Skift och skifttyper FAQ

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Läs mer om hur man arbetar med skift och skifttyper här.
F: Finns det olika sätt att lägga till ett skift i Quinyx?

S: Du kan lägga till ett skift genom att klicka på en rad i Schemavyn eller genom att klicka på + ikonen längst upp till höger i appen.

F: Vilken information krävs när man lägger till ett skift?

S: Obligatoriska fält är markerade med en asterisk (*). Du måste välja en skifttyp och ange datum och tid för skiftet.

F: Kan jag lägga till skift på regional eller kundnivå?

S: Nej, du kan endast lägga till skift i avdelningar eller enheter, inte på regional eller kundnivå.

F: Vad är funktionen "snabbredigering" i skifthantering?

S: Snabbredigering gör det möjligt för dig att snabbt göra ändringar i ett skift, som att omplacera det till en annan anställd, ändra skifttypen eller justera start- och sluttiderna.

F: Kan jag tilldela ett skift till en anställd med passiv status?

S: Nej, det är inte möjligt att tilldela ett skift till en anställd som har checkrutan Passiv ikryssad under deras anställdstatus.

F: Hur fungerar raster när man lägger till ett skift?

S: Som standard läggs en 30-minuters rast till mitt i skiftet om inga rastregler är inställda. Du kan ändra rasttiden efter behov.

Q: Vad händer om jag byter skifttyper när jag skapar eller redigerar ett skift?

A: När du skapar ett nytt skift kommer tiderna och rasterna att återspegla de för den senast valda skifttypen. När du redigerar ett befintligt skift kommer tiderna och rasterna inte att uppdateras.

Q: Hur kan jag kopiera ett skift till en annan anställd eller dag?

A: Klicka på skiftet, klicka på plockaren (hand) ikonen och navigera till där du vill lägga till skiftet. Kopiering behåller manuella löneartsregler och inställningar för kostnadsställen.

Q: Vad är avancerade inställningar för skift?

A: Avancerade inställningar inkluderar produktiva timmar, räknas som schemalagda eller arbetade timmar och att ange fridagar. Dessa inställningar kan åsidosättas på skiftnivå.

Q: Hur kan jag korrigera raster om en anställd stämplat in eller ut felaktigt?

A: Använd "Korrigera raster" funktionen, som justerar stämplingstiderna för att matcha de schemalagda rasttiderna.

Q: Vad är skifttyper i Quinyx?

A: Skifttyper är byggstenarna för att skapa scheman i Quinyx. De definierar specifika roller, uppgifter eller tidsramar för anställdas skift och ger olika alternativ för att underlätta smidig och effektiv schemaläggning.

Q: Var kan jag hitta listan över skifttyper?

A: Listan över skifttyper finns tillgänglig under Skifttypsmenyn i både kontoinställningar och gruppinställningar (synlig endast på enhetsnivå i gruppinställningar).

Q: Vilka anpassningsalternativ finns tillgängliga när man skapar en skifttyp?

A: När du skapar en skifttyp kan du ange namn, färg, start- och sluttider, raster, associerade färdigheter, kostnadsställe, projekt, löneartsregler och om det är produktiv tid. Du kan också lägga till kommentarer och uppgifter till skifttypen.

F: Finns det något sätt för mig att se information om ett arbetspass historik?

S: Om du klickar på ikonen i panelen Redigera arbetspass kommer du till historiken som vi känner den i vyn med revisionsloggar. Samma åtkomsträttigheter krävs för objektspåret i schemat som i vyn med revisionsloggar, nämligen läsrättigheter för schemaläggningsbehörigheten.