Beschikbaarheid - Configuratie

Updated by Daniel Sjögren

Rechten

Standaard zal de toestemming voor beschikbaarheid ingesteld worden op Geen toegang voor iedereen. Als u deze functie wilt gebruiken, gaat u naar Accountinstellingen > Rollenbeheer waar u de toestemming met de naam Beschikbaarheid:

zult vinden. Hier kunt u beslissen of de geselecteerde rol geen toegang (standaard), leestoegang of schrijftoegang heeft:

• No access: Niets wat met beschikbaarheid te maken heeft, zal zichtbaar zijn in de applicatie.
  • Read access: Managers zullen alle informatie met betrekking tot beschikbaarheid kunnen zien.
  • Write access: Managers zullen alles wat met beschikbaarheid te maken heeft, kunnen toevoegen, bewerken en verwijderen.
Als autolock uitgeschakeld is, zal de beschikbaarheid voor gebruikers niet vergrendeld worden. U kunt echter een herinnering configureren die naar werknemers wordt verzonden die niet aan het minimumvereiste aantal beschikbare uren per week hebben voldaan. Lees meer over autolock en herinneringen hier.

Minimumvereiste aantal beschikbare uren per week

Er is een veld met de naam minimumvereiste aantal beschikbare uren per week in de overeenkomstsjablonen en persoonlijke overeenkomsten.

Als u een waarde in dat veld hebt ingesteld, zal deze zichtbaar zijn voor de werknemers in de mobiele app wanneer ze beschikbaarheid toevoegen. Als ze geen beschikbare uren hebben toegevoegd die overeenkomen met het in de overeenkomst ingestelde aantal, zullen ze gewaarschuwd worden door een rode nummer en tekst onderaan het scherm.

Beschikbaarheid configureren via AI

Beschikbaarheid met Quinyx Automatisch toewijzen

Om gebruik te kunnen maken van automatische planning op basis van de opgegeven beschikbaarheid, moet u de module Quinyx Automatisch toewijzen configureren en schatten en implementeren. Neem contact op met Quinyx-ondersteuning of uw contactpersoon bij Quinyx.

Beschikbaarheid met Quinyx Automatische planning

Om gebruik te kunnen maken van automatische planning op basis van de opgegeven beschikbaarheid, moet u de module Quinyx Automatische planning configureren en schatten en implementeren. Neem contact op met Quinyx-ondersteuning of uw contactpersoon bij Quinyx.