Version 0197

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Releasedatum 17 oktober 2024

Observera att version 0197 har skjutits upp för ytterligare kvalitetskontroll. Det förväntade releasedatumet är den 17 oktober 2024.

Sammanfattning av release

Har du ont om tid och vill ha en övergripande sammanfattning?

Quinyx web app Version 0197

Ny funktionalitet

• Med denna version möjliggör vi möjligheten att massredigera tiden för skift i den valda vyn i schemat.

Ny funktionalitet som kräver konfigurationsuppdateringar

• Vi släpper en serie förbättringar för din Påminnelsekonfiguration. Fortsätt läsa för att lära dig mer!
  • Vi introducerar en ny funktionalitet för påminnelser kallad platshållare. Detta gör att du kan anpassa ämnet och meddelandet i dina påminnelser mer effektivt.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Vi lägger till möjligheten för antal anställda att inte avrundas och helt enkelt visas i decimalvärden.
  • Vi släpper en modal som ger ytterligare information om vilka variabler som påverkas av borttagningen av en prognoskonfigurationsvariabel.
  • Från och med denna version förbättrar vi sättet vi visar varningar inuti varningspanelen när du arbetar med flera skift.
  • Vi gör en ytterligare förbättring i hur varningen "Rast/Uppgift utanför skiftet" presenteras.
  • Vi har förbättrat hanteringen av Time Tracker-kopplingar när flera avtalsmallar är tillämpliga.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna version. För mer information, klicka här.

Frontline Portal Version 0197

Ny funktionalitet

• Med denna version kan du nu enkelt välja alla objekt för nedladdning, radering eller flytt i bulk i filhubben.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Inga för närvarande.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna version. För mer information, klicka här.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Kolla in uppdateringarna och länkarna till dokumentationen här.

Viktigt!

Uppdaterad Quinyx Security Overview

Vi har uppdaterat vår Quinyx Security Overview dokumentation för att förstärka vårt åtagande att skydda kunddata och upprätthålla integriteten i våra system. Denna uppdatering inkluderar viktig information om våra förbättrade säkerhetsåtgärder, inklusive API-autorisationskontroller, nätverkssäkerhetsprotokoll och vår säkra utvecklingslivscykel. När cybersäkerhetshoten utvecklas förblir Quinyx dedikerade till att implementera branschledande metoder som säkerställer att vår plattform förblir en pålitlig och säker lösning för alla användare.

Läs mer om vårt säkerhetsramverk och praxis här. Du kan ladda ner våra dokument för uppförandekod, produktmetodik och informationssäkerhet här.

Quinyx webbapp Version 0197

Releasedatum 16 oktober 2024

Ny funktionalitet

Snabbare massredigering av Schemavyn release #1

Vi är glada att meddela att från och med denna version börjar vi med den första av flera releaser som kommer att öka Quinyx stöd för olika åtgärder över många skift i Schemavyn. Du kommer att kunna göra snabba, effektiva ändringar i flera skift samtidigt, vilket sparar värdefull tid och ökar produktiviteten. Vår snabbare massredigeringsfunktion kommer att ge dig möjlighet att arbeta smartare, inte hårdare, vilket gör att du kan ägna mer tid åt att växa ditt företag.

Med den första versionen möjliggör vi redigering av tiden för skiften i den valda vyn.

Du kan redigera alla skiften du kan se i din dag, vecka, månad eller anpassade vy, eller så kan du minska antalet skift med hjälp av schemafiltrerna.

För att komma åt redigeringspanelen, använd tre-punktsknappen i det övre högra hörnet. Inuti menyn hittar du ett nytt alternativ som heter "Redigera skift".

Genom att klicka på det alternativet öppnas en ny panel med följande detaljer:

1. Titeln som anger antalet skift som redigeras
  2. Skifttidsinmatningsfält
  3. Rasttidsinmatningsfält
  4. Uppgiftstidinmatningsfält

Standardvärdet för tidsinmatningsfälten beror på de valda skiften du vill redigera.

• Om du har valt skift med identiska värden för tider, raster och uppgifter kommer panelen att ha dessa värden förvalda som standard.

• Om du har valt skift med olika värden för tider, raster och uppgifter kommer rullgardinsmenyerna i redigeringspanelen att ha olika värden som du kan välja mellan.
    • Standardvärdet i rullgardinsmenyn kallas "Behåll som det är". Detta alternativ innebär att alla valda skift har olika värden för tid, raster och uppgifter. Om dessa värden förblir valda i rullgardinsmenyn kommer ett klick på Spara-knappen inte att uppdatera skiften med några nya värden utan kommer att behålla de ursprungliga värdena för tider, raster eller uppgifter.
    • Alternativet "Ersätt befintlig" låter dig specificera nya skifttider, raster eller uppgifter. Genom att klicka på Spara-knappen tillämpas nya värden på alla valda skift. När detta alternativ är valt, kommer du också att presenteras med en Ångra-knapp som låter dig återställa värdet till standardvärdet, "Behåll som det är".
    • Därtill kommer rullgardingslistor för raster och uppgifter att ha ett till alternativ som kallas "Radera alla". Genom att välja detta alternativ och klicka på Spara-knappen kommer alla raster och/eller uppgifter i de valda skiften att raderas.
Ytterligare alternativ i dessa rullgardinslistor kommer att införas stegvis som en del av kommande versioner.

