Version 0169

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 21 september 2023

Release samenvatting

Weinig tijd en behoefte aan een beknopte samenvatting?

Quinyx web app Versie 0169

Nieuwe functionaliteit

• Vanaf deze release kunt u naast dienstlogboeken ook zoeken naar logboeken voor dienstboekingen in Quinyx. Dit geeft managers meer informatie en een breder beeld om te begrijpen of sommige van de dienstwijzigingen daadwerkelijk voortkomen uit verbonden dienstaanvragen.
  • We zijn verheugd om de nieuwste release voor Geavanceerde Analyse aan te kondigen - Geavanceerde Groep- en Rolgebaseerde Rechten! Voorheen kon u alleen de beschikbare informatie voor uw gebruikers beheren op basis van hun functie en de bijbehorende rechten binnen de rolhiërarchie; nu wordt de gevisualiseerde data ook gefilterd op basis van de groepen waartoe ze toegang hebben.
  • U kunt nu uw productiviteitsniveaus configureren om arbeidsbehoeften rechtstreeks te berekenen op basis van uw optimale personeelsbezetting variabelen in Instellingen > Variabele instellingen > Optimale personeelsbezetting en arbeidsnormen NIEUW. In deze eerste versie hebben we besloten om de lineaire arbeidsregel op te nemen.
  • Nu kunt u gebeurteniscategorieën instellen als actief of inactief. We hebben dit toegevoegd om gebruikers meer controle te geven bij het verwijderen van gebeurtenissen die niet langer relevant zijn voor het bedrijf, zonder ze één voor één te hoeven verwijderen.

Updates en prestatieverbeteringen

• De functionaliteit voor automatisch uitloggen, ook wel bekend als sessieduur, bepaalt de tijd van inactiviteit die ervoor zorgt dat de sessie wordt beëindigd en de inactieve gebruiker opnieuw moet inloggen na de opgegeven tijd (uitgedrukt in minuten). De standaardinstelling is 9 uur vanwege historische redenen. De instelling is beschikbaar bij Units en u kunt verschillende instellingen per unit gebruiken of deze instellen op de hoofdunit om dezelfde levensduur voor de hele organisatie te activeren.

Bugfixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klikt u op hier.

Belangrijke informatie

• Sinds begin september hebben we een bijgewerkt formulier voor ondersteuningsaanvragen in het Support Portal geïntroduceerd.
  • De functionaliteit Roostervoorkeur wordt stopgezet in december 2023. Lees hieronder meer informatie hierover.

Frontline Portal Versie 0169

Nieuwe functionaliteit

• U kunt nu zoeken naar bestaande opgeslagen lijsten op de beheerpagina en filteren op groepstype en roletype.
  • U kunt nu eenvoudig uw doelgroepen en ontvangers beheren, organiseren en verwijderen om ervoor te zorgen dat de juiste personen uw communicatie ontvangen.
  • U kunt nu groep- en roletype-opties toevoegen voor uw opgeslagen doelgroepen.

Bugfixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klikt u op hier.

SOAP API / Webservice-updates

• Momenteel geen updates.

Belangrijke informatie

Bijgewerkt formulier voor gevallen in het Support Portal!

Geweldig nieuws, op basis van uw feedback hebben we verbeteringen aangebracht in het indienen van een zaak bij ons Support Team! U meldt uw zaken nu via een bijgewerkte versie van het zaaksjabloon!

• Ervaar een aangepaste stroom die u begeleidt met relevante vragen op basis van uw specifieke verzoek.
  • Zorg ervoor dat alle vereiste informatie is opgenomen in uw initiële verzoek.
  • Zeg vaarwel tegen het heen en weer vragen om meer details.
  • Geniet van een gestroomlijnd proces dat de oplostijd versnelt.

Door alle noodzakelijke informatie vooraf te verstrekken, kan ons ondersteuningsteam direct aan de slag met het oplossen van uw case zonder enige vertraging.

Lees meer over de bijgewerkte case templates hier.

