Versie 0155

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 9 maart 2023

Samenvatting vrijgeven

Weinig tijd en een samenvatting op hoog niveau?

Web applicatie

Nieuwe functionaliteit

• Absolute aanpassingen binnen Eventmanagement
    • Tot nu toe was het alleen mogelijk om een procentuele aanpassing toe te voegen van het effect van een gebeurtenis op de onderliggende variabelen binnen specifieke eenheden of secties. U kunt nu ook een Absolute aanpassing toevoegen.
  • Melding aan werknemers dat het rooster op hun unit wordt gepubliceerd
    • We introduceren ondersteuning voor het meldingsbericht aan de medewerkers zodra het rooster op hun unit/sectie is gepubliceerd.
  • Wereldwijde inlogalias
    • Quinyx SSO-providers (OpenID en SAML) kunnen nu worden ingesteld om van de providernaam een Global login-alias te maken.
  • SSO-provider diepe link
    • De informatie van de SSO-provider bevat nu de deep link (URL) die klanten kunnen gebruiken om hun werknemers te begeleiden om automatisch in te loggen bij Quinyx en de Quinyx-inlogpagina te omzeilen.

Updates en prestatieverbeteringen

• Optie aanpassing arbeidsparticipatie
    • We hebben kleine aanpassingen gemaakt aan de kopie voor de oude logica voor de optie voor het aanpassen van het arbeidspercentage in het configuratiescherm voor het verzuimschema.
  • Openingstijden uploaden via REST API
    • U kunt openingstijden uploaden via de REST API voor gebruik door de AI Demand Forecasting-module.
  • Openingsuren geconfigureerd in Quinyx gebruikt in AI Demand Forecasting
    • Openingsuren die in Quinyx zijn geconfigureerd, kunnen nu ook worden gebruikt in uw AI Demand Forecasting om ervoor te zorgen dat er geen prognoses worden gemaakt buiten uw openingstijden.

SOAP API / Webservice-updates

• Geen updates in deze release

Bugfixes

• Mogelijk bent u geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Wilt u meer informatie, klikdan hier .

Nieuwe functionaliteit

Absolute aanpassingen binnen Event Management

Tot nu toe was het alleen mogelijk om een procentuele aanpassing toe te voegen van het effect van een gebeurtenis op de onderliggende variabelen binnen specifieke eenheden of secties. U kunt nu ook een Absolute aanpassing toevoegen. Bij het maken of bewerken van een gebeurtenis kunt u kiezen tussen Percentage aanpassing of Absolute aanpassing . Wanneer Absolute aanpassing is geselecteerd, kunt u kiezen of er een absolute toename of afname van de variabelen zal zijn, en kunt u de specifieke waarde invoeren die moet worden opgeteld of afgetrokken. De absolute aanpassing vindt plaats op het laagste niveau van granulariteit, niet op het geaggregeerde niveau. Als zodanig wordt er een absolute toename van 10 toegevoegd aan elke tijdsperiode, afhankelijk van de granulariteit van de variabele, niet op basis van het dagelijkse (of andere aggregaties) totaal.

In gevallen waarin meerdere gebeurtenissen worden toegevoegd voor dezelfde periode en waarbij één gebeurtenis een aanpassing heeft op basis van een procentuele waarde terwijl de andere gebeurtenis een absolute aanpassing heeft, wordt eerst het effect van de procentuele toename/afname toegepast voordat de absolute aanpassing wordt toegepast , ongeacht welk evenement als eerste is toegevoegd.

Klik hier om meer te lezen over Event Management.

Melding aan werknemers dat het rooster op hun unit wordt gepubliceerd

Met deze release introduceren we ondersteuning voor het meldingsbericht aan de werknemers zodra het rooster op hun eenheid/sectie is gepubliceerd. Deze behoefte werd geïdentificeerd tijdens ons ontdekkingsproces voor de onlangs uitgebrachte planningsgoedkeuringsstroom, maar daarnaast werd het ook vaak genoemd als feedback van meerdere klanten. Bedankt voor alle geweldige feedback!

Werknemers worden op de hoogte gebracht van elke update van de publicatiedatum nadat ze op de knop Schema publiceren hebben geklikt. Dit geldt voor het instellen van de publicatiedatum in de toekomst (vergeleken met de huidige publicatiedatum). Er wordt een melding verzonden naar alle werknemers die een actieve rol hebben in die geselecteerde groep (eenheid of sectie). Actieve rol betekent dat werknemers een rol hebben in de periode vanaf de laatste publicatiedatum tot de nieuwe publicatiedatum. Om managers ervan bewust te maken dat het publiceren van het rooster ook werknemers op de hoogte stelt, hebben we deze informatieberichten toegevoegd:

• Bericht wanneer de planningsgoedkeuringsstroom niet is geactiveerd.
  • Bericht wanneer de planningsgoedkeuringsstroom wordt geactiveerd.
  • Voorbeeld van het Qmail bericht dat de medewerker zal ontvangen.
De medewerker krijgt geen melding als de leidinggevende Pauzemeldingen heeft geactiveerd.
We ondersteunen momenteel de optie Qmail en Kopiëren naar e-mail voor het ontvangen van meldingen die beschikbaar zijn in de werknemerskaart. Opties E-mail ' en sms vallen momenteel buiten het bereik, maar we onderzoeken of ze in de toekomst kunnen worden ingeschakeld.

