Version 0164

Updated by Daniel Sjögren

Release datum 12 juli 2023

Houd er rekening mee dat Frontline Portal zoals gepland op 12 juli 2023 is uitgebracht. De Quinyx-webapp wordt uitgebracht op 13 juli 2023.

Release samenvatting

Kort op tijd en wilt u een overzicht op hoog niveau?

Quinyx web app Versie 0164

Nieuwe functionaliteit

• We hebben de optie toegevoegd om 5 of 7 dagen te gebruiken als "werkdagen" wanneer u de Quotum vermenigvuldigen met dagenratio berekening gebruikt.
  • We hebben een controle toegevoegd om alleen variabelen binnen groepen te visualiseren waar gegevens bestaan over die variabele.
  • Voor een betere gebruikerservaring en een beter begrip van de logica achter de overeenkomstinstellingen voor de minimale dagelijkse rust van een werknemer, hebben we een uitleg toegevoegd onder de instellingen voor de overeenkomst. De logica achter de berekening is niet veranderd.

Updates en prestatieverbeteringen

• De roosteralarm over het aantal vrije dagen waar een werknemer recht op heeft volgens de overeenkomst, is bijgewerkt om nu de werkelijke waarden weer te geven waardoor het alarm wordt geactiveerd.

Bug fixes

• U bent misschien geïnteresseerd in één van onze bug fixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klikt u hier.

Belangrijke informatie

• De functionaliteit Roostervoorkeur wordt in december 2023 stopgezet. Lees hieronder meer hierover.
  • Geavanceerde analyses hebben geplande downtime op 24 juli. Blijf lezen voor meer informatie.

'Frontline Portal Versie 0164'

Nieuwe functionaliteit

• We hebben enkele wijzigingen aangebracht in het uiterlijk en de gebruiksvriendelijkheid van het basisproces voor het selecteren van personen bij het maken van een doelgroep, zodat de persoonselectie nu intuïtiever en gemakkelijker te gebruiken is.

Updates en prestatieverbeteringen

• Op dit moment geen.

'Foutoplossingen'

• Op dit moment geen.

'SOAP API / Webservice updates' - 'SOAP API / Webservice updates'

• Met deze release hebben we nieuwe velden geïntroduceerd in 2 webservices. De betreffende webservices zijn:
    • wsdlGetSchedulesV3
    • wsdlGetOvereenkomstenV2

U kunt hieronder meer lezen.

Belangrijke informatie

Einde levensduur van de Roostervoorkeur functionaliteit december 2023

We hebben besloten dat onze oude functionaliteit genaamd Notice of Interest 'zal worden stopgezet aan het einde van december 2023.' Daarom dringen wij er bij al onze klanten op aan om de Beschikbaarheid functionaliteit in plaats van Roostervoorkeur zo spoedig mogelijk De beschikbaarheidsfunctionaliteit is gebruiksvriendelijker en ondersteunt meer gebruiksscenario's dan de Roostervoorkeur functionaliteit.

Eén functie die beschikbaarheid ondersteunt, is het omzetten van een beschikbaarheidsitem in een dienst in de planningweergave van de Quinyx-webapp. Quinyx ondersteunt ook secties met beschikbaarheid en het selecteren van meerdere units en secties bij het maken van beschikbaarheid als gebruiker. We hebben de mogelijkheid geïmplementeerd voor gebruikers om hun eigen beschikbaarheidsuren te zien, te maken, te bewerken en te verwijderen in onze mobiele apps.

Voor de mobiele apps is de toestemming voor beschikbaarheid standaard uitgeschakeld en moet deze worden ingeschakeld onder Mobiele en Personeelsportal-toestemmingen in 'web.quinyx.com'.
Lees meer over het gebruik van de beschikbaarheidsfunctionaliteit in de mobiele app hier en in de web-app voor managers hier.

Geavanceerde analyses, geplande downtime

We willen even laten weten dat we op 24 juli geplande downtime hebben voor onze modules Geavanceerde analyses. Dit is slechts voor een geplande systeemupgrade, om de beste prestaties en ondersteuning te garanderen voor al uw analytische behoeften in de toekomst.

Dit betekent echter wel dat Geavanceerde analyses die dag helaas niet beschikbaar zullen zijn - maar het zal snel weer operationeel zijn!

Quinyx web-app Versie 0164

Nieuwe functionaliteit

Optie voor werkdagen in verhouding vermenigvuldigen met dagen

In Versie 0163 hebben we ondersteuning toegevoegd om Overwerkmethoden (Overwerk, Extra tijd en Minustijd) te berekenen, zelfs als uw werknemer zijn overeenkomst wijzigt tijdens de planningsperiode!

In deze release voegen we de mogelijkheid toe om 5 of 7 dagen te gebruiken als "werkdagen" wanneer u de verhouding vermenigvuldigen met dagen gebruikt Berekening. De reden om specifiek deze twee opties te hebben, is dat ze behoren tot de meest gebruikte aantal gewerkte dagen.

