijgewerkt om het juiste Time Tracker-saldo en de loonstrook van de werknemer te hebben.

Versie 0147

Newsfeed-uitgever
  • Newsfeed Publisher is ons nieuwe en verbeterde communicatiekanaal waarmee u eenvoudig nieuwsartikelen voor uw hele organisatie kunt maken, bewerken en publiceren. Dit is perfect voor grootschalige communicatie. De Newsfeed Publisher is zo ontworpen dat u eenvoudig communicatie voor uw bedrijf kunt bereiken en opbouwen, met tools om ervoor te zorgen dat u precies kunt bereiken wie u wilt wanneer u wilt, en u kunt ook de betrokkenheid van werknemers meten met uw verschillende aankondigingen en communicatie.
Verbeteringen aan het maken van weergavegroepen en het beheer van weergavegroepen in variabele instellingen
  • In plaats van simpelweg een lange lijst met variabelen te zien bij het selecteren van welke variabelen in welke weergavegroep moeten worden gevisualiseerd, worden de variabelen nu gesorteerd op type variabele: standaardvariabelen, invoergegevens, prognoseconfiguraties, berekende variabelen of optimaal personeelsbestand. Dit maakt variabele selectie in weergavegroepen soepeler.

Versie 0148

Zakelijke dageraad

• Wanneer een afwezigheid wordt toegevoegd, kijkt Quinyx nu naar de werkdag van de thuiseenheid van de werknemer om te controleren of de afwezigheid niet eindigt nadat de werknemer het bedrijf heeft verlaten en dat deze niet begint voordat de werknemer bij het bedrijf is gekomen. Vóór deze release keek Quinyx in plaats daarvan naar de kalenderdag, die bijvoorbeeld fouten genereerde wanneer gebruikers hetzelfde probeerden te doen op de laatste dag van het dienstverband van een werknemer.

Versie 0149

Newsfeed-trigger voor pushmeldingen
  • Met de pushmeldingtrigger hebben auteurs nu de mogelijkheid om bij het maken van een artikel een pushmelding te activeren wanneer het artikel voor het eerst live gaat.
  • Naast de trigger voor pushmeldingen hebben we ook enkele verbeteringen aan de kwaliteit van leven toegevoegd om een soepele gebruikerservaring te garanderen.
    • Verbeterde stroom omslagafbeeldingen bij het maken van een nieuw artikel
    • En we hebben een aantal prestatieverbeteringen aangebracht om de snelheid en het reactiepercentage te verbeteren wanneer u artikelen maakt en beheert.
Maaltijdpauzes - We hebben de ondersteuning voor maaltijdpauzes verbeterd!
  • De maaltijdpauze-functionaliteit bestaat voornamelijk om tegemoet te komen aan de arbeidswetgeving in de VS, maar u kunt deze natuurlijk ook gebruiken als u zich niet in de VS bevindt. In zeer beknopte zin bewaken deze arbeidswetten de werkuren van werknemers, waarbij rekening wordt gehouden met rust- en maaltijdpauzes om werknemers effectief te ondersteunen met een eerlijke balans tussen werk en privéleven.
BETA-release van nieuwe overwerkfunctionaliteit
  • We hebben de nieuwe BETA OT-berekening voor opeenvolgende overeenkomsten geïntroduceerd. De visuele wijziging in Quinyx is een selectievakje in de Overtime-instellingen. We verwachten een ALFA-versie in Q1 2023.

Quinyx mobiele app

De mobiele app heeft zijn eigen releases en cadans, maar in het vierde kwartaal kwamen sommige mobiele releases overeen met de releases van de Quinyx webapp. Enkele belangrijke nieuwe functionaliteiten tijdens Q4 zijn:

• Een nieuw ontwerp van de mobiele inlogpagina - Onze inlogpagina heeft een nieuw inlogproces en ontwerp. Om in te loggen op de app, begint u nu met het invoeren van uw e-mailadres. Klik vervolgens op om naar de volgende pagina te gaan om uw wachtwoord in te voeren. Wanneer u uw wachtwoord heeft ingevoerd, wordt u onmiddellijk aangemeld bij de app of krijgt u verschillende inlogopties te zien.
  • OAuth-refactoring - Dit maakt inloggen op zowel het web als mobiel mogelijk met behulp van OpenIDConnect- of SAML Single Sign On (SSO)-oplossingen, waardoor een enkele configuratie en consistentie in mogelijkheden tussen web- en mobiele apps wordt gegarandeerd.
  • Donkere modus - Je kunt Quinyx nu in de donkere modus gebruiken in onze iOS- en Android-apps. Als je Quinyx in de donkere modus wilt gebruiken, moet je dit activeren in de systeeminstellingen van je telefoon. Je kunt de donkere modus niet configureren in Quinyx.
    • Wat zijn de voordelen van het gebruik van de donkere modus:
      • Het is beter voor omgevingen met weinig licht en kan vermoeide ogen verminderen.
      • Er wordt minder blauw licht uitgezonden door je telefoon.
      • Je telefoon verbruikt minder energie waardoor de batterij van je telefoon langer meegaat.