Einde van de levensduur van de Roostervoorkeur functionaliteit in december 2023

Onze oude functionaliteit, Roostervoorkeur, zal eind december 2023 worden stopgezet. Daarom dringen we er bij al onze klanten op aan om de Beschikbaarheid functionaliteit te gebruiken in plaats van Roostervoorkeur zo snel mogelijk. De beschikbaarheid functionaliteit is gebruiksvriendelijker en ondersteunt meer use cases dan de Roostervoorkeur functionaliteit.

Een functie die beschikbaarheid ondersteunt, is het omzetten van een beschikbaarheid item in een dienst in de planning view van de Quinyx web app. Quinyx ondersteunt ook secties met beschikbaarheid en multi-selectie van zowel units als secties bij het creëren van beschikbaarheid als gebruiker. We hebben de mogelijkheid geïmplementeerd voor gebruikers om hun eigen beschikbaarheidsuren te zien, te creëren, te bewerken en te verwijderen in onze mobiele apps.

Voor de mobiele apps is de toestemming voor beschikbaarheid standaard uitgeschakeld en moet deze worden ingeschakeld onder Mobiel en Personeelsportal rechten in web.quinyx.com.
Lees meer over het gebruik van de beschikbaarheidsfunctie in de mobiele app hier en in de webapp voor managers hier.

Quinyx webapp Versie 0169

Nieuwe functionaliteit

Auditlogs - shiftreserveringen

Dit is de eerste van vele geplande toevoegingen aan ons nieuwe auditlogs framework. Vanaf deze release kunt u, naast dienstlogs, ook zoeken naar logs van shiftreserveringen in Quinyx. Met deze toevoeging biedt Quinyx meer informatie en een groter overzicht voor managers om te begrijpen of bepaalde dienstwijzigingen voortkomen uit verbonden dienstaanvragen. In toekomstige releases plannen we dat overzicht te voltooien door logs toe te voegen voor andere dienstaanvragen - dienstruil, dienstontkoppelingsverzoeken en diensttoewijzing op afgelegen units.

Het zoeken naar auditlogs van shiftreserveringen in het Aanpassen weergave paneel volgt dezelfde logica als beschreven in dit artikel Auditlogboeken (huidig) met de volgende toevoegingen:

• We hebben een nieuw itemtype toegevoegdgenaamd Shiftreservering.
  • We hebben nieuwe “Type of action” opties toegevoegd genaamd “Goedgekeurd” en ”Afgewezen”.
  • We hebben logica geïntroduceerd rond het selecteren van velden in het Aanpassen weergave paneel. Als u een selectie maakt in de bestaande velden “Groepen”, “Itemtype” of “Type of action” en een van deze naderhand bewerkt, zal Quinyx de velden onder het veld dat u heeft bewerkt resetten. Dit komt omdat velden van elkaar afhankelijk zijn en het veranderen van de selectie in het veld “Groepen” bijvoorbeeld kan leiden tot verschillende opties in het veld “Itemtype” afhankelijk van de toegangsrechten die de manager heeft op die geselecteerde groep. Op een vergelijkbare manier zullen de opties in het veld “Type of action” afhangen van het geselecteerde item in het veld “Itemtype”.

Het navigeren door de zoekresultaten van de logs in onze audit logs tabel volgt dezelfde logica als beschreven in dit artikel Auditlogboeken (huidig) met de volgende aanpassingen:

• "Shift boeking" is een apart item, wat betekent dat het een eigen aparte rij heeft binnen de audit logs tabel.
  • In de "Tijdstempel" kolom tonen we de datum en tijd waarop een bepaalde actie in Quinyx is uitgevoerd.
  • In de "Getroffen groepen" kolom tonen we de units en secties die getroffen zijn door de betreffende actie.
  • In de "Item type" kolom tonen we een nieuwe item type naam "Shift boeking".
  • In de "Item" kolom tonen we de details van de dienst waarvoor de shift boeking is gemaakt. Shift details omvatten [Startdatum] [Starttijd] [Eindtijd] [Shift type naam].
  • In de "Actie" kolom tonen we de acties die zijn ondernomen met betrekking tot een shift boeking en deze vallen in de volgende types: aanmaken, goedkeuren, afwijzen en verwijderen.
  • In de "Actie uitgevoerd door" kolom tonen we wie de betreffende actie heeft uitgevoerd.
  • In de "Actie uitgevoerd voor" kolom tonen we wie getroffen is door de betreffende actie.
  • Het shiftreserveringsitem heeft geen extra eigenschappen toegewezen gekregen en om die reden zullen deze itemtype rijen geen subtabellen creëren op de gecreëerde actie.