Ny funktionalitet som kräver konfigurationsuppdateringar

Påminnelser 2.0

Med denna version har vi inkluderat en rad förbättringar i din Påminnelse-konfiguration, vilket möjliggör nya påminnelsetyper, påminnelsehistorik och nya dynamiska verktyg för att du ska kunna använda påminnelser på bästa sätt för din organisation och säkerställa att de rätta användarna meddelas vid rätt tidpunkt.

Ny påminnelse - Återkommande frånvaro av icke-sammanhängande dagar

Vår senaste påminnelsetyp är återkommande frånvaro för icke-sammanhängande dagar. Detta gör det möjligt för dig att ställa in en påminnelse för att meddela berörda användare när en individ har varit frånvarande regelbundet inom ett visst tidsfönster.

Till exempel - med denna påminnelsetyp kan Ida ställa in en påminnelse så att när en anställd tar 10 kortvariga frånvarotillfällen inom de senaste 90 dagarna, skickas en notifikation automatiskt, eftersom upprepad sjukdom inom en sådan kort tidsperiod kan vara orsak till oro, markera en risk för personalomsättning med den anställde, eller kanske bara kräva lite extra pappersarbete.

Påminnelsehistorik

Vi har också inkluderat en grundläggande påminnelsehistorik som ger information när du redigerar en befintlig påminnelse om vem (och när) denna påminnelse först skapades, samt detaljer om när den senast ändrades.

Dynamiska platshållare

Vi har introducerat en ny funktionalitet kallad platshållare. Detta gör det möjligt för dig att anpassa ämnet och meddelandet i dina påminnelser bättre, så att dina påminnelser kommer att inkludera dynamisk information För att möjliggöra personlig information inom innehållet i varje påminnelse.

Till exempel - genom att lägga till #recipient_name# i ämnet eller meddelandet (via knappen "Anställds namn" längst ner) kommer en påminnelse att skickas ut som vanligt, baserat på de unika kriterierna för den påminnelsen.

Men nu genom att inkludera #recipient_name# kommer informationen att vara dynamisk, så istället för att läsa en statisk Kära Anställd kommer platsmarkören automatiskt att ersättas med mottagarens namn för den påminnelsen - till exempel, Kära Erik.

Varje påminnelsetyp har olika platshållare tillgängliga, som indikeras av "snabb infoga" -alternativen längst ner, baserat på kriterierna för varje påminnelsetyp. Med det kan du bättre anpassa varje av dina påminnelser med den mest kritiska informationen för varje mottagare.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Ytterligare avrundningsalternativ för arbetskonfigurationer - ingen avrundning

Hittills har bemanning endast varit möjligt att avrunda uppåt, nedåt eller till närmaste heltal. Vi har lagt till möjligheten för bemanning att inte avrundas och visas i decimalvärden. Det innebär att antalet anställda bör visas, inklusive decimalvärden begränsade till två decimaler.

När ska du använda "ingen avrundning"?

Ingen avrundning av bemanning kan vara värdefullt i fall där den resulterande bemanningen används i ytterligare externa eller anpassade beräkningar för att säkerställa att de resulterande värdena av dessa ytterligare beräkningar förblir så nära verkligheten som möjligt. Dock rekommenderar vi i alla andra fall att en av de andra avrundningsmetoderna används för att säkerställa att den optimala bemanningen är jämförbar med den schemalagda bemanningen på ett logiskt sätt, vilket generellt är fallet när det finns heltalsvärden för bemanningskrav.

Insikter om borttagning av associerade variabler när prognoskonfigurationer tas bort

Hittills har det varit utmanande att förstå vilka variabler eller data som senare tas bort när en prognoskonfigurationsvariabel som dessa variabler är baserade på har tagits bort. Detta har potentiellt resulterat i förvirring när dessa associerade variabler har försvunnit.

Vi har släppt en modal som ger ytterligare information om vilka variabler som påverkas av borttagningen av en prognoskonfigurationsvariabel.

För att tydliggöra, dessa är variabler och annan data som kan påverkas av borttagningen av en associerad prognoskonfigurationsvariabel:

• Beräknade variabler med prognoskonfigurationsvariabeln som operator eller operand.
  • Händelser som påverkar prognoskonfigurationsvariabeln.
  • Optimal bemanningsvariabler eller specifika arbetsregler baserade på prognoskonfigurationsvariabeln.
  • Schemaläggnings-KPI:er baserade på prognoskonfigurationsvariabeln.

