Erbjud extra skift/timmar till anställda

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Quinyx erbjuder en funktion som gör det möjligt för chefer att tilldela extra skift till anställda och begära deras godkännande.

Denna funktionalitet är mycket viktig för alla våra kunder som vill följa olika arbetslagar, där anställdas godkännande krävs innan ytterligare skift läggs till inom den definierade tidsperioden. Vi hoppas att denna funktionalitet kommer att hjälpa alla kunder att förbättra effektiviteten i sin schemaläggningsprocess, särskilt när det är viktigt att snabbt hitta ytterligare personal för att stödja olika operativa behov.

Från och med denna version möjliggör vi möjligheten att erbjuda ett nytt obemannat skift till en anställd och få deras godkännande inom en dedikerad plats i Quinyx Mobile-applikationen. Dessa åtgärder kommer att täckas med motsvarande Qmails för att säkerställa transparens mellan chefer och anställda. I kommande versioner kommer vi att förbättra denna funktionalitet genom att lägga till fler alternativ, såsom att erbjuda skift till flera anställda, erbjuda ytterligare timmar för det befintliga skiftet och transparens i revisionsloggar.

Konfiguration

För att använda denna funktionalitet måste du aktivera den på Kontoinställningar > Efterlevnad inställningar sidan. Efter att kryssrutan är markerad kommer denna funktionalitet att vara synlig för cheferna inuti Schemavisningen och för anställda inuti Mobilapplikationen.

OBS: På grund av vissa tekniska begränsningar kommer det att finnas en fördröjning på cirka 1 timme efter att denna funktionalitet har aktiverats innan nya alternativ är synliga i Schemavisningen och Mobilappen. Vi arbetar med att ta bort denna tekniska begränsning och förbättra fördröjningstiden.

Schemavisning

Inuti Schemavisningen, när du öppnar ett skapat obemannat skift, kommer cheferna att ha ett nytt alternativ som kallas "Erbjuda skift." Detta alternativ kommer att vara tillgängligt på obemannade skift som tillhör den publicerade perioden och 'framtida datum' (jämfört med dagen när du försöker skapa erbjudandet).

Genom att klicka på detta alternativ öppnas en ny panel som låter dig:

• Välj en anställd som du vill erbjuda det obemannade skiftet till.
  • Lämna en kommentar som förklarar varför du har valt denna anställd.

Inuti panelen kommer du också att se detaljer om det erbjudna skiftet.

När du klickar på Skicka erbjudande kommer erbjudandet att skapas.

Den anställda som har erbjudits att ta skiftet kommer att få en Qmail-notifikation med detaljerna om det erbjudna skiftet tillsammans med kommentaren som lagts till av chefen.

Efter att erbjudandet för skiftet har skapats kommer det att visas visuellt i schemavisningen.

Genom att klicka på skiftet visas detaljer om det väntande erbjudandet. Både skiftet och erbjudandet går inte att redigera medan erbjudandet är i aktivt läge. Tills raderingsalternativet släpps, är det nuvarande sättet att ta bort erbjudandet genom att ta bort det faktiska skiftet.

För att lära dig mer om hur det faktiska godkännandet av skiftserbjudanden ser ut i mobilappen, fortsätt läsa!

Efter att skiftserbjudandet har godkänts av en anställd, kommer skiftet i schemavisningen att flyttas från obemannat till bemannat för den aktuella anställda. Om den anställda nekar skiftserbjudandet av någon anledning, kommer skiftet att förbli obemannat.

Både godkännande och avslag av åtgärder utförda av den anställde kommer att kommuniceras till chefen genom motsvarande Qmail-meddelanden.