Uppdatera en skifttyp

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Det är möjligt att uppdatera lokala och globala skifttyper i Quinyx och sedan få dessa ändringar att återspeglas i alla skift (och uppgifter, om tillämpligt) som skapas från den tidpunkten och framåt i tiden i grundschemaskift och skift i Schemavyn.

För lokala/ enhetsspecifika skifttyper går du till Gruppinställningar > Skifttyper > Uppdatera skift. För globala/delade skifttyper går du till Kontoinställningar > Skifttyper > Uppdatera skift.

Följande kriterier finns tillgängliga för dig att specificera vilka skift du vill uppdatera.

Fält

Beskrivning

Grupper

Detta träd låter dig välja vilka grupper du vill sprida dina skifttypsredigeringar till. Använd checkrutorna i trädstrukturen för grupper för att välja detta. Du kan använda det fritextfältet för att enklare lokalisera objekt i trädstrukturen. Trädstrukturen är hopfälld som standard.

Under det fritextfältet visas antalet regioner, enheter och avdelningar som valts respektive.

Om du har åtkomst till denna funktion från kontoinställningar kan du välja vilken grupp eller grupper som helst över kontot. Om du har åtkomst till den från gruppinställningar kan du välja den grupp som för närvarande är vald i gruppväljaren i navigeringsfältet, samt någon av dess undergrupper*.

Standardvärdet för detta fält är gruppen som för närvarande är vald i navigeringsfältets gruppväljare, samt alla dess undergrupper (om tillämpligt).

Att avmarkera en föräldergrupp avmarkerar också alla dess undergrupper. Att välja en grupp markerar automatiskt alla dess undergrupper. Observera att du har möjlighet att avmarkera alla dessa undergrupper efter eget gottfinnande.

Skifttyp

Välj de skifttyper du vill utföra åtgärden för. Genom att markera rutan "Välj alla skifttyper" väljer du alla skifttyper på en gång.

Från

Gäller för skift i schemat: Välj - genom att skriva eller klicka - startdatumet från vilket du vill att dina skifttypsredigeringar ska spridas i schemat

Till

Gäller för skift i schemat: Välj - genom att skriva eller klicka - slutdatumet fram till vilket du vill att dina skifttyspredigeringar ska spridas i schemat

Välj vad som ska uppdateras

Välj vilka specifika skiftegenskaper du vill uppdatera. De skiftsegenskaper som är tillgängliga att uppdatera är:

1. Räkna som schemalagda timmar
  2. Räkna som stämplade timmar
  3. Kostnadsställe
  4. Kommentar
  5. Fridag
  6. Produktiv tid
  7. Projekt
  8. Skifttider
  9. Avdelning
  10. Löneartsregler
  11. Uppgift
  12. Visa raster i mobilappen

Uppdatera löneartsregler endast på skift som inte har några aktuella regler applicerade på dem

Denna checkruta visas endast om du väljer alternativet "Löneartsregler" i fältet "Välj vad som ska uppdateras" ovan.

Om du markerar denna checkruta och klickar på Uppdatera, kommer Quinyx att skanna skiften som matchar dina urvalskriterier och identifiera de skift vars nuvarande löneartsregler inte matchar dess skifttyp. Den kommer sedan lägga till eventuella saknade löneartsregler till dessa skift.

Detta är en äldre funktion, implementerad med avsikten att ge dig självbetjäningsmöjligheter att lösa (en nu löst) återkommande bugg i vårt system relaterat till löneartsregler. Tills vidare kan du använda denna funktion efter eget gottfinnande.

Välj var du vill uppdatera

Denna del av formuläret låter dig välja om du vill uppdatera endast skift i Schemat, eller även i Grundschema; och i så fall, vilka grundscheman. Om du markerar checkrutan "förälder" för Grundschema kommer alla grundscheman att väljas. Observera att de grundscheman som visas i listan är endast de som innehåller minst ett skift som matchar resten av dina urvalskriterier i formuläret ifråga.

Observera att grundscheman med olösta varningar inte kan uppdateras och kommer därför att visas med gråtonad text tillsammans med texten "Kan inte uppdateras eftersom grundschemavarningar är olösta."

När du har valt dina uppdateringskriterier klickar du på "Uppdatera" längst ner i panelen. När uppdateringen är klar kommer en toaster som indikerar dess framgång att visas:

Observera att vissa ändringar (till exempel en ändring i skifttypsnamnet eller tillhörande kostnader) är omedelbara och påverkar historiska skift också, och andra kräver en uppdatering innan de träder i kraft.

Om ditt urval av skift är stort är det troligt att laddningen tar lite tid och panelen Uppdatera skift kommer att förbli öppen medan ett snurrande hjul visas ovanpå Uppdatera-knappen. Du kan navigera bort från denna skärm - eller öppna en annan flik i din webbläsare - och komma tillbaka till Uppdatera skift. Observera dock att om du gör det kommer ovan nämnda toaster-meddelande inte att visas vid uppdateringsslutet, och inte heller kommer ditt urval per fält att visas. Detta är något vi strävar efter att förbättra över tiden.

Om det finns några fel relaterade till uppdateringen kommer texten i toastern att läsa "Inte alla skift uppdaterades. Försök igen". Orsakerna till ett sådant fel kan vara att en annan användare i din organisation försöker rulla ut ett grundschema som är en del av dina uppdateringskriterier medan du fyller i Uppdatera skift-formuläret. Observera att i sådana fall kan du uppdatera igen så många gånger du vill

Observera att detta för närvarande endast gäller enheter och avdelningar.
När en skifttyp uppdateras med ett kostnadsställe och/eller ett projekt kommer uppdateringen att återspeglas inte bara i användargränssnittet utan även i rapporter som innehåller denna information (t.ex. rapporten Lönedetaljer). Observera att detta kommer att tillämpas när du väljer Uppdatera skift på fliken Åtgärder i Skifttyper och inte genom att bara spara den redigerade skifttypen.
En anteckning om Behörigheter

I Quinyx behöver användare skrivrättigheter till behörigheten "Skifttyper" för att kunna använda den här funktionen. Före Version 0183 styrde inte "Tillämpa regler" om användare kunde uppdatera löneartsregelvärden utan snarare specifikt om de kunde använda funktionen "Uppdatera löneartsregler endast på skift som inte har några aktuella regler tillämpade på dem". Vi samlar för närvarande in feedback om hur vi bäst kan utveckla denna behörighet. Tveka inte att skicka oss feedback genom att använda knappen "Skicka oss feedback".

När du uppdaterar skift genom grupphantering behöver du skrivåtkomst på behörigheten för skifttyper.