När det gäller optimal bemanning finns det tre potentiella scenarier:

1. Om du har flera arbetsregler där endast en av arbetsreglerna är baserad på prognoskonfigurationsvariabeln, raderas endast den arbetsregeln. Samtidigt förblir den optimala bemanningsvariabeln och alla andra arbetsregler och standarder intakta.
  2. Om du har flera arbetsregler där alla arbetsregler inom en arbetsstandard är baserade på prognoskonfigurationsvariabeln, raderas den arbetsstandarden medan den optimala bemanningsvariabeln och alla andra arbetsstandarder förblir intakta.
  3. När du har flera arbetsregler där alla arbetsregler inom en arbetsstandard är baserade på prognoskonfigurationsvariabeln, kommer alla arbetsstandarder att raderas, men den optimala bemanningsvariabeln kommer att förbli intakt.

När det gäller event finns det två potentiella scenarier:

1. När du har ett event som påverkar flera prognoskonfigurationsvariabler, raderas endast prognoskonfigurationsvariabeln från det eventet. Samtidigt förblir resten av eventet och dess påverkan på andra variabler intakt.
  2. När du har ett event som endast påverkar den raderade prognoskonfigurationsvariabeln, raderas hela eventet.
Nytt UI för varningspanelen

Vi har förbättrat sättet vi visar varningar i varningspanelen när du arbetar med flera skift. Det ger dig en bättre överblick över påverkade skift. Detta gäller varningar i schemat, grundschemavyn och vid grundschema utrullning.

Förbättring av varningar när raster eller uppgifter är utanför skifttiderna

Från och med denna version lägger vi till ytterligare en förbättring i hur varningen "Rast/Uppgift utanför skiftet" presenteras. Istället för att se denna varning efter att du har klickat på Spara-knappen kommer du nu att kunna se varningen medan du redigerar tidpunkten för skiftet.

Detta gör att du kan säkerställa att tiden för raster eller uppgifter också uppdateras och anpassas till de nya skifttiderna och kommer även att minska antalet klick som behövs idag för att utföra samma åtgärd. Denna förbättring gäller både enstaka och massredigering av skift.

Förbättrad hantering av Time Tracker-kopplingar när flera avtalsmallar är tillämpliga

Vi har gjort en förbättring som förenklar hur Time Tracker-kopplingar hanteras när anställda har flera avtal med liknande inställningar. Detta säkerställer att Time Tracker-beräkningar är korrekta och inte dupliceras (när det finns flera Time Tracker-kopplingar med samma inställningar).

Hur kommer detta att fungera?

• När inställningen "Inkludera all anställd data" är aktiverad för flera avtal kommer Quinyx nu automatiskt att summera timmarna över alla avtal med liknande Time Tracker-kopplingar. Detta innebär att istället för att behandla varje avtalsmall separat kommer vi nu att konsolidera data, vilket gör det enklare att få en komplett bild av en anställds timmar och rättigheter istället för att duplicera dem. Detta är särskilt användbart för anställda med på varandra följande eller överlappande avtal.

• När "Inkludera all anställd data" inte är aktiverad (avmarkerad), kommer systemet att beräkna tidssaldot för TTs separat för varje avtalsmall.

Buggfixar

• Löste ett problem där borttagning av en roll från enhet/avdelning gjorde att skift skulle bli otilldelade i grundschema även om den anställde fortfarande hade en anställd roll på enheten/avdelningen.
  • Löste ett problem i Schemavyn som orsakade förseningar i schemaläggning, stämplingar och attesteringar.
  • Löste ett problem där utskriften av schemat skulle ha visat felaktiga värden för stämplade timmar.

Nytt innehåll i Quinyx HelpDocs

Frontline Portal Version 0197

Releasedatum 16 oktober 2024

Ny funktionalitet

Filhubb - Välj alla

När du använder filhubben kan du nu enkelt välja alla objekt för att ladda ner, radera eller flytta i bulk.

1. Navigera till Filhubben.
  2. Välj de filer och/eller mappar du vill radera, och en aktivitetsfält kommer att dyka upp.
  3. Klicka på Välj alla.
    Detta kommer att välja alla objekt inuti din nuvarande plats i mappstrukturen. Till exempel, i ovanstående bilder kommer det endast att inkludera objekten inuti mappen du har öppnat. Du kan sedan radera, flytta eller ladda ner dessa i bulk. Dessutom har den tidigare gränsen på 100 objekt tagits bort.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Inga för tillfället.

Buggfixar

• Löste ett problem som gjorde att PDF-filer med bokstäverna É/é inte gick att förhandsgranska eller ladda ner.

Nytt innehåll i Frontline Portal HelpDocs

SOAP API / Webbtjänstuppdateringar

POST, PUT, GET och DELETE slutpunkter för händelser och händelsekategorier

I denna version lägger vi till GET- och DELETE-slutpunkter för händelse- och händelsekategori-API:et.

Vänligen ta en titt på vår RC Swagger-dokumentation här.