Konfigurera SMS/textmeddelanden

Uppdaterad av Daniel Sjögren

Du kan välja att få notiser via SMS/textmeddelanden när ett automatiskt genererat Qmail-meddelande skickas.

Konfigurera SMS/textmeddelanden

Enhetsnivå

För att ställa in SMS/textmeddelandefunktionaliteten för ditt Quinyx-konto måste du se till att dina enheter använder standardinställningarna:

1. Gå till Kontoinställningar > Grupphantering > [välj enhet] > Avancerade enhetsinställningar.
  2. I de avancerade enhetsinställningarna navigerar du till SMS/Koordinater och klicka på Hämta standardinställningar för SMS. Detta kommer att automatiskt fylla i fälten nedanför knappen.

Användarnivå

Om du vill att alla notiser för en användare ska skickas via SMS/textmeddelande:

1. Gå till Personer > Medarbetaruppgifter > Kontaktuppgifter.
  2. I fältet Få information via väljer du SMS.
Om Få information via SMS är valt på medarbetarkortet, kommer medarbetarna att få meddelanden för automatiskt genererade Qmail-meddelanden samt andra meddelanden som skiftbyten.
Observera att även om SMS inte är valt, kommer anställda fortfarande att få notiser om skiftändringar som görs inom 24 timmar före skiftstart.

Användarscenarion för SMS/textmeddelanden som notiser

Ingen datatäckning

Att använda SMS/textmeddelanden som ett sätt att ta emot notiser kan vara användbart i dem fall där anställda inte har datatäckning/internetmottagning men kan ringa/skicka textmeddelanden.

Arbeta för flera Quinyx-kunder

Om du arbetar för flera Quinyx-kunder kommer du inte att få aviseringar från din arbetsgivare om du inte är inloggad med de användaruppgifterna. Om du använder SMS/textmeddelandefunktionen kommer du fortfarande att få dessa aviseringar från din andra arbetsgivare via SMS medan du inte är inloggad i appen.