Eenmalig SSO inloggen

Updated by Daniel Sjögren

Het is mogelijk om SSO te gebruiken om in te loggen op Quinyx.

Bekijk hier ons artikel over SSO-basis voor meer informatie over Quinyx SSO-hoofdstukken, technologieën en protocollen, technisch vertrouwen, datamapping en nog veel meer.

Nadat SSO is geconfigureerd, kunt u een van de volgende twee URL's gebruiken om toegang te krijgen tot Neo:

https://web.quinyx.com/sso?seo= jouwssoroute

Deze URL leidt je door naar een pagina met een login-knop. Klik op Inloggen om te worden geverifieerd en automatisch in te loggen bij Neo.

https://web.quinyx.com/sso/login/yourssoroute

Met behulp van deze URL wordt u direct geverifieerd. Als u geldig bent voor SSO-login, wordt u bij Neo ingelogd zonder op een login-knop te drukken.

Als er een fout optreedt bij het gebruik van een van de twee URL's, ziet u een foutmelding.

Twee voorbeelden van fouten zijn:

Saml-antwoord ontbreekt vereist kenmerk

Werknemer is niet geregistreerd in Quinyx

Als u een foutmelding krijgt, controleer dan uw SSO-configuratie of neem contact op met Quinyx Support voor verdere hulp.

Vanaf release 0141, is er nu ook een speciale SSO foutpagina. De Error pagina toont gedetailleerde informatie om te helpen bij het opsporen van eventuele problemen om de configuratie/herconfiguratie soepeler te laten verlopen.

Medewerker logt in op Quinyx met SSO

Web portaal

Om met een webbrowser in te loggen op het webportaal, moet de gebruiker de volgende URL openen: https: //web.quinyx.com/sso/login/ <ssoroute>

De ssoroute is een unieke identificatie voor elke Quinyx-klant en wordt geconfigureerd tijdens de SSO-installatie, het kan elke string zijn en wordt meestal ingesteld op de bedrijfsnaam, dat wil zeggen mijnbedrijf, zodat de uiteindelijke URL eindigt als: https://web.quinyx.com / sso / login / mijnbedrijf

Wanneer de URL wordt geopend, wordt de gebruiker gevraagd om zich te authenticeren op de manier die is bepaald door het bedrijfsbeleid van de klant en vervolgens automatisch in te loggen op Quinyx.

Als een landingspagina de voorkeur heeft voordat de login wordt gestart, kan de volgende URL worden gebruikt: https://web.quinyx.com/sso?seo=mycompany

Elk klantintranet, klantportaal enz. Kan een weblink naar https://web.quinyx.com/sso/login/mycompany gebruiken om dezelfde functionaliteit te bieden als het handmatig invoeren van de URL.

Mobiele apps

Net als bij de ssoroute, werd een omgevingsnaam gekozen om de klantnaam voor de mobiele apps weer te geven tijdens de initiële vertrouwensconfiguratie van SSO. Vanaf hier noemen we dit mijnbedrijf.

• Je begint met het openen van de app waar je de inlogpagina te zien krijgt.
  • Hier selecteert u "Instellingen", daarna typt u de naam van de omgeving mijnbedrijf.
  • Wanneer u de omgeving heeft gekozen, klikt u op "inloggen" en u wordt doorgestuurd naar de door de klant gekozen inlogprovider waar u zich authenticeert (zoals bepaald door de klant). Als u klaar bent, bent u aangemeld bij de mobiele Quinyx-applicatie.