Quinyx och Insights FAQs

Uppdaterad 22/7/21 av Carl Geijer

F: Hur kommer jag åt Insights från Quinyx?

A: Vi kommer inte att lägga till en SSO-länk (Single Sign-On) från Neo till Insights inom en snar framtid. Istället kan användare logga in på Insights med e-postadress och lösenord via https://insights.quinyx.com/. Men om användaren tidigare har loggat in via SSO-länken kommer deras konto att "låsas" till SSO och de kommer därför inte kunna logga in med e-post och lösenord. Genom Supporten kan du begära att vi låser upp alla dina användarkonton så att de kan logga in direkt.

När era användarkonton är upplåsta måste användaren ställa in ett nytt lösenord genom att navigera till https://insights.quinyx.com/ och klicka på "Forgot password?". Här måste de ange sin Quinyx-e-postadress. Det måste vara en riktig/giltig e-postadress, eftersom de kommer att få ett e-postmeddelande med instruktioner för återställning av lösenord.

Lösenordet till Quinyx och Insights är separata. Användaren måste ställa in ett lösenord för Insights även om de redan har ett lösenord till Quinyx.

F: Hur lägger jag till användarkonton i Insights manuellt nu när vi inte har en SSO-länk?

Svar: Alla användare med ett administratörskonto i Insights kan lägga till användare i Insights.

1. Klicka på "Företagets inställningar" i profilmenyn längst upp till höger i Insights.
  2. Du ska automatiskt hamna på menyalternativet "Användare". Klicka på "Bjud in användare".
  3. Ange användarens e-postadress, förnamn och efternamn.
  4. Välj deras behörigheter - dvs. vilka enheter, nyckeltal och grupperingar de ska ha åtkomst till. Om de t.ex. är en lokal (enhets-) chef, borde de antagligen bara ha tillgång till sin butik (enhet) under Butik .
  5. Om du har konfigurerat olika företagsdashboards kan du också tilldela användaren en standarddashboard så att de ser den direkt när de loggar in.
Användare som läggs till i Insights behöver inte ha ett Quinyx-konto. Du kan bjuda in alla genom deras e-postadress!