Arbeta med enheter

Uppdaterad av Daniel Sjögren

Observera att möjligheten att skapa egna enheter beror på din licens. Om du inte kan skapa egna enheter, kontakta vårt 'Quinyx Support' - 'Quinyx Support' -team. De hjälper gärna till eller pekar dig i rätt riktning!
Klicka på här för att läsa mer om grupphantering och hur du lägger till, redigerar och tar bort enheter.

Vad är en enhet?

En enhet är en obligatorisk del av Quinyx organisationsstruktur. Du behöver alltid minst en enhet, eftersom enheterna i din struktur kommer att innehålla dina anställda och scheman.

Enheten konfigureras i inställningarna för huvudenheten innan du skapar resten av dina enheter. "Huvudenheten" är den enhet som skapas som standard när kundkontot skapas. De inställningar du konfigurerar på din huvudenhet kommer sedan att ärvas av alla nya enheter som du skapar efteråt. Du kan ändra alla ärvda inställningar på efterföljande enheter.

Kom ihåg att om du gör ändringar på enhetskortet efter att du har skapat alla enheter, måste du göra ändringen i alla enheter. Du kan göra detta manuellt eller via vår API. Enheten ärvs endast när du skapar nya enheter, inte när du ändrar befintliga enheter.

Du hittar organisationsstrukturen under Kontoinställningar > Grupphantering. Under Grupphantering ser du den övergripande strukturen för din organisation.

Om du använder distrikt måste du ställa in ett distrikt innan du lägger till några enhetsinställningar till huvudenheten. Du kan inte spara några ändringar i enheten om du inte har definierat ett distrikt på enheten när du använder distrikt.

När du har lagt till en enhet kan du klicka på den nya enheten du har skapat för att lägga till ytterligare information, men du kommer att se att den har ärvt inställningar från din huvudenhet.

Du kan lägga till följande information.

Namn

Enhetens namn.

Chef

Enhetens chefs namn.

Kostnadsställe

Lägg till det kostnadsställe som enheten ska använda. Kom ihåg att kostnadsställen kan användas på olika sätt, så bestäm hur du vill använda det innan du lägger till det någonstans.

Distrikt

Distrikt är valfritt, så detta gäller endast om du har distrikt i din konfiguration. Välj på enheten vilket distrikt den tillhör om du använder distrikt.

Applikations-ID

Använd detta om du behöver det för integrationer med andra system, som HR och/eller löneposter.

Gruppintegrationsnycklar och enhetsintegrationsnycklar:

Detta fält kan uppdateras senare om du inte lägger till det under din initiala konfiguration.

Enhetsintegrationsnycklar

Ange enhetens integrationsnycklar.

I Classic heter detta fältet ExtUnitId.

Global tidszon

Den globala tidszonen baserad på din plats.

Tidszon

Du kan ställa in en annan tidszon om enheten inte ska ha samma som den globala tidszonen.

Minuter för automatisk utloggning

Standardtiden för automatisk utloggning är för närvarande inställd på 9 timmar, men du kan välja andra intervall på 5 minuter upp till 60 minuter. Inställningen för automatisk utloggning ärvs från huvudenheten när den är inställd som standard.

Automatisk publicering av schema

Du kan ställa in detta om du vill att schemat alltid ska publiceras (synligt för anställda) ett visst antal dagar/veckor i förväg. Du kan också göra detta manuellt i schemat.

Avancerade enhetsinställningar

Mer avancerade inställningar. Läs mer om avancerade enhetsinställningar här.

Lägg till avdelningar

Här kan du lägga till avdelningar i din enhet. Läs mer om organisationsstrukturer här.

Läs mer om att använda API:er relaterade till organisationer här.

Titta på en kort videoveiledning om enhetsinställningar.