Schemavyn

Uppdaterad 17/8/21 av Leigh Hutchens

I schemavyn kan du till exempel se skift och anställda. Ange vad du vill se med datumväljaren och filtren (se separat artikel om filter).

Du kan enkelt ändra dag, vecka, månad och anpassade vyer enkelt genom att klicka på ikonerna längst upp till vänster i schemat:

Helgdagar och speciella dagar

Helgdagar

Helgdagar som skapas globalt eller på enhetsgrupper visualiseras enligt följande:

• I dagvyn: Som ett rött "märke" bredvid datumet.
  • I veckovy och månadsvy: Veckodag och datum är röda; det röda märket visas när muspekaren förs över datumet.

Om du vill veta mer om konfigurering av helgdagar, se helgdagens dokumentation.

Helgdagar som är inställda på avtalsmallar visualiseras inte.
På regionnivå visas helgdagar som ställts in för enhetsgrupper endast om regionen består av minst en av enheterna i enhetsgruppen i fråga.

Speciella dagar

Särskilda dagar visualiseras enligt följande:

• I dagsvyn: Som ett grått "märke" bredvid datumet.
  • I veckovy och månadsvy: En grå linje går under veckodag och datum; det grå "märket" visas när muspekaren förs över datumet.

Om du vill veta mer om konfiguration av specialdagar, se dokumentation för speciella dagar .

Exempel på helgdagar och speciella dagar

Dagvy
Månadsvy

Anställda

Schemalagda anställda visas på vänster sida i schemat. Du hittar namnet och bilden på den anställde samt schemalagda timmar kontra nominella (kontrakterade) timmar per beräkningsperiod som definieras i den anställdes avtal och skillnaden mellan dem:

I exemplet planeras Charlotte 48,5 timmar under beräkningsperioden, men ska planeras 40 enligt sitt avtal. Hennes schemalagda timmar överstiger 8,5 timmar. Kyle är planerad 20 timmar vilket är i enlighet med hans avtal. Han är planerad noll timmar mer / mindre än han borde vara.

Observera att siffrorna under profilbilden skiljer sig mellan Neo och Classic. I Classic visas schemalagda timmar vs nominella timmar baserat på vald period. I Neo visar vi det per beräkningsperiod som definieras i medarbetaravtalet.

Visningsalternativ för anställdslista

Du kan använda visningsalternativ för medarbetarlistor för att konfigurera exakt hur du vill att dina anställda ska visas i schemaläggningsvy:

Quinyx kommer inte ihåg ditt val om du lämnar vyn och kommer tillbaka, inte heller om du byter period. Detta är dock planerat för våra filterförbättringar - se ETA för "Filtrering - förbättrad" under avsnittet "Schema" i vår externa roadmap så sitt tätt!

Grundläggande information för anställda i schema och grundschema

Vi har lagt till grundläggande information om den anställde i schema och basschema. Klicka på den anställdes profilbild i schemat och basschemat så kan du se följande information:

• Statistik över anställda
  • Emblem nummer
  • För-och efternamn
  • Nominella / schemalagda timmar
  • Telefonnummer
  • E-postadress
  • Hemtrakt
  • Hem enhet

Alla åtgärder som finns under de tre punkterna finns också i popup-fönstret.

Observera att det inte finns någon åtkomstkontroll på e-post, telefonnummer och mobilnummer den första dagen / dagarna i RC-miljön, men vi kommer att lägga till det så snart det är klart på RC och innan det släpps till produktion. Framöver, om behörigheten "Personuppgifter" är avstängd, kommer e-post, telefonnummer och mobilnummer inte att visas i schema och basschema.

Sortering av anställda

Standardsorteringsordningen för schemat, med undantag för ej tilldelade skift, är skiftets starttid. Skiftet som börjar tidigast ligger ovanpå schemat. Du kan enkelt ändra sorteringsordningen genom att klicka på listrutan för sortering.

Du kan välja vilket sätt du vill att dina anställda ska visas i schemat.

• Starttid: Sorterar på starttiden för periodens första skift.
  • Anställds namn AZ
  • Anställds namn ZA
  • Skillnad mellan schemalagda / nominella timmar : Detta alternativ placerar de anställda som behöver fler timmar för att nå sina nominella timmar högst upp i schemat.

Läs mer om sortering här.

Beräkningsperiod för anställd

Du kan också välja för vilken period mätvärdena för alla anställda i vänstra marginalen i schemat ska visas.

De valbara perioderna är:

• Vald period : Det här är den period du för närvarande visar i Schema.
  • Schemaläggningsperiod : Detta konfigureras i Kontoinställningar> Avtal> Avtalsmall.
  • Balansperiod : Detta konfigureras i Inställningar> Avtal> Avtalsmall.

Siffrorna som visas under en anställds namn kommer att ändras beroende på ditt val. Till exempel ändrar Gregorys siffror beroende på:

Vald period:

Schema period:

Balansperiod:

Läs mer om medarbetarstatistik i schemat här.

Metrisk visningsläge i schema

I visningsalternativen för medarbetarlistan kan du nu konfigurera hur du visar avtalens nyckeltal under rubriken "Metrisk visningsläge":

• Totala
    • Detta visar totalen för schemalagda timmar och nominella timmar över alla avtal.
    • Observera att om det finns parallella avtal som har olika schema- eller balansperioder, och schemaläggningsperiod respektive balansperiod väljs som metrisk beräkningsperiod, visas ett märke som säger ”Olika perioder” här eftersom summering av dem skulle vara vilseledande.
  • Per avtal
    • Detta visar schemalagda timmar och nominella timmar som en rad per avtal. Precis som i Personer och visningsalternativen är huvudavtal färgkodade mörkblå och icke-huvudavtal färgkodade turkos.
    • När “Diff. av schemalagda / nominella timmar i beräkningsperioden” är vald som sorteringsalternativ, görs den faktiska sorteringen av anställda i vänster marginalen fortfarande enligt timmar över avtal.

