Plannen over meerdere units

Updated by Victor Jespersen

Met deze functionaliteit kunnen managers die verantwoordelijkheid delen voor werknemers nu rechtstreeks diensten in elke unit waar die werknemer een rol heeft, inplannen, bewerken en verwijderen. Met Cross-unit Scheduling geven we managers meer autonomie en minder planningsfriction. Deze functionaliteit is optioneel en moet worden geactiveerd in uw systeemconfiguratie. Het is standaard niet ingeschakeld.

Configuratie

Activering van de Cross-unit Scheduling-module

Er zijn twee stappen die u moet ondernemen om Cross-unit Scheduling in te schakelen.

  1. Rolmachtigingen - wie kan het gebruiken

U kunt een specifieke rol in uw rolhiërarchie de Cross-unit Scheduling machtiging geven om managers met specifieke rollen werknemers over units heen in te plannen.

Toegangsniveau: wat zij kunnen doen

Uit: Geen Cross-unit Scheduling-toegang

Lezen: Cross-unit diensten en details bekijken, maar niet bewerken

Schrijven: Cross-unit diensten bekijken, maken, bewerken en verwijderen

  1. Unit-activering - waar het kan worden gebruikt
    U kunt de Cross-unit Scheduling-functionaliteit per unit inschakelen door de onderstaande stappen te volgen.
    1. Ga naar Accountinstellingen > Groepsbeheer > Selecteer een unit waarvoor u cross-unit planning wilt inschakelen > Geavanceerde unit-instellingen.
    2. Ga naar Functionaliteit > vink Cross-unit planning aan.
    3. Selecteer Opslaan.

Als een unit deze functie uitgeschakeld heeft, wordt deze niet weergegeven in de Unit-dropdown in een dienstpaneel — niemand kan erin inplannen, ongeacht hun machtigingen.

Als een unit deze functie ingeschakeld heeft, kunnen managers met de juiste machtigingen erin inplannen.

Machtigingen bepalen wie cross-planning kan uitvoeren. Unit-instellingen bepalen in welke units kan worden ingepland. Beide moeten aanwezig zijn opdat een manager een gedeelde werknemer in een andere unit kan inplannen.

Voor klanten die de module momenteel hebben ingeschakeld: De module wordt geleidelijk afgeschaft en vervangen door de nieuwe machtigingen en unit-instellingen. Tot de overgang voltooid is, blijft de module van kracht. De functie blijft werken zoals vandaag, en wijzigingen in de nieuwe machtigingen of unit-instellingen worden nog niet van kracht.

Deactivering van cross-unit planning-module

  1. Ga naar Accountinstellingen > Groepsbeheer > Selecteer een unit waarvoor u cross-unit planning wilt inschakelen > Geavanceerde unit-instellingen.
  2. Ga naar Functionaliteit > vink Cross-unit planning uit.
  3. Selecteer Opslaan.

Bij deactivering van de module blijven alle diensten die zijn gemaakt met behulp van cross-scheduling behouden (in het basisrooster en de planning waar de diensten plaatsvinden)

Werknemers inplannen in andere units

Zodra de Cross-unit Scheduling-module is geactiveerd:

  • Managers met planningsbevoegdheden kunnen gedeelde werknemers in elke unit inplannen waar de werknemer een rol heeft.
  • Diensten kunnen in beide roosterview en basisroosterview worden gemaakt, bewerkt of verwijderd.
  • Wanneer u een gedeelde werknemer in het dienstpaneel selecteert, ziet u een "Unit"-veld waarmee u de unit voor de dienst kunt kiezen. De standaardinstelling is de unit waarin u zich momenteel bevindt, maar u kunt deze wijzigen in elke unit waarin de werknemer een rol heeft.
  • Cross-unit diensten zijn duidelijk gelabeld met zowel de unitnaam als het diensttype, zodat ze gemakkelijk te identificeren zijn.

Speciale gevallen:

  • Diensten verwijderen: alleen mogelijk via het prullenbakpictogram (hover-actie).
  • Diensten bewerken: Als een werknemer niet is gedeeld of niet geschikt is voor een unit, worden de unit/dienst-velden opnieuw ingesteld.
  • Diensten kopiëren/verplaatsen: Alleen toegestaan als de werknemer een rol heeft in de geselecteerde unit-bestemming.
  • Basisrooster-uitrollingen: Cross-unit diensten die aan uw basisrooster zijn toegevoegd, verschijnen in de live-planningen van de respectieve units. Away-unit diensten zijn ook zichtbaar voor transparantie.
  • Waarschuwingen: Zachte waarschuwingen op diensten in andere units kunnen door de planningsmanager worden genegeerd.

Hoe het werkt

De volgende functionaliteit is beschikbaar in zowel de planning- als basisrooster-weergaven:

Deze functionaliteit is niet van toepassing op bulkacties
Dienstenpaneel

In het dienstenpaneel verschijnt, wanneer u een werknemer selecteert die met andere units is gedeeld, een unit veld waar u de unit kunt selecteren waarin u de dienst wilt inplannen. De standaardwaarde is altijd de unit waarin de gebruiker zich momenteel bevindt.

Het wijzigen van de unit stelt het diensttype-veld opnieuw in en maakt het leeg. Zodra een dienst is aangemaakt, bevatten cross-unit diensten in de planning- en basisrooster-weergaven de naam van de unit waarin de dienst plaatsvindt, evenals het diensttype

Diensten tussen units verwijderen

Om een dienst te verwijderen, klikt u op het prullenbakpictogram dat verschijnt wanneer u over een dienst beweegt. Andere routes om diensten te verwijderen worden niet ondersteund.

Diensten tussen units bewerken

Iets om op te letten bij het bewerken van diensten tussen units is dat als u de toegewezen werknemer wijzigt in iemand die niet met de unit is gedeeld, het unitveld en het dienst type veld opnieuw worden ingesteld.

Diensten tussen units kopiëren en verplaatsen

U kunt een dienst tussen units niet kopiëren naar een rij voor een werknemer die geen rol heeft op de unit die in die dienst is geselecteerd. Dit betekent dat u een dienst tussen units alleen kunt kopiëren naar een rij voor werknemers die een rol hebben op dezelfde unit die in die dienst is geselecteerd. Deze regels gelden ook voor het verplaatsen van diensten tussen units.

Basisrooster weergave specifieke functionaliteit

Uitrollen

  • Alle diensten tussen units voor gedeelde werknemers in andere units die u aan uw basisrooster toevoegt, verschijnen in de live planningen van de respectieve units wanneer het basisrooster is uitgerold.
  • U kunt ze ook in uw planning zien.
  • De diensten tussen units worden weergegeven als externe units als ze niet plaatsvinden in een unit (bijvoorbeeld basisrooster van Unit A heeft diensten voor gedeelde werknemer in units A, B en C. Unit B moet alle diensten in unit A en C als externe units in hun planning zien)

Waarschuwingen

  • Waarschuwingen werken in overeenstemming met de waarschuwingsconfiguraties van uw organisatie, wat betekent dat elke zachte waarschuwing die aan een dienst in een andere unit is gekoppeld, kan worden overschreven door de manager die de dienst inplant, maar harde waarschuwingen kunnen niet worden overschreven.


How did we do?