Översikt över Messenger- och Samarbetsgrupper

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Vad är samarbetsgrupper?

Samarbetsgrupper är utformade för att möjliggöra konfiguration av klienter med en obegränsad geografisk hierarki inom Quinyx All-In-One (AIO) plattformen.

Detta gör det möjligt för Frontline Portal-klienter med organisationshierarkier djupare än 4 nivåer att börja använda AIO-plattformen, precis som det är möjligt för fristående Frontline Portal-klienter idag. För kunder som använder samarbetsgrupper för sin organisationshierarki för att kunna använda Messenger har vi implementerat stöd för Messenger som följer samarbetsgrupper för vilka du kan skicka meddelanden.

Om du vill förstå mer om hur samarbetsgrupper fungerar och hur du konfigurerar dem kan du hitta mer information här.

Hur aktiverar jag Messenger som följer samarbetsgrupper?

Om din hyresgäst har aktiverat Messenger & Frontline portal-modulen finns det en ny Messenger-inställningssida under Frontline Portal-inställningar > Messenger-inställningar > Använd samarbetsgruppshierarki i Messenger.

Aktivera inte denna inställning om du inte har konfigurerat samarbetsgrupper korrekt för användning av Frontline Portal och vill att Messenger ska följa samma logik.

Använd samarbetsgruppshierarkin i Messenger -inställningen är endast tillgänglig för användare i en hyresgäst där:

• Frontline-portalmodulet är aktiverat (du ser bara inställningar för Frontline-portalen om Frontline-portalmodulet är aktiverat), och Messenger-modulet är aktiverat (Messenger-inställningen ska bara vara synlig om Messenger-modulet är aktiverat.
  • Det finns också en behörighet som kallas Kontoinställningar som finns i rollhanteringen som styr om du överhuvudtaget kan komma åt kontoinställningar.

Hur fungerar logiken för vem jag kan skicka meddelanden till i Messenger när jag aktiverar "Använd samarbetsgruppshierarkin i Messenger?"

• Användaren måste ha alla inställningar och behörigheter aktiverade för att kunna komma åt Messenger (Messenger aktiverat för hyresgästen, ha behörigheten Messenger tilldelad till sin roll/personalkategori; mer information om Messenger-behörigheter finns tillgänglig här).
  • Användaren måste ha behörigheter aktiverade för att komma åt Frontline Portal (Frontline Portal aktiverat för hyresgästen, ha behörigheten kallad "Frontline Portal" tilldelad till sin roll/personalkategori).
  • Listan över användare du kan skicka meddelanden till respekterar användarna tillgängliga för dem från deras medlemskap i samarbetsgruppen; detta innebär att de kan skicka meddelanden till:
    • Personer som har behörigheten Messenger aktiverad och som är på deras nivå, över deras nivå eller under deras nivå i deras tree branch i samarbetsgruppens struktur.

Observera att Frontline Portal inte stöder enskilda användare tilldelade till flera grupper (delade användare), därför kommer en användare endast att finnas i en samarbetsgrupp. Mer information om hur samarbetsgrupper fungerar finns här: och hur man ställer in samarbetsgrupper här.

Den allmänna regeln är att samarbetsgruppen alltid letar efter användarens hemmaenhet när den bestämmer var i samarbetsgruppens hierarkiträd användaren tillhör. I fallet att användaren har en roll på flera olika platser i Quinyx-organisationen (till exempel har en roll i 3 olika enheter), har vi implementerat en logik där samarbetsgruppen ser vilken grupp användaren tillhör i följande ordning:

• Om en användare är tilldelad till flera WFM-enheter och fler än en av dessa enheter är sedan associerade med samarbetsgrupp(er), kommer användarens hemmaenhet att ha företräde inom samarbetsgruppshierarkin.
En enhet kan endast vara associerad med en samarbetsgrupp.
  • Om användarens hemmaenhet inte är associerad med en samarbetsgrupp, kommer logiken att leta efter enheten som är ansluten till användarens tilldelade högsta samarbetsgrupp i hierarkin. En enhet kan endast vara associerad med en samarbetsgrupp.
  • Om ingen av enheterna som användaren är tilldelad har associerats till en samarbetsgrupp, kommer logiken att se om användaren har individuellt associerats till någon samarbetsgrupp. En användare kan endast individuellt associeras till en samarbetsgrupp.