Version 0167

Updated by Leigh Hutchens

Release datum 23 augustus 2023

Release samenvatting

Kort op tijd en wilt u een hoog niveau samenvatting?

Quinyx web app Versie 0167

Nieuwe functionaliteit

• Feestdagen 2.0 is beschikbaar!
    • We zijn blij om Feestdagen 2.0 te introduceren. Waar u eerder alleen handmatig feestdagen kon maken, kunt u nu gemakkelijk een volledige lijst met feestdagen importeren gebaseerd op uw gewenste tijdsbestek en regio.
  • Attestatie en payroll proces
    • Werknemer "Klaar voor payroll staat" - Om het gemakkelijker te maken om een werknemer te vinden die klaar is voor payroll, hebben we een selectievakje toegevoegd samen met de groene cirkel rondom het profielfoto.
    • "Klaar voor payroll" staat werknemer teller - In de roosterview ziet u bovenaan de lijst met werknemers een selectievakje dat aangeeft dat alle werknemers klaar zijn voor payroll

Updates en prestatieverbeteringen

• Als onderdeel van het End of life van de Roostervoorkeur initiatief, hebben we de sorteervolgorde van de Beschikbaarheid functionaliteit in de Roosterview verbeterd.
  • Om het gemakkelijker te maken om een hoofdunit te vinden, hebben we een knop toegevoegd aan de Groepsbeheeroverzicht onder Accountinstellingen genaamd Hoofdunit bewerken.

Bugfixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klik dan op hier.

Belangrijke informatie

• Roostervoorkeur functionaliteit wordt stopgezet in december 2023. Lees er hieronder meer over.

Frontline Portal Versie 0167

Nieuwe functionaliteit

• Op dit moment geen.

Bugfixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klik dan op hier.

SOAP API / Webservice updates

• Op dit moment geen.

Belangrijke informatie

Einde van de levensduur van de functionaliteit Roostervoorkeur in december 2023

We hebben besloten dat onze oude functionaliteit genaamd Roostervoorkeur zal worden stopgezet aan het einde van december 2023. Daarom dringen we er bij al onze klanten op aan om de Beschikbaarheid functionaliteit te gebruiken in plaats van Roostervoorkeur zo snel mogelijk. De beschikbaarheidsfunctionaliteit is gebruiksvriendelijker en ondersteunt meer gebruiksscenario's dan de Roostervoorkeur functionaliteit.

Een functie die beschikbaarheid ondersteunt, is het omzetten van een beschikbaarheidsitem in een dienst in de planningweergave van de Quinyx-webapp. Quinyx ondersteunt ook secties met beschikbaarheid en multi-selectie van zowel units als secties bij het creëren van beschikbaarheid als gebruiker. We hebben de mogelijkheid geïmplementeerd voor gebruikers om hun eigen beschikbaarheidsuren te zien, te creëren, te bewerken en te verwijderen in onze mobiele apps.

Voor de mobiele apps is de toestemming voor beschikbaarheid standaard uitgeschakeld en moet deze worden ingeschakeld onder Mobiele en personeelsportalrechten in web.quinyx.com.
Lees meer over het gebruik van de beschikbaarheidsfunctionaliteit in de mobiele app hier en in de webapp voor managers hier.

Quinyx webapp Versie 0167

Nieuwe functionaliteit

Feestdagen 2.0

Met deze release introduceren we met veel plezier Feestdagen 2.0! Waar u eerder handmatig een feestdag kon maken, kunt u nu eenvoudig een volledige lijst met feestdagen importeren gebaseerd op uw gewenste tijdsbestek en regio.

Dit moet het aantal benodigde werkzaamheden verminderen om feestdagen jaar na jaar te maken en te beheren, aangezien u nu automatisch uw lijst met feestdagen kunt vullen met die uit elke regio, in uw voorkeurstaal, die u vervolgens verder kunt configureren en aanpassen aan de unieke behoeften van uw organisatie.

Met deze verandering hebben we ook twee nieuwe selectievakjes toegevoegd: Van invloed op salaris en Van invloed op verkoop Wat u hierover kunt lezen hier!

Als u een feestdag wilt importeren als een normale feestdag, die in uw planning en salarisberekeningen moet worden meegenomen zoals vandaag de dag, selecteert u gewoon het nieuwe selectievakje Van invloed op salaris. Selecteer het selectievakje bij het importeren.

