Roller och rättigheter FAQs

Uppdaterad 3/6/20 av Leigh Hutchens

F: Hur funkar admingrupper i Neo?

S: Administratörsgrupper är för närvarande inte en funktion i Neo, istället kan en attesterande chef skapa ett filter för sina anställda på regional nivå.

F: Vad är syftet med ärvda gruppmedlemmar och att de är synliga i alla underliggande enheter?

S: Syftet med ärvda medlemmar är att ge personen tillgång till under där han / hon läggs till. Så om en person läggs till som till exempel en distriktschef på ett distrikt kommer han / hon att vara en ärvd medlem i alla enheter och avsnitt under det. Distriktschefsrollen ärvs ned så att han / hon har samma åtkomst i alla grupper. För att en användare med en chefsroll ska vara synlig i schemat och kunna schemaläggas behöver de också rollen anställd.

F: Jag kan inte logga in på Neo, vad är fel?

S: Be en kollega som är en Quinyx SuperUser se till att du har rätt roll.

F: Vad betyder rollen Ingen?

S: Det kan innebära att användaren inte har någon roll i den enhet du tittar på, utan snarare på till exempel ett avdelning. I exemplet har Axl ingen roll i Store 1, men är dock en sektionschef på sektionen KÖK. Du kan klicka på Ingen (None) för att se detaljer.

F: Hur delar jag en anställd till flera enheter?

S: För närvarande delar du en anställd till andra enheter på personalkortet.

Observera - när vi flyttar mobilrättigheter från Classic till Neo kommer den här processen att ändras och du kommer att dela en anställd genom att välja rollen och Dela medarbetaren (skärmbild 2). Håll dig uppdaterad i våra release anteckningar.

F: Vad är skillnaden mellan personalkategori och roll?

S: Personalkategori är ett gammalt koncept för åtkomsträttigheter som inte kommer att användas i Neo. Roll är ett nytt koncept i Neo för att hantera behörigheter.

F: Läggs mina aktuella roller i Classic automatiskt till i Neo?

S: Eftersom åtkomsträttigheter i Classic skiljer sig från Neo, kan vi inte kopiera över exakta inställningar. Det första du bör göra när du uppgraderar till Neo är att gå igenom och konfigurera dina roller, om det finns roller som ska läggas till eller redigeras

Läs mer om Rättigheter.