Veelgestelde vragen over rollen en toegangsrechten

Updated 23/7/21 by Leigh Hutchens

V: Worden mijn huidige rollen in Classic automatisch toegevoegd aan Quinyx?

A: Nee, aangezien de toegangsrechten in Classic anders zijn dan in Quinyx, kunnen we de exacte instellingen niet kopiëren. Het eerste dat u moet doen bij het upgraden naar Quinyx, is uw rollen doorlopen en configureren, voor het geval er rollen zijn die moeten worden toegevoegd of bewerkt.

V: Hoe werken Admin Groups in Quinyx?

A: Beheerdersgroepen zijn momenteel geen functie in Quinyx, in plaats daarvan kan een attestmanager een filter maken voor hun directe ondergeschikten op regionaal niveau.

V: Wat is het doel van overgeërfde groepsleden en dat ze zichtbaar zijn in alle onderliggende eenheden?

A: Het doel van geërfde leden is om de persoon toegang te geven tot alles hieronder waar hij / zij is toegevoegd. Dus als een persoon wordt toegevoegd als bijvoorbeeld een District Manager op een District, zal hij / zij een geërfd lid zijn van alle eenheden en secties daaronder. De rol van District Manager wordt overgeërfd, zodat hij / zij dezelfde toegang heeft tot alle groepen. Om ervoor te zorgen dat een gebruiker met een managerrol zichtbaar is in de planning en gepland wordt, heeft deze ook een werknemersrol nodig.

Vraag: Ik kan niet inloggen op Quinyx, wat is er mis?

A: Laat een superuser-collega ervoor zorgen dat u de juiste rol heeft.

V: Wat betekent de rol None?

A: Het kan betekenen dat de gebruiker geen rol heeft in de unit die u momenteel bekijkt, maar in bijvoorbeeld een sectie. V: Hoe deel ik een personeelslid met meerdere units?

A: Delen gebeurt vanuit het rollenoverzicht dat u kunt bereiken door op de rolnaam naast de werknemersgegevens in Personen te klikken. Lees hier meer.

V: Wat is het verschil tussen personeelscategorie en rol?

A: Personeelscategorie is een oud concept voor toegangsrechten dat niet zal worden gebruikt in Quinyx.

Rol is een nieuw Quinyx-concept voor het beheren van machtigingen.

Lees meer over toegangsrechten .