Quinyx and Insights FAQ

Uppdaterad av Daniel Sjögren

F: Hur kan jag nå Insights från Quinyx?

S: Vi kommer inte att lägga till en enkel inloggningslänk (SSO) från Quinyx till Insights inom en snar framtid. Istället kan användare logga in på Insights med en e-postadress och ett lösenord via https://insights.quinyx.com/ . Notera att om användaren tidigare har loggat in via SSO-länken kommer deras konto att "låsas" till SSO, och kommer inte att kunna logga in med e-post och lösenord. Genom vår support kan du begära att vi låser upp alla dina användarkonton så att de kan logga in direkt.

När konton är upplåsta måste användaren ange ett nytt lösenord genom att navigera till https://insights.quinyx.com/ och klicka på "Forgot password?". Här måste de ange sin Quinyx e-postadress. Det måste vara en riktig/giltig e-postadress, eftersom de kommer att skickas ett e-postmeddelande med instruktioner för lösenordsåterställning.

Lösenordet till Quinyx och Insights är separata. Användaren måste ställa in ett lösenord för Insights även om de redan har ett lösenord till Quinyx .
F: Hur lägger jag till användarkonton i Insights manuellt nu när vi inte har en SSO-länk?

S: Alla användare med ett administratörskonto i Insights kan lägga till användare i Insights.

1. I profilmenyn uppe till höger i Insights klickar du på Company settings.
  2. Du bör automatiskt landa på menyalternativet "Users". Klicka på Invite user.
  3. Ange användarens e-postadress, förnamn och efternamn.
  4. Välj deras behörigheter - dvs vilka enheter , mätvärden/nyckeltal och grupperingar de ska ha tillgång till. Om de t.ex. är en lokal ( enhet ) chef, bör de förmodligen bara ha tillgång till sin butik (enhet) under Stores.
  5. Om du har satt upp olika företags-dashboards kan du även tilldela användaren en standard företags-dashboard så att de ser den direkt när de loggar in.
Användare som läggs till i Insights behöver inte ha ett Quinyx konto. Du kan bjuda in vem som helst med deras e-postadress!
F: Hur ofta synkroniseras data mellan Quinyx och Insights?

S: Data synkroniseras mellan Quinyx och Insights var 24:e timme, vanligtvis mellan 00:00 och 06:00 UTC.

F: Hur mycket data synkroniseras?

S: Data synkroniseras endast 45 dagar bakåt i tid och 45 dagar framåt.

F: Varför matchar inte siffrorna i Insights dem i Quinyx ?

S: Siffrorna stämmer inte alltid överens, och detta är normalt. Det beror på flera skäl:

• Insights sammanfattar alla siffror efter kalenderdatum , inte affärsdatum , så om det är skift och stämplingar över midnatt under den valda perioden kommer du att se lite olika siffror.
  • I Insights ingår alla frånvaro i schema d/arbetade timmar som standard. Kunden kan filtrera bort alla/några frånvarotyper för att få en 1:1-matchning.
  • Data synkroniseras till Insights en gång per dag. Om ändringar har gjorts i skift / stämplingar / frånvaro sedan den senaste synkroniseringen slutfördes kommer siffrorna i Quinyx och Insights inte längre att matcha.
  • Alla lönearter (och deras anslutna stämplingar) som är konfigurerade för att inte överföras till löneposter kommer inte att inkluderas i Insights.
F: Kan jag ställa in rapporter så att de skickas till en specifik uppsättning användare?

S: Ja, detta görs under Company Settings → Analytics Post Definitions and Subscriptions.

F: Efter att jag loggat in och gjort ändringar i Insights översikt , kommer detta att påverka andra användare?

S: Nej, detta kommer bara att påverka din användarinloggning, såvida du inte använder en Team dashboard.