Lees meer hier over de verschillende berekeningsalternatieven voor overwerkmethoden wanneer u opeenvolgende overeenkomsten heeft.
Verbinding maken van variabelen met groepen

Tot nu toe waren variabelen en weergavegroepen zichtbaar binnen alle units en secties, zelfs in gevallen waarin er geen gegevens waren voor die variabele, of voor alle variabelen in de weergavegroep, voor die units of secties. Dit heeft ertoe geleid dat roosterstatistieken en prognoses moeilijker te onderhouden zijn in gevallen waarin er veel variabelen bestaan in de organisatie.

Met deze release hebben we een controle toegevoegd om alleen variabelen binnen groepen te visualiseren waar gegevens bestaan voor die variabele. Dat betekent dat als u een nieuw toegevoegde variabele niet ziet in een groep, zorg er dan voor dat u relevante gegevens uploadt voor die variabele om deze zichtbaar te maken.

Updates en prestatieverbeteringen

Waarschuwing bij planning

De waarschuwing bij planning over het aantal vrije dagen waar een werknemer recht op heeft volgens de werknemersovereenkomst is bijgewerkt om nu de werkelijke waarden weer te geven die de waarschuwing veroorzaken. Om technische redenen kunnen we alleen de waarde van de overeenkomst presenteren.

Voorbeeld

Er is één uitzondering voor deze nieuwe waarschuwingsberichten en dit geldt voor alle gevallen waarin managers waarschuwingen niet hebben opgelost bij het uitrollen van een basisrooster. Als waarschuwingen bij het uitrollen niet waren opgelost vóór deze release, toont Quinyx het oude waarschuwingsbericht bij het openen van dat basisrooster.
UI-update

Voor een betere gebruikerservaring en een beter begrip van de logica achter de instelling van een overeenkomst voor de minimale dagelijkse rust van een werknemer, hebben we een uitleg toegevoegd onder de instellingen van de overeenkomst. De logica achter de berekening is niet veranderd.

Bugfixes Quinyx web-app

• Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat diensten niet correct werden hersteld bij het verwijderen van een deeltijd afwezigheid.
  • Een probleem opgelost waarbij gebruikers met een managerrol maar zonder werknemersrol geen toegang hadden tot de functies van de mobiele apps. We kijken nu naar de specifieke bevoegdheden van de personeelscategorie van de manager om te bepalen welke functies in de mobiele app de gebruiker toegang heeft.
  • Een probleem opgelost met een van onze externe SOAP-API's: wsdlUpdateShiftTypes ondersteunde abusievelijk het bijwerken/wijzigen van bestaande shiftTypeExtId niet.

'Nieuwe HelpDocs-artikelen'

• Op dit moment geen.

'Frontline Portal Versie 0164'

Nieuwe functionaliteit

'Picking people' can be translated to Dutch as 'Personen selecteren'

We hebben enkele wijzigingen aangebracht in het uiterlijk en de functionaliteit van het basisproces voor het selecteren van personen bij het maken van een doelgroep. Dit betekent dat de personenkiezer nu intuïtiever is en gemakkelijker te gebruiken is voor resource-creators.

Voeg personen toe aan een doelgroep

U kunt personen toevoegen aan een doelgroep.

• Klik op de knop 'Toevoegen' (+) op de pagina 'Doelgroepweergave'.
  • 'Klik op Toevoegen,' en er zal een zijbalk openen.
  • 'Selecteer de specifieke personen' selectiemethode
  • De zijbalk voor het selecteren van personen wordt geopend en u kunt personen selecteren. Klik op Bevestigen zodra u tevreden bent met uw keuze.
  • 'U wordt teruggestuurd naar de Audience Viewer' pagina met uw doelgroep ingevuld; een toastbericht bevestigt dat uw doelgroep is bijgewerkt met de geselecteerde ontvangers.
Voeg meer personen toe aan een doelgroepenlijst die al personen bevat

U kunt meer personen toevoegen aan een lijst die u al heeft gemaakt met personen als volgt:

• Klik op de toevoegen knop (+) op de Audience Viewer pagina.
  • De zijbalk People Picker wordt geopend en de eerder geselecteerde personen worden weergegeven als geselecteerd.
Deselecteer alle geselecteerde personen
  • U kunt alle geselecteerde personen deselecteren met behulp van de onbepaalde selector.
Selecteer alle personen
  • U kunt alle personen selecteren met behulp van de Selecteer alles checkbox.

Filteren

Filter personen binnen de People Picker

U kunt de lijst met personen in de People Picker filteren.

• Selecteer het filterpictogram.
  • De filterzijbalk wordt geopend.
  • Selecteer de gewenste filteropties en klik op Toepassen.
  • De filterzijbalk wordt gesloten en u keert terug naar de zijbalk People Picker met de gekozen filters toegepast.
Personen selecteren via de Locatie Picker

U kunt personen toevoegen aan een doelgroep via de Locatie Picker.

