Hoe "8/13 regel voor feestdagen" te configureren

Updated by Leigh Hutchens

De "8/13-regel voor feestdagen" is ontwikkeld om werknemers te compenseren die niet werken op een feestdag die op dezelfde weekdag valt als waarop ze gewoonlijk werken.

In dit geval betekent de "8/13" dat als de feestdag op een vrijdag valt, je minimaal 8 van de voorgaande 13 vrijdagen moet hebben gewerkt om in aanmerking te komen voor compensatie op deze feestdag. Als een werknemer in aanmerking komt, moet hij worden gecompenseerd voor een gemiddelde van de gewerkte/afwezige tijd ( uren tot minuten) op de vrijdagen die in het bovenstaande voorbeeld zijn gewerkt. Werkt de werknemer wel op een feestdag (de vrijdag in ons voorbeeld), dan moeten die uren in mindering worden gebracht op de gemiddelde vergoeding.

Hoe het resultaat wordt gepresenteerd als het correct is geconfigureerd

De uitkomst is als volgt wanneer de geschiktheids- en compensatieregels correct zijn geconfigureerd.

• Op de genoemde feestdag wordt de werknemer vergoed met een gegenereerde salarissoort die is gebaseerd op het gemiddelde aantal gewerkte uren (inclusief gespecificeerde verlofdagen) over de laatste 13 weken.
    • Als de werknemer op de daadwerkelijke feestdag werkt, wordt de gemiddelde vergoeding van de laatste 13 weken in mindering gebracht op de gewerkte uren op de daadwerkelijke feestdag.
  • Het gegenereerde salaristype wordt gegenereerd, zelfs als er geen ploegendienst is of geen punch op de officiële feestdag.
  • Het gegenereerde salaristype kan worden gedefinieerd om te worden overgezet naar de salarisadministratie, opgeslagen in een Time Tracker of beide.
  • De gegenereerde salarissoort telt niet mee voor de nominale uren.
  • Het gegenereerde salaristype kan tegelijkertijd worden gegenereerd met een standaard configuratie van een feestdagregel.
Vanaf maart 2023 kunnen we de geschiktheidsregel en compensatieregel alleen via API definiëren. We werken eraan om dit in de loop van het lopende jaar aan de GUI toe te voegen. De onderstaande stappen beschrijven de functionaliteit zoals deze momenteel is.

Hoe de "8/13-regel voor feestdagen" te configureren

Stap 1: Creëer of zorg ervoor dat alle feestdagen bestaan voor de gewenste periode

De feestdagen kunnen standaard feestdagen* zijn of gedefinieerd op overeenkomstsjablonen. Mogelijk is er ook sprake van een mix van beide. Ze moeten bestaan voordat we beginnen met het koppelen van de subsidiabiliteits- en compensatieregels.

*Als de klant parallelle overeenkomsten gebruikt (waarbij niet alle overeenkomsten compensatie zouden moeten genereren), moeten de feestdagen worden geconfigureerd op de overeenkomstsjablonen en niet de standaard feestdagen. Dit komt omdat als het een standaard feestdag is, we in het logische dilemma komen dat we niet precies weten naar welk overeenkomstsjabloon we moeten kijken, aangezien dezelfde feestdag is gedefinieerd op beide (of meer) sjablonen.

Stap 2: Maak een nieuwe salarissoort aan en activeer deze op de gewenste overeenkomsttemplates

De uitkomst van de compensatie voor een feestdag moet een bepaald salaristype hebben. Deze salarissoort dient eerst aangemaakt en vervolgens geactiveerd te worden op de gewenste overeenkomsttemplates en eventueel eventueel ook gekoppeld te worden aan Time Trackers.

Noteer de standaardcode voor deze salarissoort. In onderstaand voorbeeld zien we standaardcode 4049 .

Stap 3: Definieer welke afwezigheden moeten worden gebruikt voor de berekening van geschiktheid en compensatie

Afwezigheden tellen meestal mee voor werknemers die in aanmerking komen voor compensatie en ook die afwezigheden moeten worden meegeteld in de "gewerkte" uren voor de compensatie.

