Mobil - konfiguration för första dagen i veckan

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Enligt ISO 8601 är den första dagen i veckan för de flesta länder måndag. Det finns dock undantag, t.ex. vissa länder på den amerikanska kontinenten, som Kanada eller USA där deras första dag i veckan är söndag. Går vi åt andra sidan, så har även vissa asiatiska länder som Iran sin första dag i veckan satt till lördag.

Syftet med den här artikeln är att hjälpa mobilanvändare som vill ställa in en specifik dag som första (start)dag i veckan i sitt schema . Observera att efter att ha ställt in detta kommer det att gälla för Schema, Schemakalender och Tillgänglighet i mobilappen.

Den här inställningen är kopplad till din faktiska telefon, så användare från samma kund/enhet/ avdelningar kanske inte har samma dagar inställda som den första dagen i veckan. Dessutom är hur du ställer in den första veckodagen på din telefon annorlunda på Android och iOS.

IOS

På iOS är den här inställningen konfigurerbar på två ställen. Antingen kan du ställa in detta i InställningarAllmäntSpråk och regionFörsta dagen i veckan.

Alternativt kan du ställa in den med den för närvarande inställda regionen. För att ställa in en region på iPhone måste användaren först gå till InställningarAllmäntSpråk & regionRegion.

Android

På Android ändras den här inställningen genom att ändra telefonspråket. För att ändra telefonspråk på Android måste du gå till InställningarAllmän hanteringSpråk och inmatningSpråk.