Mobiel - eerste dag van de week configuratie

Updated by Daniel Sjögren

Volgens ISO 8601 is de eerste dag van de week in de meeste landen maandag. Sommige landen op het Noord-Amerikaanse continent, zoals Canada of de VS, hebben echter zondag als eerste dag van de week. Aan de andere kant hebben sommige Aziatische landen, zoals Iran, zaterdag als eerste dag van de week ingesteld.

Het doel van dit artikel is om mobiele gebruikers te helpen die een specifieke dag als eerste (start)dag van de week in hun mobiele planning willen instellen. Houd er rekening mee dat nadat dit is ingesteld, dit van toepassing is op de planning, de planningkalender en de beschikbaarheid in de mobiele app.

Deze instelling is gekoppeld aan uw werkelijke telefoon, dus gebruikers van dezelfde klant/unit/secties hebben mogelijk niet dezelfde dagen ingesteld als de eerste dag van de week. Bovendien is het instellen van de eerste dag van de week op uw telefoon anders op Android en iPhone (iOS).

iPhone (iOS)

Op iPhone (iOS) is deze instelling configureerbaar op twee plaatsen. U kunt dit instellen in Instellingen > Algemeen > Taal en regio > Eerste dag van de week.

Als alternatief kunt u het instellen met de momenteel ingestelde regio. Om een regio in te stellen op een iPhone, moet de gebruiker eerst naar Instellingen gaan > Algemeen > Taal en regio > Regio.

Android

Op Android wordt deze instelling gewijzigd door de taal van de telefoon te veranderen. Om de taal van de telefoon op Android te wijzigen, moet u naar Instellingen > Algemeen beheer > Taal en invoer > Taal gaan.