Het selectievakje Van invloed op verkoop wordt gebruikt om aan te geven welke feestdagen moeten worden meegenomen in de berekening van het evenementenbeheer, als onderdeel van prognoses, die worden ingeschakeld als onderdeel van een aankomende release!

Updates voor attestatie- en payrollproces

Voorheen niet genoemd, maar nu toch het vermelden waard, hebben we gewerkt aan het toevoegen van meer visuele elementen in de roosterview om ervoor te zorgen dat uw attestatie van het payrollproces nog transparanter en gemakkelijker te gebruiken is! Deze twee verbeteringen zijn geïntroduceerd met Versie 164.

Werknemer in de staat "klaar voor payroll"

Om het gemakkelijker te maken om een werknemer te vinden die klaar is voor payroll, hebben we een selectievakje toegevoegd samen met de groene cirkel rond de profielfoto.

Aantal werknemers in de staat "klaar voor payroll"

In de roosterview kunt u nu een selectievakje bovenaan de werknemerslijst zien. Dit selectievakje geeft aan dat alle werknemers klaar zijn voor payroll.

We hebben ook een label toegevoegd aan de tooltip.

Updates en prestatieverbeteringen

Verbeterde functionaliteit voor het sorteren van beschikbaarheid

Als onderdeel van het initiatief voor het einde van het leven van de Roostervoorkeur hebben we de sortering van de functionaliteit voor beschikbaarheid in de Roosterview verbeterd. Voorheen werd beschikbaarheid niet correct gesorteerd samen met andere roosteritems. Vanaf deze release zal beschikbaarheid de geselecteerde sorteeropties volgen binnen de Weergaveopties en op dezelfde manier worden gesorteerd als andere roosteritems (op basis van starttijd, werknemersnaam A-Z, werknemersnaam Z-A).

Nieuwe knop Bewerk hoofdunit toegevoegd aan het overzicht Groepsbeheer

In deze release hebben we een knop Bewerk hoofdunit toegevoegd aan het overzicht Groepsbeheer in de Accountinstellingen om het gemakkelijker te maken om een hoofdunit te vinden.

De naam van de hoofdunit wordt weergegeven op de knop en als je op de knop klikt, wordt het detailpaneel van de hoofdunit geopend voor bekijken of bewerken.

Bugfixes

• Een probleem opgelost dat ontbrekende validaties veroorzaakte bij het goedkeuren van een absentie en het selecteren van "opnieuw toewijzen" als dienstactie.
  • Een probleem opgelost waarbij wsdlUpdateAbsence werd gebruikt Om een afwezigheid toe te voegen met een afwezigheidsplanning op basis van het parttime percentage zou geen afwezigheidsdiensten/uren toevoegen.

Nieuwe HelpDocs-inhoud

Nieuwe tutorials

Spannend nieuws! Onze documentatie blijft evolueren. Bekijk hieronder de interactieve tutorials!

Houd de Handleidingen sectie in de gaten. We zullen de komende weken meer tutorials toevoegen!
Nieuwe artikelen
  • Momenteel geen.

Frontline Portal Versie 0167

Nieuwe functionaliteit

Momenteel geen.

Bugfixes

• Een probleem opgelost met privétaken waarbij onjuiste antwoorden waren toegestaan maar de taak niet kon worden gestart.
  • Een probleem opgelost dat voorkwam dat alle leden van een doelgroep een taak ontvingen of konden starten.
  • Een probleem opgelost dat voorkwam dat de globale zoekopdracht meer dan twintig resultaten terugbracht.

Nieuwe Frontline Portal HelpDocs-artikelen

• Momenteel geen.

SOAP API / Webservice-updates

• Geen updates in deze release.
  • Er zijn momenteel geen endpoints verouderd en gepland voor verwijdering.
    Update van SOAP Web Services in Versie 0164
    Dit is een aankondiging dat we met Versie 0164 nieuwe velden hebben geïntroduceerd in SOAP Web Services. Getroffen SOAP Web Services waren wsdlGetSchedulesV3 en wsdlGetAgreementsV2. Elke betrokken webdienst heeft 1 nieuw veld gekregen.
    Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt zelfs meer informatie over webdiensten vinden hier.
    We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet stellen aan het aantal gelijktijdige oproepen per klant tot 10. U kunt een reactiecode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en het wordt aanbevolen om een backoff-herhalingsmechanisme te implementeren om met de limiet om te gaan. Let op dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele beperkingen in de API worden ingebouwd.