• Selecteer het pictogram Locatie Picker.
  • De zijbalk Locatie Picker wordt geopend.
  • Navigeer naar de gewenste locatie, maak een selectie en klik op Toepassen.
  • Alle personen die behoren tot de geselecteerde locatie worden weergegeven in de zijbalk People Picker.
Geselecteerde locaties wissen

U kunt uw selectie wissen bij het toevoegen van personen via de Locatie Picker als volgt:

• Selecteer de Alles wissen knop en alle geselecteerde locaties worden gewist en de zijbalk van de Locatiekiezer wordt automatisch gesloten.
Groepen selecteren

We hebben ook enkele wijzigingen aangebracht in het uiterlijk en de gebruiksvriendelijkheid van het basisproces voor het selecteren van groepen/winkels bij het maken van een doelgroep; dit betekent dat de groep/winkelkiezer nu intuïtiever en gemakkelijker te gebruiken is voor bronmakers.

Groepen toevoegen aan een doelgroep

U kunt nu groepen toevoegen aan een doelgroep als volgt:

• Klik op de toevoegen knop (+) op de pagina Doelgroepweergave.

• De zijbalk Toevoegen wordt geopend.
  • Selecteer de specifieke groepen selectiemethode.
  • De groepkiezer zijbalk wordt geopend en u kunt groepen selecteren, klik op Bevestigen zodra u tevreden bent met uw selectie.
  • U wordt teruggebracht naar de pagina Doelgroepweergave met uw doelgroep ingevuld en een melding verschijnt om te bevestigen dat uw doelgroep is bijgewerkt met de geselecteerde ontvangers.
Winkels toevoegen aan een doelgroep

U kunt nu winkels toevoegen aan een doelgroep als volgt:

• Klik op de toevoegen knop (+) op de pagina Doelgroepweergave.

• De zijbalk Toevoegen wordt geopend.
  • Selecteer de Op winkel gebaseerde Selectiemethode.
  • Klik op Bevestigen.
  • De zijbalk Groepenkiezer wordt geopend en u kunt groepen selecteren. Klik op Bevestigen zodra u tevreden bent met uw selectie.
  • U wordt teruggebracht naar de pagina Publieksweergave met uw publiek ingevuld en een toastbericht bevestigt dat uw publiek is bijgewerkt met de geselecteerde ontvangers.

Selecteer alles in locatie met behulp van de Selecteer alles in deze locatie selectievakje

U kunt nu alle groepen in een locatie selecteren als volgt:

• Selecteer het Selecteer alles in locatie selectievakje en alle groepen in de lijst worden geselecteerd.

• Klik op Bevestigen zodra u tevreden bent met uw selectie.
  • U wordt teruggebracht naar de pagina Publieksweergave met uw publiek ingevuld en een toastbericht bevestigt dat uw publiek is bijgewerkt met de geselecteerde ontvangers.
Klik op de optie Alles wissen om het hele publiek te wissen

U kunt uw publiek volledig wissen als volgt:

• Selecteer de knop Alles wissen en u wordt gevraagd uw intentie om alles te wissen te bevestigen. Klik op Wissen om te bevestigen.
  • De zijbalk wordt automatisch gesloten en u wordt teruggebracht naar een lege Publieksweergave. Alle eerder geselecteerde ontvangers worden verwijderd.

Frontline Portal bug fixes

• Op dit moment geen.

Nieuwe Frontline Portal HelpDocs-artikelen

SOAP API / Webservice-updates

Met deze release hebben we nieuwe velden geïntroduceerd in 2 Web Services. Getroffen Web Services zijn:

• wsdlGetSchedulesV3
  • wsdlGetAgreementsV2

In de response body voor de wsdlGetSchedulesV3 hebben we 2 nieuwe velden toegevoegd om aanvullende dienstinformatie te verstrekken die eerder ontbrak: countAsWorkedHours (boolean) en isFreeDay (boolean). U kunt meer informatie vinden in onze HelpDocs hier.

In de response body voor de wsdlGetAgreementsV2 hebben we 1 nieuw veld toegevoegd om recent uitgebrachte functionaliteit te ondersteunen - Rolling 7 Day period minimum consecutive rest validation. Dit veld heet weeklyRestType (boolean) en geeft informatie over de instellingen in het overeenkomstsjabloon. U kunt meer informatie vinden in HelpDocs hier.

Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt nog meer informatie over web services vinden hier.
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens bij te houden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet stellen aan het aantal gelijktijdige oproepen per klant tot 10 U kunt een reactiecode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en het wordt aanbevolen om een backoff-herhalingsmechanisme te implementeren om met de limiet om te gaan. Houd er rekening mee dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.

Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.