Niet-beschikbaarheid FAQ.

Updated by Leigh Hutchens

V: Wat is onbeschikbaarheid?

Deze functionaliteit laat zien of werknemers beschikbaar zijn (of niet beschikbaar) in de roosterview. Deze functie biedt extra hulp bij het planningsproces om relevante werknemers te vinden om in te plannen voor een bepaalde dienst en om het plannen van werknemers die gedeeld worden over units te vereenvoudigen. U ziet wanneer werknemers gedeeld zijn met uw unit en diensten hebben op andere units, en u kunt ook zien wanneer uw werknemer elders is ingepland.

Onbeschikbaarheid laat u zien of werknemers niet beschikbaar zijn in de roosterview. Deze functie biedt extra hulp bij het planningsproces, helpt u relevante werknemers te vinden om in te plannen voor een bepaalde dienst en vereenvoudigt ook het plannen van werknemers die gedeeld worden over units.

U kunt filteren op onbeschikbaarheid om werknemers te bekijken die niet beschikbaar zijn om te werken gedurende een bepaalde periode.

V: Wat is het verschil tussen onbeschikbaarheid en beschikbaarheid?

Mobiele beschikbaarheid stelt gebruikers in staat om aan te geven wanneer ze beschikbaar zijn om te werken in de mobiele app.

Zodra dit door de werknemer is ingevoerd in de mobiele app, kan hun manager onbeschikbaarheid zien in de roosterview door te filteren op Personen > Werknemer heeft > Onbeschikbaarheid/Beschikbaarheid.

V: Hoe verschilt de toegevoegde beschikbaarheid door werknemers in de mobiele app van de onbeschikbaarheid die is ingesteld in het systeem?

Beschikbaarheid die door werknemers via de mobiele app wordt toegevoegd, is niet gekoppeld aan de eerder beschreven onbeschikbaarheidsinstellingen. Onbeschikbaarheid kan op twee manieren worden ingesteld:

• Via het overeenkomstsjabloon, dat wordt weergegeven als "Onbeschikbaar volgens de overeenkomst."
  • Wanneer een werknemer is ingeroosterd op een gedeelde unit met een dienst of afwezigheid.
V: Kunnen werknemers zichzelf als onbeschikbaar markeren met behulp van de mobiele app?

Nee, werknemers kunnen zichzelf niet als onbeschikbaar markeren met behulp van de mobiele app. De mobiele app staat werknemers alleen toe om hun beschikbaarheid toe te voegen. Als een werknemer geen beschikbaarheid toevoegt, betekent dit niet automatisch dat ze onbeschikbaar zijn.

V: Wat betekent het wanneer een werknemer wordt gemarkeerd als "Onbeschikbaar volgens de overeenkomst"?

Wanneer een werknemer wordt gemarkeerd als "Onbeschikbaar volgens de overeenkomst", betekent dit dat hun onbeschikbaarheid is ingesteld volgens de voorwaarden die zijn gespecificeerd in hun overeenkomstsjabloon. Dit is een vooraf gedefinieerde instelling en niet iets wat de werknemer kan aanpassen via de mobiele app.

V: Hoe moet onbeschikbaarheid worden beheerd als dit niet kan worden ingesteld via de mobiele app?

Onbeschikbaarheid moet worden beheerd via het overeenkomstsjabloon of door diensten of absenties in te plannen. Werknemers en managers moeten ervoor zorgen dat de overeenkomstsjablonen up-to-date zijn en de juiste beschikbaarheid en onbeschikbaarheid van werknemers weerspiegelen.

Lees meer hier over het gebruik van mobiele beschikbaarheid en lees meer over onbeschikbaarheid. hier.