Er is een mogelijkheid om te definiëren dat alle afwezigheden die tellen als gewerkte uren vanuit de instellingen voor het soort verzuim, allemaal worden meegenomen in de berekening van het recht op compensatie. Het is ook mogelijk om specifiek te definiëren welke afwezigheden moeten worden opgenomen in de berekening van de geschiktheid en compensatie. Hieronder leggen we uit hoe u de identificatoren voor de afwezigheden kunt vinden.

Als u bepaalde afwezigheden wilt specificeren, gebruik dan een van de onderstaande opties om de ID's van die afwezigheden te vinden en noteer ze. We hebben die ID's nodig in stap 4 en 6 .

Optie 1: Afwezigheids-ID van URL in het Manager Portal

Deze optie werkt best goed als de klant niet zoveel afwezigheden heeft die moeten worden toegevoegd.

Navigeer in het beheerdersportaal naar Accountinstellingen > Afwezigheidsinstellingen. Wanneer u klikt om een afwezigheid te "bewerken", ziet u een ID in de URL. Deze ID is wat u nodig heeft om te definiëren welke afwezigheden moeten worden geteld.

In het onderstaande voorbeeld is 39075.

Optie 2: Afwezigheids-ID van SOAP-webserviceverzoek

Als de klant veel afwezigheden heeft, is klikken op alles misschien geen optie. Vervolgens kunnen we een API gebruiken om ze op te halen met de API-sleutel van de hoofdeenheid van de klant.

3.7 wsdlGetLeaveReasons

Stap 4: Maak een geschiktheidsregel

Nu kunnen we de subsidiabiliteitsregel maken om te definiëren dat een werknemer 8 van de 13 laatste weken op dezelfde dag als de officiële feestdag moet hebben gewerkt. Als de feestdag bijvoorbeeld op een vrijdag valt, is de definitie hoe de werknemer de afgelopen 13 weken heeft gewerkt. In dit geval betekent dit dat een werknemer minimaal 8 vrijdagen moet werken om in aanmerking te komen voor compensatie.

• Vervang API KEY OF MAIN UNIT door de echte API-sleutel van de hoofdeenheid.
  • Als u wilt dat alle afwezigheden die als gewerkte uren worden geteld, in de subsidiabiliteitsregel worden opgenomen. stel vervolgens countAbsences in op True <countAbsences xsi:type="xsd:boolean">false</countAbsences>
  • Als u specifieke afwezigheden wilt definiëren die in de geschiktheidsregel moeten worden opgenomen, stelt u countAbsences in op False en specificeert u de afwezigheden die moeten worden gebruikt als lijst van de afwezigheids-ID's uit stap 3 hierboven en voegt u deze toe aan <allowedAbsences xsi:type="xsd:string">ENTER THE ABSENCES HERE SEPARATED BY COMMA</allowedAbsences>
  • Noteer de geschiktheidsregel-ID uit het antwoord. We hebben deze nodig bij stap 6.

<soapenv:Envelope xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:uri="uri:FlexForce" xmlns:soapenc="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/">

<soapenv:Header/>

<soapenv:Body>

<uri:wsdlUpdateEligibilityRules soapenv:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/">

<apiKey xsi:type="xsd:string">API KEY OF MAIN UNIT</apiKey>

<eligibilityRules xsi:type="flex:EligibilityRules" soapenc:arrayType="flex:EligibilityRule[]" xmlns:flex="http://app.quinyx.com/soap/FlexForce">

<item xsi:type="tns:EligibilityRule">

<name xsi:type="xsd:string">8 of the last 13 weeks same day</name>

<employeeCondition xsi:type="xsd:int">3</employeeCondition>

<employeeConditionAmount xsi:type="xsd:int">8</employeeConditionAmount>

<employeePeriodType xsi:type="xsd:int">5</employeePeriodType>

<periodConditionAmount xsi:type="xsd:int">13</periodConditionAmount>

<periodConditionType xsi:type="xsd:int">2</periodConditionType>

<countAbsences xsi:type="xsd:boolean">false</countAbsences>

<allowedAbsences xsi:type="xsd:string">ENTER THE ABSENCES HERE SEPARATED BY COMMA

example 123,987</allowedAbsences>

<overrideCountAsWorkedHours xsi:type="xsd:boolean">false</overrideCountAsWorkedHours><virtualShiftsAsWorkedTimeDay xsi:type="xsd:boolean">false</virtualShiftsAsWorkedTimeDay></item>

