Version 0164

Uppdaterad av Daniel Sjögren

Utgivningsdatum 12 juli 2023

Observera att Frontline Portal släpptes den 12 juli 2023 som planerat. Quinyx webbapp kommer att släppas den 13 juli 2023.

Sammanfattning av release

Har du ont om tid och vill ha en sammanfattning på hög nivå?

Quinyx web-app Version 0164

Ny funktionalitet

• Vi har lagt till möjligheten att använda 5 eller 7 dagar som "arbetsdagar" när du använder beräkningen Multiplicera med dagskvoten.
  • Vi har lagt till en kontroll för att bara visualisera variabler inom grupper där det finns data för den variabeln.
  • För en bättre användarupplevelse och en bättre förståelse för logiken bakom avtalsinställningarna för anställdas minimivila har vi lagt till en förklaring under avtalsinställningarna. Logiken bakom beräkningen har inte ändrats.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Schemavarningen om antalet lediga dagar som en anställd har rätt till enligt anställningsavtalet har uppdaterats för att nu återspegla de faktiska värdena som orsakar att varningen utlöses.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna version. Om du vill ha mer information, klicka här.

Viktig information

• Funktionaliteten för intresseanmälan kommer att upphöra i december 2023. Läs mer om det nedan.
  • Avancerad analys har schemalagd driftstopp den 24 juli. Fortsätt läsa för att få mer information.

Frontline Portal Version 0164

Ny funktionalitet

• Vi har gjort några ändringar i utseendet och känslan av grundläggande val av personer när du skapar en målgrupp så att personväljaren nu är mer intuitiv och lättare att använda.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Inga för närvarande.

Felkorrigeringar

• Inga för närvarande.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Med denna version har vi introducerat nya fält i 2 Web Services. Berörda webbtjänster är:
    • wsdlGetSchedulesV3
    • wsdlGetAgreementsV2
      Du kan läsa mer nedan.

Viktig information

Avveckling av funktionen Intresseanmälan i december 2023

Vi har beslutat att vår äldre funktion som kallas Intresseanmälan kommer att avvecklas i slutet av december 2023. Därför uppmanar vi alla våra kunder att istället använda Tillgänglighet-funktionen istället för Intresseanmälan så snart som möjligt. Tillgänglighetsfunktionen är mer användarvänlig och stöder fler användningsfall än Intresseanmälan-funktionen.

En funktion som tillgänglighet stöder är att konvertera ett tillgänglighetsobjekt till ett skift i Schemavyn av Quinyx webbapp. Quinyx stöder också avdelningar med tillgänglighet och flerval av både enheter och avdelningar vid skapande av tillgänglighet som användare. Vi har implementerat möjligheten för användare att se, skapa, redigera och ta bort sina egna tillgänglighetstimmar i våra mobilappar.

För mobilapparna är behörigheten för tillgänglighet som standard avstängd och måste aktiveras under Mobil- och personalportalbehörigheter i web.quinyx.com.
Läs mer om att använda tillgänglighetsfunktionen i mobilappen här och i webbappen för chefer här.

Avancerad analys, schemalagd driftstopp

Vi vill bara meddela att den 24 juli har vi planerat driftstopp för våra moduler för avancerad analys. Detta är bara för en schemalagd systemuppgradering för att säkerställa bästa prestanda och support för alla dina analysbehov framåt.

Detta innebär dock att avancerad analys tyvärr inte kommer att vara tillgänglig den dagen - men den kommer snart att vara igång igen!

Quinyx webbapp Version 0164

Ny funktionalitet

Alternativ för arbetsdagar i Multiplicera med dagskvoten

I Version 0163 lade vi till stöd för att beräkna övertidsmetoder (övertid, mertid och minustid) även om din anställda ändrar sitt avtal under schemaperioden!

I denna version lägger vi till möjligheten att använda 5 eller 7 dagar som "arbetsdagar" när du använder beräkningen Multiplicera med dagskvoten. Anledningen till att vi har dessa två alternativ specifikt är att de är bland de mest använda antalet arbetade dagar.

