SAML eenmalige aanmelding

Updated 2 months ago by Daniel Sjögren

Quinyx ondersteunt de SAML 2.0-specificatie.

SAML Single Sign On-providerconfiguratie

Vereisten om een configuratie te voltooien:

1. IDP (Identity provider) ingesteld ter ondersteuning van de SAML 2-configuratie.

Toegang tot de authenticatie-instellingen is beperkt tot de rol Accountmanager.

Basisconfiguratie

Om een nieuwe configuratie aan te maken of een bestaande te bewerken, gaat u naar Verificatie-instellingen > SAML-providers :

1. Klik op Toevoegen om een nieuwe configuratie aan te maken:
  2. Configureer de basisgegevens voor de SAML-configuratie:
  3. Naam : De naam van de provider in Quinyx.
  4. Attribuutnaam: Het attribuut dat wordt gebruikt als gebruikersnaam in de SAML-configuratie.
  5. Identificatietype: Welk datatype kan Quinyx matchen met de data van de IDP.
  6. Selecteer de manier om SAML-providermetagegevens van de IDP te verstrekken.
    1. URL: voeg de link toe aan de metadata van de SAML-provider of
    2. Kopieer en plak de metadata-XML in het tekstveld:
  7. Klik op Doorgaan .
  8. Quinyx zal een URL presenteren die aan de IDP moet worden verstrekt om tweerichtingscommunicatie tussen de provider en Quinyx mogelijk te maken: Kopieer de URL en voltooi de configuratie in uw IDP