I båda ovanstående fall visas nu mätvärdena för medarbetaravataren med ett procentsignal som anger procentandelen nominella timmar som för närvarande är schemalagda. I vissa fall visas inte procentandelen helt - vi kommer att ta itu med det snart.

Quinyx kommer för närvarande inte ihåg ditt val av metrisk visningsläge om du lämnar vyn och kommer tillbaka. Quinyx kommer dock att komma ihåg detta (och mycket mer) i en framtida version, så fortsätt läsa våra release-anteckningar!

Nyckeltal vid avatar

Du kan välja vilka nyckeltal du vill visa data för vid dina anställdas bild i schemat.

Nyckeltalet "Schemalagda timmar / nominella timmar" är för närvarande standard. I en kommande release bygger vi stöd för att Quinyx ska komma ihåg dessa, och många andra av dina inställningar i vyn.

Observera att om du använder “Skillnad av nyckeltalets data för kalkyleringsperioden” som sorteringsalternativ, kommer de anställda som för närvarande är längst bort från att nå sina nominella timmar, respektive utrullade timmar med avseende på schemalagda / arbetade / förväntade / arbetade timmar, högst upp.

Anställds namn vid bulk-hant

Timräkning på skift i schemavyn

Från och med den här utgåvan lägger vi till stöd för timräkning på skift, uppgifter och stämplingar i schemavyn. Du kommer att kunna se hur många timmar ett skift, en uppgift eller en stämpling är i schemavyn för det aktuella objektet:

Avtalsinställningen "Beräkna raster som arbetstid" och avancerade inställningar för skiftet "Räknas som schemalagda timmar" och "Räkna som arbetade timmar" tas i beaktning i beräkningen.

Läs mer om beräkning av raster som arbetstid här.

Meddelande om intresseanmälan och frånvaroansökan

Du kan enkelt se meddelande om intresseanmälan och frpnvaroansökan i Schemavyn.

Laddningsindikator

Den övre stapeln i schemat har en laddningsindikator. Det visas som en blå, snurrande cirkel i det övre fältet:

Laddningsindikatorn visas så länge Quinyx arbetar med att hämta och visa nya schemalagda objekt och / eller anställda. Den visas dock inte när du tar bort eller ordnar om data, till exempel när du filtrerar bort data som redan finns i ditt schema eller när du redigerar sorteringsläget i ditt schema.

I den här första versionen av laddningsindikatorn är det troligt att den släpar till viss del i månadsvisningen och anpassade vyer. Detta är något vi tänker ta itu med i ett senare skede.

Du kan se ett låst schema med en vit / rosa kant mellan schemat och verktygsfältet. Du kan se datumet till vilket schemat är låst på vänster sida:

Du kommer inte att kunna lägga till / redigera / radera en manuell löneart under en låst period:

Veckonummer i schemavyn

Vi har nu lagt till stöd för veckonummer i schemaläggningsvyn. Du hittar den ovanför det faktiska schemat:

Quinyx visar veckonummer i alla datumväljare i hela applikationen:

Observera att det inte finns någon inställning för att ta bort veckonummer från datumväljarna.
 Observera att detta är pågående arbete. Veckans nummerinställning är PÅ som standard. Du kan stänga av den under "Visningsalternativ" MEN den återgår till standardinställningen (PÅ) så snart du byter vy. Vi kommer att arbeta för att förbättra detta under de kommande månaderna. Och innan du frågar: Ja, kommer lägga till veckonumren till alla datumväljare i en framtida release!

Bra för dig att veta; det finns två inställningar som påverkar veckonummer:

1. Enhetsinställning "Veckans första dag".
  2. Språkinställning. Beroende på land kan veckan räknas på olika sätt, byt från svenska till amerikansk engelska så förstår du detta.

Obemannade skift

Obemannade skift har ingen gemensam fördefinierad färg, men visas högst upp i schemat. Om ett obemannat skift är av skifttyp som har en färg, kommer det obemannade skiftet att ha samma färg som skifttypen.

Du kan kollapsa skiftraden med obemannade skift i schemaläggningsvyn genom att klicka på pilen till vänster om texten obemannade skift:

Hur tilldelar jag ett obemannat skift till en anställd?

1. Välj det obemannade skiftet för att öppna sidopanelen "Redigera skift".
  2. Klicka på "Tilldela anställd" till höger.
  3. Välj vilken anställd.
  4. Klicka på "Spara".

Lås schema

Det är möjligt att låsa en period i schemavyn i Neo.

Gå till Schema i det övre navigeringsfältet, klicka på Mer (de tre prickarna i översta högra hörnet) och Lås schema.

Välj ett slutdatum där alla schemadata (skift, stämplingar, frånvaro) låses bakåt i tiden. Du kan inte göra några ändringar under en låst period, förutom att attestera oattesterade stämplingar och frånvaro och lägga till / redigera manuella lönearter:

Det är inte möjligt att låsa dagens datum.

Dygnsbryt

Schema och grundschema ser fortfarande ut till affärsdygnsbryt. Vi undersöker också noggrant att ändra logiken.