Wereldwijde inlogalias

Quinyx SSO-providers (OpenID en SAML) kunnen nu worden ingesteld om van de providernaam een Global login-alias te maken. Globaal betekent dat het wordt gecontroleerd op uniciteit in de verschillende regio's van Quinyx (EU en VS).

Een gebruiker (medewerker of manager) kan de alias in het inlogvenster van de mobiele app gebruiken om direct naar de juiste SSO-provider te worden geleid. De inlogstroom voor web wordt op een later tijdstip bijgewerkt.

De informatie van de SSO-provider bevat nu de deep link (URL) die klanten kunnen gebruiken om hun werknemers te begeleiden om automatisch in te loggen bij Quinyx en de Quinyx-inlogpagina te omzeilen. Als de gebruiker is ingelogd met zijn identiteitsprovider, wordt hij automatisch doorverwezen naar de juiste Quinyx-gebruikersinterface.

Updates en prestatieverbeteringen

Optie aanpassing arbeidsparticipatie

In versie 0154 hebben we een bijgewerkte logica geïntroduceerd voor de optie om de werkgelegenheidsgraad aan te passen in verzuimschema's. Op basis van feedback hebben we nu kleine aanpassingen gemaakt aan de kopie voor de oude logica voor de optie voor aanpassing van het arbeidspercentage in het configuratiescherm voor afwezigheidsschema's, en wel als volgt:

• In plaats van "oude logica" te zeggen, staat er nu "pre-0154 logica"
  • In plaats van te zeggen dat we deze logica niet langer ondersteunen, zegt het nu dat we het niet langer handhaven .

Openingsuren geconfigureerd in Quinyx gebruikt in AI Demand Forecasting

Openingstijden die in Quinyx zijn geconfigureerd, kunnen nu ook worden gebruikt in uw AI Demand Forecasting om ervoor te zorgen dat er geen prognoses worden gemaakt buiten uw openingstijden.

Klik hier als je meer wilt weten!

Openingstijden uploaden via REST API

U kunt openingstijden uploaden via de REST API voor gebruik door de AI Demand Forecasting-module.

Bugfixes

• In versie 0153 hebben we een bug opgelost waarbij de waarden 00:00 - 00:00 in de begin- en eindtijdvelden van de modale "Dag en tijd" van de afwezigheidsschema's ploegen van 0 uur zouden genereren; na de bugfix genereert het 24-uursdiensten (afhankelijk van verschillende relevante instellingen). Merk op dat dit ten onrechte werd beschreven als "Een probleem opgelost dat verhinderde dat een afwezigheid een salarisresultaat voor jaarlijks verlof genereerde." in de release-opmerkingen van 0153. Onze excuses voor de gebrekkige communicatie en het ongemak dat dit mogelijk voor u heeft veroorzaakt.
  • Er is een probleem opgelost waarbij een pauze en een shift-tijd werden veroorzaakt om terug te keren naar de vorige waarde wanneer u een andere waarde invoerde terwijl het verzoek werd afgehandeld door de backend.
  • Een probleem opgelost met optimale personeelsbezetting door verkeerde waarden te berekenen op basis van de geconfigureerde dynamische regels en onderliggende prognosegegevens.
  • Een probleem opgelost waarbij zowel de begin- als de eindtijd van een dienst een uur vooruit schoven in het basisrooster wanneer een dienst werd aangemaakt op een willekeurige dag in het basisrooster die toevallig overeenkwam met 26-03-2023 (zomertijd) in de statistieken van het basisschema.
  • Een probleem opgelost waarbij de nominale uren van werknemers geen rekening hielden met de vermindering van nominale uren op feestdagen voor een roosterperiode als die roosterperiode niet op de eerste van de maand begon.
  • Een probleem opgelost dat, bij het verwijderen van een afwezigheid met afwezigheidsdiensten en ervoor koos om diensten te herstellen, ervoor zorgde dat andere diensten dan de genoemde afwezigheidsdiensten opnieuw werden ingesteld.
  • Een probleem opgelost met betrekking tot een Noorse klant voor wie, toen zijn werknemers Egenmelding aanvroegen via de mobiele app en het vervolgens werd goedgekeurd in de Quinyx-webapp, het systeem de speciale Noorse zelfgecertificeerde ziekteverloflogica omzeilde volgens welke niet meer dan de aantal ziektedagen gedefinieerd in Accountinstellingen > Verzuiminstellingen > Max. verzuimdagen in werkgeversperiode mogen worden opgenomen tijdens de periode gedefinieerd in Accountinstellingen > Verzuiminstellingen > Buffer voor periode .
  • Een probleem opgelost dat een interne serverfout veroorzaakte bij het uitrollen van een basisschema voor een lange tijdspanne, bijvoorbeeld gedurende vele maanden.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

SOAP API / Webservice-updates

• Geen updates in deze release

Er zijn momenteel geen eindpunten verouderd of gepland voor verwijdering.

Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt hier nog meer informatie over webservices vinden.
We moedigen al onze klanten aan om onze API's te gebruiken om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te garanderen en tegelijkertijd ons klanten- en gebruikersbestand te laten groeien, hebben we besloten om beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet opleggen voor gelijktijdige gesprekken per klant tot 10 . U kunt responscode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt en u wordt aangeraden een backoff-mechanisme voor opnieuw proberen te implementeren om de limiet te verwerken. Merk op dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overstap van SOAP naar Rest in de komende jaren worden eventuele limieten in de API ingebouwd.

Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor de integraties .