Version 0190

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Releasedatum 11 juli 2024

Observera att version 0190, som ursprungligen skulle släppas den 10 juli, har försenats för att möjliggöra ytterligare kvalitetskontroll. Det nya uppskattade releasedatumet är den 11 juli 2024.

Sammanfattning av release

Har du ont om tid och vill ha en övergripande sammanfattning?

Quinyx web app Version 0190

Ny funktionalitet

• Med denna version är vi glada att meddela lanseringen av Påminnelser Version 1!

Ny funktionalitet som kräver ytterligare konfiguration

• Inga för tillfället.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Granskningsloggar - Från och med denna version kommer du att kunna hitta information om varningarna som chefen accepterade när skiftet skapades eller redigerades inuti granskningsloggar för skift.
  • Samarbetsgrupper - Vi har inkluderat den första i en serie användbarhetsförbättringar som är utformade för att göra konfigurationen av Samarbetsgrupper mer intuitiv och kräva mindre manuellt arbete så att du bättre kan hantera dina samarbetsgrupper.
  • Översikt - Vi fortsätter att lägga till mindre förbättringar som ger en ny och fräsch känsla till vår Översiktssida.
  • Med denna version lägger vi till stöd för att dölja raden för obemannade skift när du använder funktionen för utskrift av schemat!

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna version. För mer information, klicka här.

Frontline Portal Version 0190

Ny funktionalitet

• Inga för närvarande.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Inga för närvarande.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna version. För mer information, klicka här.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Kolla in uppdateringarna och den nya dokumentationen här.

Viktigt meddelande!

Planerat underhåll den 17 juli 2024

Vänligen notera att underhåll kommer att ske när teamet uppgraderar vårt databassystem för Workforce Management.

Europeiska kunder

Det planerade underhållet kommer att äga rum den 17 juli 2024 kl 21:00 CEST.

Nordamerikanska kunder

Det planerade underhållet kommer att äga rum den 17 juli 2024 kl 03:00 EST.

Under det planerade underhållet förväntar vi oss begränsade störningar, men:

• Det kommer att resultera i en kortvarig nedtid för Quinyx-tjänsten i upp till 60 minuter.
  • Vi kommer tillfälligt att avbryta all inkommande trafik till databasen under uppgraderingsfönstret.

Om du har några frågor eller funderingar angående denna uppgradering, tveka inte att kontakta vårt supportteam.

Tack för din förståelse och samarbete när vi arbetar med att förbättra våra system och ge dig den bästa möjliga servicen.

Quinyx webbapp Version 0190

Releasedatum 11 juli 2024

Ny funktionalitet

Påminnelser - Version 1

Med denna version är vi glada att meddela lanseringen av Påminnelser Version 1!

Påminnelser är en ny funktionalitet som är utformad för att ge automatiska meddelanden för dig och din organisation. Genom att utnyttja den unika datamängden i Quinyx idag har vi börjat skapa en intuitiv och dynamisk påminnelsesvit som automatiskt kan ge olika användargrupper handlingsbara insikter så att de kan vidta rätt åtgärd vid rätt tidpunkt.

Målet här är att göra Quinyx mer intuitivt och transparent, och göra information lättillgänglig genom automatiserade varningar och meddelanden.

För en detaljerad uppdelning av hur man arbetar med påminnelser och svar på några vanliga frågor, hittar ni allt ni behöver för att komma igång här.

Ny funktionalitet som kräver konfigurationsuppdateringar

Inga för närvarande.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Granskningsloggar - insikter om accepterade varningar

Med denna version kommer du att kunna hitta information om varningarna som chefen accepterade när skiftet skapades eller redigerades inuti granskningsloggarna för skift.

Denna information kommer att göra granskningsloggarna för skift mer kompletta och ge en bättre översikt för alla som söker efter granskningsloggar om några av de konfigurerade reglerna bröts när skiftet skapades eller redigerades. Listan över accepterade varningar kommer att vara synlig inuti granskningsloggstabellen samt inuti skifthistoriksvyn.

I bilderna nedan kan du se hur denna varningslista visualiseras:

Samarbetesgrupper - Användbarhetsförbättringar

Med denna version har vi inkluderat den första i en serie användbarhetsförbättringar som är utformade för att göra konfigurationen av Samarbetesgrupper mer intuitiv och kräva mindre manuellt arbete så att du bättre kan hantera dina samarbetsgrupper!

