Werken met eenheden

Updated 16/11/21 by Nilas Hedin

Houd er rekening mee dat de mogelijkheid om uw eigen eenheden te maken afhankelijk is van uw licentie. Neem contact op met ons Quinyx-ondersteuningsteam als u uw eigen eenheden niet kunt maken. Zij helpen je graag verder of wijzen je in de goede richting!
Klikhier om meer te lezen over het toevoegen, bewerken en verwijderen van eenheden.

Wat is een eenheid?

Een unit is een van de elementen in de Quinyx organisatiestructuur die verplicht is. U heeft altijd minimaal één unit nodig, aangezien de units in uw structuur uw medewerkers en planningen bevatten.

De unit-instellingen worden geconfigureerd op de hoofdunit voordat u de rest van uw units maakt. De "hoofdeenheid" is de eenheid die standaard wordt aangemaakt bij het aanmaken van het klantaccount. De instellingen die u op uw hoofdeenheid configureert, worden dan overgenomen naar alle nieuwe eenheden die u daarna aanmaakt. Uiteraard kunt u overgenomen instellingen op volgende eenheden wijzigen.

Onthoud dat als u wijzigingen aanbrengt op de eenheidskaart nadat u alle eenheden heeft gemaakt, u de wijziging in alle eenheden moet aanbrengen. U kunt dit handmatig doen of via onze API.
Eenheidsovererving wordt alleen gedaan bij het maken van nieuwe eenheden, niet bij het wijzigen van bestaande.

De organisatiestructuur vind je onder Accountinstellingen > Groepsbeheer. Onder Groepsbeheer ziet u de algemene structuur van uw organisatie:

Als u districten gebruikt, moet u één district instellen voordat u eenheidsinstellingen aan de hoofdeenheid toevoegt. U kunt geen wijzigingen in de eenheid opslaan als u geen district op de eenheid hebt gedefinieerd bij het gebruik van districten.

Klik hier om meer te lezen over organisatiestructuren .

Zodra je een eenheid hebt toegevoegd. je kunt op de nieuwe eenheid die je hebt gemaakt klikken om aanvullende informatie toe te voegen, maar je zult zien dat deze instellingen heeft overgenomen van je hoofdeenheid.

U kunt de volgende informatie toevoegen:

Manager

De naam van de unitmanager.

kostenplaats

Voeg de kostenplaats toe die u door de eenheid wilt laten gebruiken. Onthoud dat kostenplaatsen op verschillende manieren kunnen worden gebruikt, dus beslis hoe u ze wilt gebruiken voordat u ze ergens toevoegt. Lees meer over Cost centrum erfenis hier .

Wijk

Districten zijn optioneel, dus dit is alleen van toepassing als je districten in je configuratie hebt. Selecteer op de eenheid tot welk district het behoort als u districten gebruikt.

Applicatie ID

Gebruik dit als je het nodig hebt voor integraties met andere systemen, zoals HR en/of salarisadministratie.

Groepsintegratiesleutels en eenheidsintegratiesleutels:

Dit veld kan later worden bijgewerkt als u het niet toevoegt tijdens uw eerste configuratie.

Tijdzone

U kunt een andere tijdzone instellen als het apparaat niet dezelfde tijdzone zou moeten hebben als de Globale tijdzone.

Minuten om automatisch uit te loggen

Stel in hoe lang het duurt voordat een gebruiker wordt uitgelogd.

Schema voor automatisch publiceren

U kunt dit instellen als u wilt dat het rooster altijd een bepaald aantal dagen/weken van tevoren (zichtbaar voor de medewerkers) wordt gepubliceerd. U kunt dit ook handmatig doen in het schema.

Geavanceerde apparaatinstellingen

Meer geavanceerde instellingen.

Secties toevoegen

Hier voegt u secties toe aan uw unit.

Lees hier meer over het gebruik van API's gerelateerd aan organisaties.

Bekijk een korte video-tutorial over apparaatinstellingen.

Klik hier om meer te lezen over groepsbeheer en het toevoegen, bewerken en verwijderen van districten, secties en eenheden