Läs mer här om de olika beräkningsalternativen för övertidsmetoder när du har efterföljande avtal.
Koppla variabler till grupper

Hittills har variabler och visningsgrupper varit synliga inom alla enheter och avdelningar även i fall där det inte fanns några data för den variabeln eller för alla variabler i visningsgruppen för dessa enheter eller avdelningar. Detta har resulterat i att schemastatistik och prognoser har varit svårare att underhålla i fall där det finns många variabler i organisationen.

Med denna uppdatering har vi lagt till en kontroll för att bara visa variabler inom grupper där det finns data för den variabeln. Det betyder att om du inte ser en ny tillagd variabel i en grupp, se till att ladda upp relevant data för den variabeln för att göra den synlig.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Schemavarning

Schemavarningen om antalet lediga dagar som en anställd har rätt till enligt anställningsavtalet har uppdaterats för att nu återspegla de faktiska värdena som orsakar att varningen utlöses. Av tekniska skäl kan vi bara presentera avtalsvärdet.

Exempel

Det finns ett undantag för dessa nya varningsmeddelanden, och det gäller i alla fall där chefer inte har löst varningar vid utrullning av ett grundschema. Om varningar vid utrullningen inte har lösts innan denna uppdatering kommer Quinyx att visa det gamla varningsmeddelandet när det grundschema öppnas.
UI-uppdatering

För en bättre användarupplevelse och en bättre förståelse för logiken bakom avtal som är inställda för en anställds minimidagliga vila har vi lagt till en förklaring under avtalsinställningarna. Logiken bakom beräkningen har inte ändrats.

Quinyx webbapp buggfixar

• Löste ett problem som orsakade att skift inte återställdes korrekt vid borttagning av en deltidsfrånvaro.
  • Löste ett problem där användare med en chefsroll men ingen anställd-roll inte kunde få tillgång till mobilappens funktioner. Vi tittar nu på den specifika chefens personalkategori behörigheter för att avgöra vilka funktioner i mobilappen användaren har tillgång till.
  • Löste ett problem med en av våra externa SOAP API:er: wsdlUpdateShiftTypes felaktigt stödde inte uppdatering/ändring av befintlig skiftTypeExtId.

Nya HelpDocs-artiklar

• Ingen för närvarande.

Frontline Portal Version 0164

Ny funktionalitet

Välja personer

Vi har gjort några förändringar i utseendet och känslan av grundläggande val av personer vid skapande av en målgrupp. Detta innebär att personväljaren nu är mer intuitiv och enklare att använda för resurskapare.

Lägg till personer i en målgrupp

Du kan lägga till personer i en målgrupp.

• Klicka på lägg till-knappen (+) på sidan för publikvisning.
  • Klicka på Lägg till så kommer ett sidofält att öppnas.
  • Välj de Specifika personer som urvalsmetod.
  • Personväljaren öppnas på sidopanelen och du kan välja personer. Klicka på Bekräfta när du är nöjd med ditt val.
  • Du kommer att tas tillbaka till Publikvisaren med din publik ifylld; ett toastmeddelande bekräftar att din publik har uppdaterats med de valda mottagarna.
Lägg till fler personer till en publiklista som redan innehåller personer

Du kan lägga till fler personer till en lista du redan har skapat som innehåller personer enligt följande:

• Klicka på lägg till-knappen (+) i Publikvisaren.
  • Sidofältet för personväljaren kommer att öppnas och de personer du tidigare har valt kommer att visas som valda.
Avmarkera alla valda personer
  • Du kan avmarkera alla valda personer genom att använda den obestämda väljaren.
Välj alla personer
  • Du kan välja alla personer genom att använda checkrutan Välj alla.

Filtrera

Filtrera personer i personväljaren

Du kan filtrera listan över personer i personväljaren.

• Välj filter-ikonen.
  • Sidofältet för filtrering kommer att öppnas.
  • Välj de filteralternativ du vill ha och klicka på Tillämpa.
  • Sidofältet för filtrering kommer att stängas och du kommer att återgå till sidofältet för personväljaren med dina valda filter tillämpade.
Välj personer via platsväljaren

Du kan lägga till personer till en målgrupp via platsväljaren.

