Organisatie

Updated 6/7/21 by Leigh Hutchens

Hier voeg je mensen toe aan of verwijder je ze uit een groep . Een groep wordt gedefinieerd als het domein, een district, een eenheid of een sectie. Een persoon die tot een groep in Quinyx behoort, wordt een lid genoemd. Wanneer u een lid toevoegt, selecteert u welke rol de persoon moet hebben en vanaf welke datum die rol actief is. U kunt ook een einddatum instellen om die persoon op de geselecteerde datum uit die groep te verwijderen.

Eén persoon kan tegelijkertijd toegang hebben tot meerdere groepen. Wanneer een persoon toegang heeft tot meerdere groepen, kan die persoon op de pijl naast de groepsnaam klikken (rechterbovenhoek) om te wisselen tussen de verschillende groepen waartoe hij / zij toegang heeft.

Bekijk een korte video tutorial hier !

Voeg een persoon toe aan een groep

• Klik op de groep waaraan u een persoon wilt toevoegen.
  • Het zijpaneel wordt aan de rechterkant geopend en je ziet de huidige leden (en geërfde leden van de groep) en de rol die ze hebben:
  • Klik op lid toevoegen.
  • Een lijst met medewerkers wordt nu geladen.
  • Hier kunt u naar beneden scrollen om de medewerker te vinden die u zoekt. U kunt ook zoeken op de naam of het badgenummer van de werknemer.
  • Klik op de naam van de medewerker.
  • Selecteer de rol die u wilt dat de werknemer in deze groep heeft.
  • Als de rol in deze groep een einddatum moet hebben, selecteert u die in de datumkiezer.
  • Klik OK:

Die persoon zal nu lid zijn van de geselecteerde groep met de geselecteerde rol.

Er zijn twee soorten leden in een groep:

• Lid : een lid van een groep is een persoon die aan een specifieke groep is toegevoegd.
  • Overerfd lid : als een persoon aan een groep wordt toegevoegd, wordt de persoon lid van die groep, maar daarnaast ook een overgeërfd lid van alle groepen onder die groep in de hiërarchische boom. De toegangsrechten die voor de rol zijn gedefinieerd, worden naar beneden overgeërfd naar alle groepen waarvan de gebruiker de status heeft geërfd.

De geërfde groepen worden weergegeven en je ziet een label met de naam "geërfd" naast de geërfde rollen:

Voorbeeld: Medewerker A wordt toegevoegd aan de groepseenheid 1 met de rol “Lokale Manager”. Hij / zij zal dan ook een geërfd lid zijn van de groepen Sectie B en Sectie C met de rol “Lokale Manager”.

Deel een medewerker

In veel organisaties is het gebruikelijk dat u medewerkers deelt tussen units. U kunt dit openen door naar Groepsinstellingen te gaan. Klik op een specifieke groep en klik vervolgens op een medewerker.

U kunt beslissen of u de werknemer wilt delen met domein, district of eenheid. Als u de werknemer deelt met een district, wordt de werknemer gedeeld (geërfd) met alle eenheden en secties binnen dat district. Als u deelt met een eenheid, wordt de werknemer gedeeld (geërfd) met de eenheid en alle secties binnen die eenheid.

Nadat u heeft geselecteerd waar u de medewerker wilt delen, klikt u op delen .

U heeft de mogelijkheid om te selecteren of het delen een einddatum moet hebben. Als u een einddatum te selecteren, zal de rol van de werknemer op de gedeelde unit worden verwijderd na die datum.

Klik nogmaals op delen.

Je ziet nu een blauw label met de naam gedeeld naast de rolnaam onder de groep waarin de medewerker wordt gedeeld.

Als u het delen wilt stoppen, drukt u op de rode X naast het gedeelde label.

Goed om te weten:

• Wanneer u een werknemer deelt, krijgt de werknemer altijd de rol "werknemer" in de groep waarmee u hem deelt.
  • De manager die iemand " leent " kan vervolgens beslissen of hij die medewerker een hogere rol op zijn eigen unit wil geven met behulp van de functie voor het toevoegen van een rol.
  • U kunt alleen delen met een domein, district of eenheid. Het is niet mogelijk om te delen in een sectie.
  • U heeft schrijftoegang nodig op de machtigingsinstellingen om werknemers te kunnen delen.
  • In Classic kun je bepalen of het mogelijk moet zijn om te delen met alle eenheden of alleen met eenheden binnen hetzelfde district als je eenheid. Die instelling wordt ook gebruikt in Neo, dus als je hebt besloten dat het alleen mogelijk moet zijn om te delen binnen een district, zie je alleen je district en de eenheden erin wanneer je een werknemer deelt.
De deelfunctie is alleen van toepassing binnen Neo. Als u wilt dat uw werknemers ook worden gedeeld in de mobiele app, moet u het bestaande "delen tussen eenheden" onder Personengegevens blijven gebruiken.