Voorbeeld

U kunt alleen loggegevens raadplegen vanaf de datum waarop het loggen is vrijgegeven. Bijvoorbeeld, aangezien shiftreserveringen zijn vrijgegeven in Versie 0169 op 21 september 2023, bevatten de huidige logs geen shiftreserveringsloggegevens voor data vóór 21 september 2023.
Geavanceerde Groep- en Rolgebaseerde Toestemmingen

We zijn verheugd om de nieuwste release voor Geavanceerde Analyse - Geavanceerde Groep- en Rolgebaseerde Toestemmingen! Waar u voorheen alleen de informatie beschikbaar voor uw gebruikers kon beheren op basis van hun positie en de bijbehorende toestemmingen binnen de rolhiërarchie, zijn we blij te kunnen zeggen dat de gevisualiseerde gegevens nu ook worden gefilterd door de groepen waartoe ze toegang hebben.

Dit zorgt voor een dynamischere Geavanceerde Analyse ervaring, die u meer controle geeft over welke gebruikers welke gegevens kunnen zien en ervoor zorgt dat alleen de juiste informatie wordt getoond aan de juiste gebruiker, vergelijkbaar met hoe groep- en rolgebaseerde toestemmingen elders in Quinyx vandaag werken!

Optimale Personeelsbezetting en Configuratie van Arbeidsnormen - Lineaire Regels
De optimale personeelsbezetting die voortvloeit uit deze nieuwe configuraties van arbeidsnormen kan nog niet worden gebruikt als invoer voor de Automatische Planning om optimale roosters te maken.

Dit is de eerste release van meerdere releases van een nieuwe manier om uw arbeidsbehoeften te definiëren binnen onze nieuwe Optimal Headcount en Labor Standard Configuration. Tot nu toe kon u uw arbeidsbehoeften definiëren door:

1. Het configureren van statische en dynamische regels op groepsniveau.
  2. Het gebruik van AI Arbeidsnormberekeningen geconfigureerd in Pythia (AI-Optimalisatie).
  3. Het toevoegen van externe personeelsgegevens aan Variabelen voor Prognoseconfiguratie.

We willen ervoor zorgen dat al uw manieren om arbeidsbehoeften te definiëren geconfigureerd kunnen worden op één enkele plaats in de Instellingen voor Optimalisatie.

Wat is er nieuw?

U kunt nu uw productiviteitsniveaus configureren om arbeidsbehoeften rechtstreeks te berekenen op basis van uw variabelen voor optimale personeelsbezetting in Instellingen voor Optimalisatie > Variabele Instellingen > Optimal headcount and labor standards NIEUW. In deze eerste versie hebben we besloten om de lineaire arbeidsregel op te nemen.

Dit omvat productiviteitsdefinities die 1. Minuten per gegevens en 2. Gegevens per uur.

omvatten. Voorbeelden

• Gegevens per uur: Als een kassamedewerker 2 minuten per transactie nodig heeft en we voorspellen 60 transacties tussen 10.00 en 11.00 uur, hebben we 2 kassamedewerkers nodig tussen 10.00 en 11.00 uur.
  • Minuten per gegevens: Het kost een chef-kok 5 minuten om een ​​hamburger klaar te maken. Als we voorspellen dat er tussen 10.00 en 11.00 uur 24 hamburgerbestellingen zijn, hebben we 2 chef-koks nodig tussen 10.00 en 11.00 uur. Maar we voorspellen ook dat klanten 30 porties friet zullen bestellen en het kost een chef-kok 2 minuten om friet klaar te maken, dus hebben we tussen 10.00 en 11.00 uur 3 chef-koks nodig.

