Quinyx en Insights FAQ

Updated by Daniel Sjögren

V: Hoe kan ik Insights bereiken vanuit Quinyx?

A: We zullen in de nabije toekomst geen Single Sign-On (SSO) link van Quinyx naar Insights toevoegen. In plaats daarvan kunnen gebruikers inloggen op Insights met een e-mailadres en wachtwoord via https://insights.quinyx.com/. Als de gebruiker echter eerder heeft ingelogd via de SSO-link, wordt hun account "vergrendeld" voor SSO en kunnen ze niet inloggen met e-mail en wachtwoord. Via onze ondersteuning kunt u verzoeken dat we al uw gebruikersaccounts ontgrendelen, zodat ze rechtstreeks kunnen inloggen.

Zodra de accounts zijn ontgrendeld, moet de gebruiker een nieuw wachtwoord instellen door naar https://insights.quinyx.com/ te gaan en op Wachtwoord vergeten? te klikken. Hier moet hij zijn Quinyx e-mailadres invoeren. Het moet een echt/geldig e-mailadres zijn, omdat hij een e-mail met instructies voor het opnieuw instellen van het wachtwoord ontvangt.

Het wachtwoord voor Quinyx en Insights zijn apart. De gebruiker moet een wachtwoord instellen voor Insights, ook al heeft hij al een wachtwoord voor Quinyx.

A: Elke gebruiker met een beheerdersaccount in Insights kan gebruikers toevoegen in Insights.

1. In het profielmenu rechtsboven in Insights, klik op Bedrijfsinstellingen.
  2. U zou automatisch op het menu-item "Gebruikers" moeten landen. Klik op Gebruiker uitnodigen.
  3. Voer het e-mailadres, voornaam en achternaam van de gebruiker in.
  4. Selecteer hun rechten - d.w.z. welke units, metrics en groeperingen ze toegang moeten hebben. Bijvoorbeeld, als ze een lokale (unit) manager zijn, moeten ze waarschijnlijk alleen toegang hebben tot hun winkel (unit) onder Winkels.
  5. Als u verschillende bedrijfsdashboards heeft ingesteld, kunt u de gebruiker ook een standaard bedrijfsdashboard toewijzen, zodat ze het direct zien wanneer ze inloggen.
Gebruikers die aan Insights zijn toegevoegd, hoeven geen Quinyx-account te hebben. U kunt iedereen uitnodigen met behulp van hun e-mailadres!
V: Hoe vaak wordt data gesynchroniseerd tussen Quinyx en Insights?

A: Data wordt elke 24 uur gesynchroniseerd tussen Quinyx en Insights, meestal tussen 00:00 en 06:00 UTC.

V: Hoeveel data wordt gesynchroniseerd?

A: Data wordt alleen gesynchroniseerd voor 45 dagen terug in de tijd en 45 dagen vooruit.

V: Waarom komen de cijfers in Insights niet overeen met die in Quinyx?

A: De cijfers zullen niet altijd overeenkomen, en dit is normaal. Dit komt door verschillende redenen:

• Insights vat alle cijfers samen op basis van de kalenderdatum, niet de zakelijke datum, dus als er diensten en klokacties zijn die over middernacht vallen in de geselecteerde periode, ziet u iets andere cijfers.
  • In Insights zijn alle uren van afwezigheid standaard opgenomen in geplande/gewerkte uren. De klant kan alle/sommige soorten afwezigheid filteren om een 1:1 overeenkomst te krijgen.
  • Gegevens worden eenmaal per dag gesynchroniseerd met Insights. Als er wijzigingen zijn aangebracht in diensten/klokacties/afwezigheden sinds de laatste synchronisatie, zullen de cijfers in Quinyx en Insights niet meer overeenkomen.
  • Alle salarissoorten (en hun gekoppelde klokacties) die zijn geconfigureerd om niet te worden overgezet naar de salarisadministratie, worden niet opgenomen in Insights.
V: Kan ik rapporten instellen om naar een specifieke groep gebruikers te worden gemaild?

A: Ja, dit kan worden gedaan onder Bedrijfsinstellingen → Analyse Postdefinities en Abonnementen

V: Nadat ik ben ingelogd en wijzigingen heb aangebracht in het Insights-dashboard, heeft dit invloed op andere gebruikers?

A: Nee, dit heeft alleen invloed op uw gebruikerslogin, tenzij u een Team-dashboard gebruikt.