Werken met eenheden

Updated by Daniel Sjögren

Let op dat de mogelijkheid om uw eigen units te maken afhangt van uw licentie. Als u uw eigen units niet kunt maken, neem dan contact op met ons 'Quinyx Ondersteuning' team. Zij helpen u graag verder of wijzen u de juiste richting op!
Klik hier om meer te lezen over groepsbeheer en hoe u units kunt toevoegen, bewerken en verwijderen.

Wat is een unit?

Een unit is een verplicht element in de Quinyx-organisatiestructuur. U heeft altijd minimaal één unit nodig, omdat de units in uw structuur uw werknemers en planningen bevatten.

De unitinstellingen worden geconfigureerd op de hoofdunit voordat u de rest van uw units maakt. De "hoofdunit" is de unit die standaard wordt aangemaakt wanneer het klantaccount wordt aangemaakt. De instellingen die u configureert op uw hoofdunit worden vervolgens overgenomen door alle nieuwe units die u daarna maakt. U kunt eventuele overgenomen instellingen wijzigen op volgende units.

Onthoud dat als u wijzigingen aanbrengt op de unitkaart nadat u alle units heeft gemaakt, u de wijziging in alle units moet aanbrengen. Dit kunt u handmatig doen of via onze API. Unitovererving wordt alleen gedaan bij het maken van nieuwe units, niet bij het wijzigen van bestaande units.

U vindt de organisatiestructuur onder Accountinstellingen > Groepsbeheer. Onder Groepsbeheer ziet u de algehele structuur van uw organisatie.

Als u districten gebruikt, moet u eerst een district instellen voordat u enige eenheidsinstellingen aan de hoofdeenheid toevoegt. U kunt geen wijzigingen opslaan in de eenheid als u geen district hebt gedefinieerd op de eenheid bij gebruik van districten.

Nadat u een eenheid hebt toegevoegd, kunt u op de nieuwe eenheid klikken die u hebt gemaakt om aanvullende informatie toe te voegen, maar u zult zien dat deze de instellingen heeft overgenomen van uw hoofdeenheid.

U kunt de volgende informatie toevoegen.

Naam

De naam van uw eenheid.

Manager

De naam van de manager van de eenheid.

Kostenplaats

Voeg de kostenplaats toe die u wilt dat de eenheid gebruikt. Onthoud dat kostenplaatsen op verschillende manieren kunnen worden gebruikt, dus beslis hoe u het wilt gebruiken voordat u het ergens toevoegt.

District

Districten zijn optioneel, dus dit is alleen van toepassing als u districten in uw configuratie hebt. Selecteer op de eenheid bij welk district het hoort als u districten gebruikt.

Toepassings-ID

Gebruik dit als u het nodig heeft voor integraties met andere systemen, zoals HR en/of payroll.

Groepsintegratiesleutels en unit-integratiesleutels:

Dit veld kan later worden bijgewerkt als u het niet toevoegt tijdens uw initiële configuratie.

Unit-integratiesleutels

Voer de integratiesleutels van de unit in.

In Classic heet dit veld ExtUnitId.

Globale tijdzone

De globale tijdzone op basis van uw locatie.

Tijdzone

U kunt een andere tijdzone instellen als de unit niet dezelfde tijdzone als de globale tijdzone moet hebben.

Minuten om automatisch uit te loggen

De standaardtijd voor automatisch uitloggen is momenteel ingesteld op 9 uur, maar je kunt andere stappen van 5 minuten selecteren tot 60 minuten. De instelling voor automatisch uitloggen erft de standaardinstelling van de hoofdeenheid.

Automatisch rooster publiceren

U kunt dit instellen als u wilt dat het rooster altijd een bepaald aantal dagen/weken vooruit wordt gepubliceerd (zichtbaar voor de werknemers). U kunt dit ook handmatig doen in het rooster.

Geavanceerde unitinstellingen

Meer geavanceerde instellingen. Lees meer over geavanceerde unitinstellingen hier.

Secties toevoegen

Hier kunt u secties toevoegen aan uw unit. Lees meer over organisatiestructuren hier.

Lees meer over het gebruik van API's met betrekking tot organisaties hier.

Bekijk een korte videohandleiding over unitinstellingen.