U kunt arbeidsnormen definiëren voor uw hele organisatie, specifieke districten of specifieke eenheden.

Wat is de volgende stap?

We blijven werken aan aanvullende manieren om arbeidsbehoeften te definiëren, zodat er uitgebreidere arbeidsnormdefinities mogelijk zijn. Dit omvat het migreren van functionaliteiten van huidige statische en dynamische regels en minimum- en maximumvereisten in Pythia (AI-Optimalisatie). Blijf op de hoogte!

Wat moet ik doen als ik momenteel statische en dynamische regels gebruik om mijn arbeidsbehoeften te definiëren?

Nog niets. We zullen in de loop van de tijd functionaliteiten overzetten van statische en dynamische regels, waarbij u uiteindelijk moet overstappen naar het gebruik van de nieuwe statische en dynamische functionaliteiten. Meer details volgen.

Wat moet ik doen als ik momenteel Labour Standard Calculations in Pythia gebruik om mijn personeelsbehoefte te definiëren?

Als u Automatische planning gebruikt om uw planningen te maken, moet u wachten tot het algoritme deze nieuwe optimale personeelsbezettingwaarden kan overwegen als invoer om deze functionaliteit correct te kunnen gebruiken. Tot die tijd kunt u uw personeelsbehoefte configureren in Quinyx, maar deze wordt nog niet meegenomen in onze Automatische planning-oplossing. Houdt u alstublieft in de gaten wanneer en hoe dit mogelijk zal zijn.

Houd er rekening mee dat we binnenkort links naar aanvullende productdocumentatie zullen verstrekken!
Het instellen van actieve/inactieve gebeurteniscategorieën

We hebben de mogelijkheid toegevoegd om gebeurteniscategorieën als actief of inactief in te stellen.

• Actief: wanneer een gebeurteniscategorie als actief is ingesteld, zijn alle gebeurtenissen met die gebeurteniscategorie zichtbaar op de Gebeurtenissenpagina en kan de gebeurteniscategorie worden geselecteerd bij het maken van gebeurtenissen.
  • Inactief: Wanneer een gebeurteniscategorie op inactief is ingesteld, zijn alle gebeurtenissen met die gebeurteniscategorie niet langer zichtbaar op de Gebeurtenissenpagina en hebben ze geen invloed meer op de prognoses voor toekomstige planningen. De gebeurteniscategorie kan ook niet meer worden geselecteerd bij het aanmaken van gebeurtenissen.

We hebben dit toegevoegd om gebruikers meer controle te geven bij het verwijderen van gebeurtenissen die niet langer relevant zijn voor het bedrijf, zonder ze één voor één te hoeven verwijderen.

Updates en prestatieverbeteringen

Automatisch uitloggen in instellingen van unit

De functionaliteit voor automatisch uitloggen, ook wel bekend als sessieduur, bepaalt de tijd van inactiviteit waarna de sessie wordt beëindigd en de inactieve gebruiker opnieuw moet inloggen na de opgegeven tijd (uitgedrukt in minuten). De standaardinstelling is 9 uur vanwege historische redenen.

Deze instelling heeft nu invloed op zowel het personeels- als het beheerdersportaal. Er is een aparte instelling voor de levensduur in de mobiele apps.

De instelling is beschikbaar op units en u kunt verschillende instellingen per unit gebruiken of deze instellen op de hoofdunit om dezelfde levensduur voor de hele organisatie te activeren.

Bugfixes

• Een probleem opgelost waarbij, als dit in dezelfde sessie werd gedaan, het opnieuw ophalen van loggegevens na het bewerken van een van de velden in het veld Aanpassen-weergave naar een niet-ondersteunde waarde - zoals een actiedatumreeks langer dan 3 maanden - onjuist gegevens zou weergeven van de vorige zoekopdracht van loggegevens.

