Välkommen till Quinyx!

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Neo är vårt nya webbgränssnitt, som du når på web.quinyx.com. Det byggs på samma kraftfulla kärna som du redan är van vid, men erbjuder också en snabbare och mer användarvänlig miljö samt nya funktioner. Oroa dig inte! All din data finns kvar, som t.ex. anställda, skift, frånvaro och Qmail. Om du gör en dataändring i Classic speglas den i Neo och vice versa. Men, det är viktigt att notera att Neo också innehåller en del nya koncept som du måste bekanta dig med - grundscheman (som ersätter fasta scheman och schemamallar i Classic), och en helt ny och mer flexibel rollhantering. Neo innehåller också en helt ny prognosmodul.

"Neo" betyder "ny" på gammalgrekiska. Vi använder det här namnet för att särskilja det från Classic-gränssnittet och undvika förvirring. När Classic har fasats ut helt kommer vi inte längre behöva ett speciellt namn för Neo och det kommer därefter att heta "Quinyx" eller "webbapplikationen".

Låt oss ta en titt på vad Neo erbjuder!

Leter du efter fler Neo videos? Kolla in Instruktionsfilmer och Inspelade utbildningar!

Varför ett nytt gränssnitt?

Vi började bygga Classic redan 2007, och teknologin den baseras på kommer inte längre att stödjas i moderna webbläsare efter 31 December 2020. Men det finns fler anledningar till att vi behövde bygga något nytt:

• Förbättra prestanda
  • Stöd för touch-baserade enheter som t.ex. surfplattor
  • Förbättra användarvänligheten
  • Framtidssäkra genom att övergå till moderna webbteknologier

Måste jag verkligen flytta över till Neo?

Ja. Classic bygger på teknologier som inte kommer att stödjas i moderna webbläsare efter 31 December 2020, så du måste flytta över innan dess. Detta är tyvärr utanför Quinyx kontroll.

Vi vill att våra användare ska ha så mycket tid på sig som möjligt att bli bekväma med Neo innan Classic blir otillgängligt. Därför har vi börjat stänga ner vissa vyer i Classic under årets gång och länka dem till motsvarande vy i Neo istället. Läs mer om vilka vyer som stängs ner och när i Vi förenklar övergången till Neo genom att länka Classic-vyer.

Hur flyttar jag över till Neo?

Lyckligtvis har vi massor av resurser som hjälper dig att flytta över på egen hand.

Endast för super users

Hur du uppgraderar till Neo

Som superuser finns det ett par saker som du måste göra för att få igång Neo för din organisation. Börja med att följa den här guiden på HelpDocs.

Förbered din organisation för nya inloggningsupplevelsen

I takt med att slutet för Classic närmar sig gör vi mer och mer för att få över användare till Neo, bl.a. genom att ändra inloggningsupplevelsen i Quinyx. Läs mer om detta i den här HelpDocs-artikeln.

För super users och chefer

Neo FAQ

Vi har samlat svar på de vanligaste frågorna om Neo här.

Vi förenklar övergången till Neo genom att länka Classic-vyer

Under 2020 stänger vi successivt ner flera vyer i Classic och länkar istället användaren till motsvarande vy i Neo. Läs mer om vilka vyer vi stänger ner i Classic i den här HelpDocs-artikeln.

Neo roadmap och funktionslista

Neo förbättras ständigt, men en ny release varannan vecka. Undrar du vilka funktioner som finns i Neo? Eller saknar du en funktion och undrar när den kommer? Kolla in den här HelpDocs-artikeln.

Liveutbildningar

Även om vi erbjuder mycket skriftlig hjälpdokumentation vet vi att många av er föredrar "learning by doing". Därför erbjuder vi både digitala klassrumsutbildningar och livewebinar. Kolla in den här HelpDocs-sidan för att hitta och boka en framtida planerad utbildning. Du kan delta i så många du vill!

Inspelade utbildningar

Svårt att hitta en liveutbildning som passar ditt schema? Inga problem, du hittar inspelade utbildningar här!

Instruktionsfilmer

Föredrar du videos? Inga problem, kolla in vår lista av instruktionersfilmer.

För anställda

Vår funktionsrika mobilapp fortsätter att fungera precis som vanligt under övergången till Neo, och vi uppmuntrar alla anställda att använda den. Men om du inte har en smartphone eller föredrar att inte använda mobilappen har vi en nerbantad version av Classics personalportal i Neo, logga bara in på web.quinyx.com. Om du är chef kommer du att automatiskt komma till chefsportalen när du loggar in på web.quinyx.com, men du kan enkelt byta till personalportalen genom att klicka "Gå till personalportalen" i profilmenyn längst upp till höger.

Läs på om Neos personalportal här: Personalportal.

Ge oss feedback!

Neo utvecklas ständigt, i mycket snabbare takt än Classic någonsin har utvecklats, och det som främst driver utvecklingen är feedback från användare. De vanligaste förbättringsförslagen har högsta prioritet, så det är viktigt att göra din röst hörd.

I Neo finns det en "Ge oss feedback"-funktion under profilmenyn. När du skickar feedback går den direkt till vårt produktteam. Ibland kanske en produktägare återkommer med följdfrågor.