Veelgestelde vragen over rollen en toegangsrechten

Updated by Daniel Sjögren

V: Wat is het doel van geërfde groepsleden en dat ze zichtbaar zijn in alle onderliggende units?

A: Het doel van geërfde leden is om de persoon toegang te geven tot alles onder waar hij/zij is toegevoegd. Dus als een persoon bijvoorbeeld wordt toegevoegd als een District Manager op een District, zal hij/zij een geërfde lid zijn van alle units en secties daaronder. De rol van District Manager wordt doorgegeven zodat hij/zij dezelfde toegang heeft tot alle groepen. Om zichtbaar te zijn in het rooster en ingepland te kunnen worden, heeft een gebruiker met een managerrol ook een werknemersrol nodig.

V: Ik kan niet inloggen op Quinyx, wat is er mis?

A: Laat een collega-supergebruiker controleren of je de juiste rol en een actieve gebruiker hebt.

V: Wat betekent de rol Geen?

A: Het kan betekenen dat de gebruiker geen rol heeft in de unit die je momenteel bekijkt, maar eerder in een sectie bijvoorbeeld.

V: Hoe deel ik een personeelslid met meerdere units?

A: Delen gebeurt vanuit het overzicht van rollen, dat je bereikt door op de rolnaam naast de werknemersgegevens in Personen te klikken.

Klik hier om meer te lezen over het delen van werknemers.
V: Wat is het verschil tussen personeelscategorie en rol?

A: Personeelscategorie is een oud concept voor toegangsrechten voor de mobiele app werknemerstoegang.

Rol is het concept voor het beheren van machtigingen, voornamelijk voor managers.

Lees meer over Toegangsrechten.
V: Kan ik rollen beheren via de API/integraties?

A: Je kunt rollen krijgen, maar geen rollen maken of bijwerken via de API. Om rollen aan te maken of bij te werken, moet je naar Accountinstellingen > Toegangsrechten > Rolbeheer gaan terwijl je bent aangemeld bij het beheerportaal van de Webapp.

Om de huidige rollen op te vragen, kunt u GetNeoRoles gebruiken.