Lås och låsa upp konton

Uppdaterad 22/10/20 av Leigh Hutchens

Om en användare anger fel lösenord när han försöker logga in låses kontot och en chef måste låsa upp kontot. Ett användarkonto kan också låsas manuellt om användaren får inte längre logga in.

Lås upp

Om ett konto är låst visas det i listan Personer med en hänglåssymbol bredvid användarens namn:

För att låsa upp kontot, klicka på användaren och gå till avsnittet "Status" i Medarbetaruppgifter. Där ser du att kryssrutan för Låst är markerad. Avmarkera det och spara informationssidan för personer:

Hänglåsikonen tas bort och användaren kan nu logga in igen:

Lås manuellt

För att manuellt låsa ett konto markerar du bara kryssrutan för Låst och sparar sidan Medarbetaruppgifter. Hänglåsikonen visas och användaren kan inte längre logga in.


Fick du hjälp?