Schemalägg vyn

Uppdaterad 2/12/20 av Leigh Hutchens

I schemavyn kan du till exempel se skift och anställda. Ange vad du vill se med datumväljaren och filtren (se separat artikel om filter).

Helgdagar och speciella dagar

Helgdagar

Helgdagar som skapas globalt eller på enhetsgrupper visualiseras enligt följande:

• I dagvyn: Som ett rött "märke" bredvid datumet.
  • I veckovy och månadsvy: Veckodag och datum är röda; det röda märket visas när muspekaren förs över datumet.

Om du vill veta mer om konfigurering av helgdagar, se helgdagens dokumentation.

Helgdagar som är inställda på avtalsmallar visualiseras inte.
På regionnivå visas helgdagar som ställts in för enhetsgrupper endast om regionen består av minst en av enheterna i enhetsgruppen i fråga.

Speciella dagar

Särskilda dagar visualiseras enligt följande:

• I dagsvyn: Som ett grått "märke" bredvid datumet.
  • I veckovy och månadsvy: En grå linje går under veckodag och datum; det grå "märket" visas när muspekaren förs över datumet.

Om du vill veta mer om konfiguration av specialdagar, se dokumentation för speciella dagar .

Exempel på helgdagar och speciella dagar

Dagvy
Månadsvy

Anställda

Schemalagda anställda visas på vänster sida i schemat. Du hittar namnet och bilden på den anställde samt schemalagda timmar kontra nominella (kontrakterade) timmar per beräkningsperiod som definieras i den anställdes avtal och skillnaden mellan dem:

I exemplet planeras Charlotte 48,5 timmar under beräkningsperioden, men ska planeras 40 enligt sitt avtal. Hennes schemalagda timmar överstiger 8,5 timmar. Kyle är planerad 20 timmar vilket är i enlighet med hans avtal. Han är planerad noll timmar mer / mindre än han borde vara.

Observera att siffrorna under profilbilden skiljer sig mellan Neo och Classic. I Classic visas schemalagda timmar vs nominella timmar baserat på vald period. I Neo visar vi det per beräkningsperiod som definieras i medarbetaravtalet.

Laddningsindikator

Den övre stapeln i schemat har en laddningsindikator. Det visas som en blå, snurrande cirkel i det övre fältet:

Laddningsindikatorn visas så länge Quinyx arbetar med att hämta och visa nya schemalagda objekt och / eller anställda. Den visas dock inte när du tar bort eller ordnar om data, till exempel när du filtrerar bort data som redan finns i ditt schema eller när du redigerar sorteringsläget i ditt schema.

I den här första versionen av laddningsindikatorn är det troligt att den släpar till viss del i månadsvisningen och anpassade vyer. Detta är något vi tänker ta itu med i ett senare skede.

Obemannade skift

Obemannade skift har ingen gemensam fördefinierad färg, men visas högst upp i schemat. Om ett obemannat skift är av skifttyp som har en färg, kommer det obemannade skiftet att ha samma färg som skifttypen.

Du kan kollapsa skiftraden med obemannade skift i schemaläggningsvyn genom att klicka på pilen till vänster om texten obemannade skift.

Hur tilldelar jag ett obemannat skift till en anställd?

1. Välj det obemannade skiftet för att öppna sidopanelen "Redigera skift".
  2. Klicka på "Tilldela anställd" till höger.
  3. Välj vilken anställd.
  4. Klicka på "Spara".

Lås schema

Det är möjligt att låsa en period i schemavyn i Neo.

Gå till Schema i det övre navigeringsfältet, klicka på Mer (de tre prickarna i översta högra hörnet) och Lås schema.

Välj ett slutdatum där alla schemadata (skift, stämplingar, frånvaro) låses bakåt i tiden. Du kan inte göra några ändringar under en låst period, förutom att attestera oattesterade stämplingar och frånvaro och lägga till / redigera manuella lönearter.

Det är inte möjligt att låsa dagens datum.

Dygnsbryt

Schema och grundschema ser fortfarande ut till affärsdygnsbryt. Vi undersöker också noggrant att ändra logiken.