• Välj platsväljarikonen.
  • Sidofältet för platsväljaren kommer att öppnas.
  • Navigera till den önskade platsen och gör ett val och klicka på Tillämpa.
  • Alla personer som tillhör den plats du har valt kommer att visas i sidofältet för personväljaren.
Rensa valda platser

Du kan rensa ditt val när du lägger till personer via platsväljaren enligt följande:

• Välj Rensa allt-knappen, så kommer alla valda platser att rensas, och sidopanelen för platsval stängs automatiskt.
Val av grupper

Vi har också gjort några förändringar i utseendet och känslan av grundläggande val av grupper/butiker vid skapande av en målgrupp; detta innebär att gruppbutsiksväljaren nu är mer intuitiv och lättare att använda för resurskapare.

Lägg till grupper i en målgrupp

Du kan nu lägga till grupper i en målgrupp enligt följande:

• Klicka på lägg till-knappen (+) på sidan för målgruppsvisning.

• Sidopanelen för Lägg till öppnas.
  • Välj metoden Specifika grupper.
  • Gruppväljaren öppnas och du kan välja grupper, klicka på Bekräfta när du är nöjd med ditt val.
  • Du kommer att tas tillbaka till sidan för målgruppsvisning med din målgrupp ifylld, och ett toast-meddelande kommer att bekräfta att din målgrupp har uppdaterats med de valda mottagarna.
Lägg till butiker i en målgrupp

Du kan nu lägga till butiker i en målgrupp enligt följande:

• Klicka på lägg till-knappen (+) på sidan för målgruppsvisning.

• Sidopanelen för Lägg till öppnas.
  • Välj metoden Efter butik.
  • Klicka på Bekräfta.
  • Gruppväljaren öppnas på sidopanelen och du kan välja grupper. Klicka på Bekräfta när du är nöjd med ditt val.
  • Du kommer att tas tillbaka till sidan för publikvisning med din publik ifylld, och ett meddelande kommer att bekräfta att din publik har uppdaterats med de mottagare som valts.

Välj alla på plats med hjälp av checkrutan Välj alla på denna plats

Du kan nu välja alla grupper på en plats enligt följande:

• Välj Välj alla på denna plats-checkrutan, och så kommer alla grupper i listan att väljas.

• Klicka på Bekräfta när du är nöjd med ditt val.
  • Du kommer att tas tillbaka till sidan för publikvisning med din publik ifylld, och ett meddelande kommer att bekräfta att din publik har uppdaterats med de valda mottagarna.
Klicka på Rensa allt-knappen för att rensa hela målgruppen

Du kan rensa din målgrupp helt enligt följande:

• Välj Rensa allt-knappen, så kommer du att uppmanas att bekräfta din avsikt att rensa allt. Klicka på Rensa för att bekräfta.
  • Sidofältet kommer att stängas automatiskt och du kommer att tas tillbaka till en tom Publikvisare. Alla tidigare valda mottagare kommer att tas bort.

Frontline Portal buggfixar

• Inga för närvarande.

Nya Frontline Portal HelpDocs-artiklar

SOAP API / Webservice-uppdateringar

Med denna version har vi infört nya fält i 2 webbtjänster. Påverkade webbtjänster är:

• wsdlGetSchedulesV3
  • wsdlGetAgreementsV2

I svarsobjektet för wsdlGetSchedulesV3 har vi lagt till 2 nya fält för att tillhandahålla ytterligare skiftinformation som tidigare saknades: countAsWorkedHours (boolean) och isFreeDay (boolean). Du kan hitta mer information i våra HelpDocs här.

I svarsobjektet för wsdlGetAgreementsV2 har vi lagt till 1 nytt fält för att stödja nyligen släppt funktionalitet - validering av minsta sammanhängande vila under en 7-dagarsperiod. Detta fält kallas weeklyRestType (boolean) och ger information om inställningen i avtalsmallen. Du kan hitta mer information i HelpDocs här.

Klicka på här för att visa den nya dokumentationen för Quinyx WFM Web Service. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här.
Vi uppmanar alla våra kunder att använda våra API:er för att underhålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarheten hos våra API:er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att införa begränsningar för användningen av våra SOAP API:er. Dessa begränsningar kommer att genomföras programmatiskt, vilket innebär att vi kommer att begränsa antalet samtidiga anrop per kund till 10 Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns, och det rekommenderas att du implementerar en backoff-omförsökningsmekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller för SOAP. När vi övergår från SOAP till Rest under de kommande åren kommer eventuella begränsningar att byggas in i API:et.