Version 0165

Updated by Leigh Hutchens

Release datum - 26 juli 2023

Samenvatting van de release

Heeft u weinig tijd en wilt u een overzicht van hoofdpunten?

Quinyx web app Versie 0165

Nieuwe functionaliteit

• We hebben een zoekparameter voor een itemdatumreeks toegevoegd aan de (huidige) auditlogs.

Updates en prestatieverbeteringen

• Momenteel geen

Bugfixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klikt u hier.

Belangrijke informatie

• De functionaliteit 'Roostervoorkeur' wordt stopgezet in december 2023. Lees hier meer over.
  • Geavanceerde analyses zijn gepland voor onderhoud op 24 juli. Lees verder voor meer informatie.

Frontline Portal Versie 0165

Nieuwe functionaliteit

• U kunt nu ontvangers toevoegen uit meerdere opgeslagen doelgroepen.

Updates en prestatieverbeteringen

• Momenteel geen.

Bugfixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klikt u hier.

SOAP API / Webservice-updates

• Geen updates in deze release.

Belangrijke informatie

Einddatum van de functionaliteit 'Roostervoorkeur': december 2023

We hebben besloten om onze verouderde functionaliteit, genaamd 'Roostervoorkeur' zal worden stopgezet aan het einde van december 2023. Daarom dringen we er bij al onze klanten op aan om de Beschikbaarheid functionaliteit te gebruiken in plaats van Roostervoorkeur zo snel mogelijk. De beschikbaarheidsfunctionaliteit is gebruiksvriendelijker en ondersteunt meer gebruiksscenario's dan de Roostervoorkeur functionaliteit.

Een functie die beschikbaarheid ondersteunt, is het omzetten van een beschikbaarheidsitem in een dienst in de planningweergave van de Quinyx-webapp. Quinyx ondersteunt ook secties met beschikbaarheid en multi-selectie van zowel units als secties bij het creëren van beschikbaarheid als gebruiker. We hebben de mogelijkheid geïmplementeerd voor gebruikers om hun eigen beschikbaarheidsuren te zien, aan te maken, te bewerken en te verwijderen in onze mobiele apps.

Voor de mobiele apps is de toestemming voor beschikbaarheid standaard uitgeschakeld en moet deze worden ingeschakeld onder Mobiele en personeelsportalrechten in web.quinyx.com.
Lees meer over het gebruik van de beschikbaarheidsfunctionaliteit in de mobiele app hier en in de webapp voor managers hier.

Geavanceerde Analyse, geplande downtime

We willen alleen een kleine opmerking toevoegen om te zeggen dat we op 24 juli een geplande downtime hebben voor onze Geavanceerde Analyse-modules. Dit is alleen voor een geplande systeemupgrade, om de beste prestaties en ondersteuning voor al uw analytische behoeften in de toekomst te garanderen.

Dit betekent echter wel dat Geavanceerde Analyse helaas niet beschikbaar zal zijn die dag - maar het zal snel weer operationeel zijn!

Quinyx web app Versie 0165

Nieuwe functionaliteit

Item datumreeks zoekparameter in de (huidige) auditlogs

Quinyx' auditlogs zijn een hulpmiddel voor onze managerportaalgebruikers bij het oplossen van problemen of het oplossen van conflicten die te maken hebben met wie wat wel of niet heeft gedaan op een specifiek tijdstip in ons systeem. Het is gebruikelijk om te zoeken naar eerdere acties op basis van de datum waarop een roosteritem plaatsvindt op het rooster (inclusief als het roosteritem nadien is verwijderd). Om dit mogelijk te maken, wordt deze release geleverd met toevoeging van respectievelijk Item startdatum en Item einddatum velden:

Enkele details over deze velden en hoe ze werken:

1. De velden Item startdatum en Item einddatum zijn alleen van toepassing op relevante itemtypen, daarom worden de twee datumvelden alleen weergegeven bij het selecteren van het itemtype.
    1. Itemdatums zijn van toepassing op diensten, daarom worden deze velden weergegeven als u Dienst selecteert in het veld Itemtype.
  2. Deze datums stellen u in staat om de start- en einddatum van de periode waarin de item(s) die u zoekt beginnen, in te stellen.
    1. Let op dat dit ook van toepassing is op verwijderde items; de velden Item startdatum en Item einddatum stellen u ook in staat om te zoeken naar items die plaatsvonden binnen een bepaald datumbereik toen ze werden verwijderd.
    2. Als voorbeeld, als de dienst die u probeert te vinden in de auditlogs begint op 1 april 2023 om 20.00 uur en eindigt op 2 april 2023 om 03.00 uur, wordt deze weergegeven in een zoekopdracht met de datum 2023-04-01 (item startdatum) - 2023-04-01 (item einddatum), maar niet in een zoekopdracht met de datum 2023-04-02 (item startdatum) - 2023-04-02 (item einddatum).
  3. Er zijn geen standaardwaarden voor deze twee datumvelden.
    1. Het selecteren van een waarde in een van de velden vult automatisch het andere veld in met dezelfde waarde.
    2. Als u na het selecteren van een waarde in een van de velden een van de velden op een niet-consistente manier bewerkt - bijvoorbeeld zodat de item einddatum voor de item startdatum valt - zal Quinyx het andere veld automatisch invullen met dezelfde waarde als degene die u zojuist heeft ingevuld.
  4. De velden Item startdatum en Item einddatum zijn optioneel velden.
  5. Om prestatieredenen is de maximale periode die u kunt specificeren met de Item startdatum en Item einddatum drie maanden.
  6. De uitgevoerde zoekopdracht houdt rekening met het begin van de werkdag van de groep waarop het planning-item plaatsvindt. Dit weerspiegelt welke planning-items u als manager portaalgebruiker kunt zien in de dagelijkse weergave in Planning.
    1. Als voorbeeld, als een dienst begint op 3 april 2023 om 2 uur 's nachts en eindigt op 3 april om 10 uur 's ochtends op de unit Drottninggatan, dan zou, als het begin van de werkdag van Drottninggatan 1 uur 's nachts is, genoemde dienst worden geretourneerd in een 2023-04-03 (item startdatum) - 2023-04-03 (item einddatum) zoekopdracht. Echter, als het begin van de werkdag eerder 3 uur 's nachts was, dan zou het niet worden geretourneerd in diezelfde zoekopdracht.
  7. De zoekopdracht met behulp van de velden Item startdatum en Item einddatum houdt rekening met de tijdzone die wordt gebruikt bij het weergeven van de planning in Planning in Quinyx. Dit is zodat, met een redenering vergelijkbaar met die van de logica van het begin van de werkdag hierboven beschreven, de resultaten van het auditlogboek weerspiegelen wat u als manager portaalgebruiker ziet bij het bekijken van een bepaalde dag in Planning.
De Actie startdatum en Actie einddatum blijven verplichte velden -om technische haalbaarheid en prestatieredenen - maar kunnen nu worden gebruikt in combinatie met de Item startdatum en Item einddatum velden.

Updates en prestatieverbeteringen

Geen op dit moment.

Bug fixes

• Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat sommige waarschuwingsfilters bij de uitrol van het basisrooster niet consistent werkten, wat verwarring veroorzaakte over de nauwkeurigheid van de planning.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat diensttypes niet werden opgehaald bij het maken van een basisrooster.
  • Een probleem opgelost dat het onmogelijk maakte om diensten toe te voegen met Telt als geplande uren niet aangevinkt vanuit de mobiele apps wanneer de totale nominale uren werden overschreden.
  • Een probleem opgelost in de roosterview waarbij het selecteren van het veld Werknemer heeft filter ervoor zorgde dat statistieken werden gevuld, zelfs in gevallen waarin de roosterview geen overeenkomstige roosteritems weergaf.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat een open klokactie op een dienst automatisch werd gesloten wanneer er tijdens de genoemde dienst een absentie werd toegevoegd, wat ervoor zorgde dat de open klokactie werd gesloten met een eindtijd die overeenkwam met de starttijd van de absentie.
  • Oplossing voor een probleem waarbij verschillende gebruikers geen waarde konden selecteren in het veld Item type in de huidige auditlogs en - zoals gezegd, dit veld is verplicht - daardoor niet in staat waren om de huidige auditlogs te gebruiken.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

• Geen op dit moment.

Frontline Portal Versie 0165

Nieuwe functionaliteit

Ontvangers toevoegen vanuit meerdere opgeslagen doelgroepen.

U kunt nu ontvangers toevoegen vanuit meerdere opgeslagen doelgroepen.

1. Selecteer vanaf de doelgroep-splashpagina Nieuw maken.

1. Selecteer vanaf de doelgroep-viewerpagina Toevoegen vanuit opgeslagen doelgroepen.

1. U wordt naar een nieuwe zijbalk gebracht met een lijst van Opgeslagen doelgroepen. Selecteer meerdere opgeslagen doelgroepen met behulp van de selectievakjes en druk op Bevestigen.

Selecteer Bevestig ontvangers en de melding bevestigt dat ontvangers aan de doelgroep zijn toegevoegd.

Bugfixes

• Oplossing voor een probleem dat het downloaden van bijlagen deed mislukken.
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor zorgde dat niet alle bestanden in een map zichtbaar waren.
  • Oplossing voor een probleem dat het individueel uploaden van meer dan één bijlage in Taken en Verhalen verhinderde.
  • Oplossing voor een probleem dat het verwijderen van mappen verhinderde en de foutmelding "Map moet leeg zijn om te kunnen verwijderen" weergaf.
  • Oplossing van een probleem dat ervoor zorgde dat alle groepen werden geselecteerd in plaats van alle winkels bij het selecteren van de Selecteer alles selectievakje.

Nieuwe Frontline Portal HelpDocs-artikelen

• Momenteel geen.

SOAP API / Webservice-updates

• Geen updates in deze release.
  • Er zijn momenteel geen endpoints verouderd en gepland voor verwijdering.
    Update van SOAP Web Services in Versie 0164
    • Dit is een aankondiging dat met Versie 0164 nieuwe velden zijn geïntroduceerd in SOAP Web Services. Getroffen SOAP Web Services waren wsdlGetSchedulesV3 en wsdlGetAgreementsV2. Elke getroffen Web Service heeft 1 nieuw veld gekregen.
    Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt nog meer informatie over web services vinden hier.
    We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet stellen aan het aantal gelijktijdige oproepen per klant tot 10 U kunt een reactiecode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en het wordt aanbevolen om een backoff-herhalingsmechanisme te implementeren om met de limiet om te gaan. Houd er rekening mee dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.

Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.