Först har vi förbättrat skapandeflödet för Samarbetesgrupper, där trädhierarkin förblir i ett utökat tillstånd efter att ha skapat en ny grupp, vilket möjliggör bättre visuell bekräftelse av den skapade gruppen, enklare navigering av befintliga grupper och ett mer sömlöst skapa-redigera-flöde där du nu kan fortsätta redigera en skapad grupp med ett enda klick!

Översiktsförbättringar

Med denna version fortsätter vi att lägga till mindre förbättringar som ger en ny och fräsch känsla till vår Översiktssida. Nedan kan du hitta listan över förbättringar som är en del av denna version:

1. Inom bemanningsdiagrammet kommer du nu att kunna se specifika datum för den valda perioden. Genom att klicka på någon av stapeldiagrammen kommer du att omdirigeras till schemavisningen för den specifika dagen, veckan eller månaden.
  1. Under diagrammet kommer du att se att det nu finns två delar som kallas Behöver godkännande och Behöver uppmärksamhet.

Behöver godkännande kommer att innehålla information om antalet väntande frånvaro- och skiftansökningar som behöver chefens godkännande. Under antalet väntande ansökningar finns en ny länk som heter Visa ansökningar som kommer att omdirigera dig till Notifikationspanelen i Schemavyn så att du enkelt kan lösa väntande ansökningar.

Antalet skiftansökningar representerar sammanfattningen av alla väntande skiftbokningar, skiftbyten, skiftavbokningsansökningar och skiftbokningsförfrågningar på bortavdelningarna för de kommande 28 dagarna. Frånvaroansökningar representerar alla väntande frånvaroansökningar för de kommande 28 dagarna.

Inuti Behöver uppmärksamhet, kommer du att kunna se antalet obemannade skift och den anslutna procentandelen av skifttäckning. Under antalet skifttäckning och obemannade skift finns en ny länk som heter Visa kommande schema som kommer att omdirigera dig till Schemavyn för de kommande 28 dagarna så att du enkelt kan tilldela dessa skift och öka skifttäckningen på din enhet.

Antalet obemannade skift och procentandelen av skifttäckning representerar data för de kommande 28 dagarna.
Stöd för att dölja raden för obemannade skift i schemautskriften

I ett försök att optimera för vertikalt utrymme i schemautskriften, vilket förbättrar användarupplevelsen samt sparar träd! - kommer raden för obemannade skift nu att uteslutas helt från utskriften om, innan utskrift, raden har kollapsats med dess pil:

Schemat, innan raden för obemannade skift är kollapsad:

Schemat, efter att ha kollapsat raden för obemannade skift:

Schemautskriften, efter att ha kollapsat raden för obemannade skift i Schemat:

Buggfixar

• Löste ett problem som orsakade varningar i Schemavyn att inte överensstämma med timmarna i anställdas nyckeltal/statistik
  • Löste ett problem med filtrering av stämplingar i Schemavyn.
  • Löste ett problem som orsakade att frånvaro skapad via frånvaroscheman som sträckte sig över dygnsbrytet inte omvandlade schemalagda skift till frånvaroskift.
  • Löste ett problem där om attestrutan för anställd var markerad, skulle backend fortfarande returnera den som falsk.
  • Löste ett problem som gjorde att visningsgrupper för arbete inte var synliga när en ny variabel för optimal bemanning skapades.
  • Löste ett problem där i statistikavsnittet av grundschemat, skulle "frånvarotimmar" beräknas som "0", även om det fanns frånvaro i schemat som borde beaktas i denna beräkning.

Ny Quinyx HelpDocs-innehåll

Frontline Portal Version 0190

Releasedatum 11 juli 2024

Ny funktionalitet

Inga för närvarande.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Inga för närvarande.

Buggfixar

• Inga för närvarande.

Nytt innehåll i Frontline Portal HelpDocs

HelpDocs-artiklar
  • Inga för närvarande.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Inga för närvarande.
Klicka här för att se den nya Quinyx WFM Web Service-dokumentationen. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här.
Vi uppmanar alla våra kunder att använda våra API:er för att underhålla data och se till att informationen är aktuell. För att säkerställa skalbarheten av våra API:er när vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP API:er. Dessa begränsningar kommer att verkställas programmatiskt, vilket innebär att vi kommer att införa en begränsning på samtidiga anrop per kund till 10. Du bör förvänta dig svarsstatus 429 om du råkar överskrida denna gräns, och du rekommenderas att implementera en backoff-omförsöksmekanism för att hantera gränsen. Observera att begränsningen endast gäller för SOAP. När vi övergår från SOAP till Rest under de kommande åren kommer eventuella begränsningar att byggas in i API:et.