Nieuwe HelpDocs-inhoud

Nieuwe tutorials
Houd de Handleidingen sectie in de gaten. We zullen de komende weken meer tutorials toevoegen!
Nieuwe HelpDocs-artikelen

Frontline Portal Versie 0169

Nieuwe functionaliteit

Distributie - Pagina voor opgeslagen doelgroepbeheer - Filter en zoeken

U kunt nu zoeken naar bestaande opgeslagen lijsten op de beheerpagina en filteren op de volgende criteria:

• Groepstype: Elk groepstype dat beschikbaar is op deze tenant. Tenants hebben verschillende groepstypen, bijvoorbeeld de gebruikelijke "District" of "Winkel", maar het kan ook "Magazijn" of "HQ" zijn.
  • Functietype: Elk functietype dat beschikbaar is op deze tenant. Hoewel hier "functietype" wordt gebruikt, is dit eigenlijk de "Functieomschrijving" in de huidige terminologie.
Persistentie volgens bestaande logica: Als de gebruiker het Audience Admin verlaat en terugkomt, worden ze gereset naar de standaardinstelling (geen filters en gesorteerd op nieuwste aanmaakdatum).
Distributie - Publieksweergave: Filteren, Sorteren, Zoeken

U kunt nu eenvoudig uw publiek en ontvangers beheren, organiseren en verwijderen om ervoor te zorgen dat de juiste personen uw communicatie ontvangen. U kunt:

• Een lijst met ontvangers (het publiek) bekijken en de lijst filteren op criteria om specifieke ontvangers te vinden.
  • Een lijst met ontvangers sorteren op uw voorkeurscriteria.
  • Een lijst met ontvangers doorzoeken op trefwoord.

De nieuwe distributiestroom behoudt de scheiding van publiek met individuele personen en groepen. Het kan een van beide hebben. Het specificeren van een publiek op basis van roletypes wordt nog steeds beschouwd als groepsselectie.

Distributie - Opties voor groep/roletype toevoegen aan opgeslagen publiek

U kunt nu groep- en roletype-opties toevoegen aan uw opgeslagen publiek:

• Alle bestaande distributieregels blijven behouden. Een publiek kan niet gemengd zijn. U kunt bijvoorbeeld geen lijst hebben die zowel personen als groepen bevat.
  • De logica van het opgeslagen publiek blijft zoals deze is; dit is simpelweg de toevoeging van de groep/roletype-opties
  • U kunt meer roletypes toevoegen als u al roletypes hebt toegevoegd OF meer groeptypes toevoegen als u al groeptypes hebt toegevoegd.

Bugfixes

• Een probleem opgelost dat het verwijderen van een terugkerende taak verhinderde.
  • Een probleem opgelost dat verhinderde dat u een taak ter goedkeuring kon indienen als een gebiedsmanager was ingesteld als de goedkeurder.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat de snelle actie voor uploads geen uploads weergaf die naar een taak waren verzonden.
  • Een probleem opgelost dat verhinderde dat formulierdetails werden weergegeven na het starten van een formulier.
  • Een probleem opgelost dat verhinderde dat u een verhaal kon toevoegen bij het gebruik van de optie Nieuw van sjabloon .
  • Een probleem opgelost dat verhinderde dat u taken kon verwijderen die door een gearchiveerde werknemer waren aangemaakt.

Nieuwe inhoud voor Frontline Portal HelpDocs

SOAP API / Webservice updates

• Geen updates in deze release.
  • Er zijn momenteel geen eindpunten verouderd en gepland voor verwijdering.
    Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service documentatie te bekijken. U kunt nog meer web services info vinden hier.
    We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we ons klanten- en gebruikersbestand uitbreiden, hebben we besloten om beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen zullen programmatisch worden afgedwongen, wat betekent dat we een limiet zullen stellen aan gelijktijdige oproepen per klant tot 10 U kunt een reactiecode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en het wordt aanbevolen om een backoff-herhalingsmechanisme te implementeren om met de limiet om te gaan. Houd er rekening mee dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.