</eligibilityRules>

</uri:wsdlUpdateEligibilityRules>

</soapenv:Body>

</soapenv:Envelope>

Stap 5: vind de feestdag-ID voor de gewenste feestdagen

Optie 1: Er worden alleen standaard feestdagen gebruikt

In dit geval kunnen we de API gebruiken: 3.35 wsdlGetStandardBankHolidays

Optie 2: Overeenkomst feestdagen worden gebruikt of een combinatie van beide

In dit geval moeten we de ID's momenteel ophalen met behulp van Quinyx-ondersteuning. Als u een supergebruiker of Quinyx-ondersteuningscontact bent, neem dan contact met hen op via het ondersteuningsportaal.

Stap 6: Creëer compensatieregels voor elke unieke feestdag-ID

Vervang API KEY OF MAIN UNIT door de echte API-sleutel van de hoofdeenheid voor de klant

Vervang REPLACE WITH STD CODE OF DESIRED SALARY TYPE door het salaris-ID-type uit STAP 2

Vervang ENTER THE ABSENCES HERE SEPARATED BY COMMA door dezelfde lijst als toegevoegd bij toegestane afwezigheden in STAP 3

Vervang REPLACE WITH BANK HOLIDAY ID door de gevonden bank holiday id's uit STAP 5

<soapenv:Envelope xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:uri="uri:FlexForce" xmlns:soapenc="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/">

<soapenv:Header/>

<soapenv:Body>

<uri:wsdlUpdateSalaryCompensations soapenv:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/">

<apiKey xsi:type="xsd:string">API KEY OF MAIN UNIT</apiKey>

<salaryCompensations xsi:type="flex:SalaryCompensations" soapenc:arrayType="flex:SalaryCompensation[]" xmlns:flex="http://test.quinyx.local/soap/FlexForce">

<item xsi:type="tns:SalaryCompensation">

<name xsi:type="xsd:string">8/13 rule</name>

<reddayId xsi:type="xsd:int">REPLACE WITH BANK HOLIDAY ID</reddayId>

<salaryCodes xsi:type="xsd:string"></salaryCodes>

<eligibilityRuleIds xsi:type="xsd:string">REPLACE WITH ELIGIBILITY RULE ID</eligibilityRuleIds

<salaryCodeName xsi:type="xsd:int">REPLACE WITH STD CODE OF DESIRED SALARY TYPE</salaryCodeName><periodType xsi:type="xsd:int">2</periodType>

<periodLength xsi:type="xsd:int">13</periodLength>

<allowedAbsences xsi:type="xsd:string">ENTER THE ABSENCES HERE SEPARATED BY COMMA example 123,987</allowedAbsences>

<fixedNrOfWorkedDays xsi:type="xsd:int">0</fixedNrOfWorkedDays>

<calculationType xsi:type="xsd:int">2</calculationType>

<periodCalculationType xsi:type="xsd:int">2</periodCalculationType> <includeAllAbsencesCountedAsWorkedHours xsi:type="xsd:boolean">false</includeAllAbsencesCountedAsWorkedHours><countVirtualShiftAsWorkingDay xsi:type="xsd:boolean">false</countVirtualShiftAsWorkingDay><deductWorkingHoursFromCompensation xsi:type="xsd:boolean">true</deductWorkingHoursFromCompensation>

<percentageOfSummedSalaries xsi:type="xsd:decimal">0.00</percentageOfSummedSalaries>

</item>

</salaryCompensations>

</uri:wsdlUpdateSalaryCompensations>

</soapenv:Body>

</soapenv:Envelope>