Versie 0151

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 11 januari 2023

Samenvatting vrijgeven

Weinig tijd en een samenvatting op hoog niveau?

Web applicatie

• Bij de uitrol van het basisschema wordt rekening gehouden met het type afwezigheid dat de instelling van het schema beïnvloedt .
  • Verbeterde logica voor Noorse zelfgecertificeerde ziekteverlof en niet-gewerkte dagen (egenmelding).
  • Nieuwe optie om aggregatietype te selecteren op Input Data , Prognoseconfiguratie of Optimaal personeelsbestandvariabelen op de pagina Variabele-instellingen .
  • Vanwege feedback van klanten is het selectievakje Hele dag in het paneel Afwezigheid toevoegen / Afwezigheid bewerken nu standaard uitgeschakeld.

SOAP API / Webservice-updates

• wsdlUpdateUnit : uitvoer maxHourDay en maxHourWeek onjuist vermeld als "int" in WSDL, documentatie en antwoord. Maar was in werkelijkheid "dec", dit is nu opgelost en correct geretourneerd en schema bijgewerkt.
  • wsdlUpdatePunches : validatie toegevoegd om updates van stoten die naar de salarisadministratie worden overgezet niet toe te staan.
  • Er is een probleem opgelost waarbij Punch (uit) niet werd afgerond om de eindtijd te verschuiven, tenzij het splitsen van punch op taken was uitgeschakeld en punch was toegevoegd via API.

Bugfixes

• We hebben enkele dingen aangepast die te klein zijn om op te merken of te moeilijk om uit te leggen. Als je echt meer details wilt, klik dan hier.

Nieuwe functionaliteit

Bij de uitrol van het basisschema wordt rekening gehouden met het type afwezigheid dat de instelling van het schema beïnvloedt

Als u op het moment van schrijven handmatig een afwezigheid maakt bovenop een bestaande dienst in Planning in Quinyx, wordt de waarde in het veld Ploegen in deze periode standaard ingesteld op de waarde van het geselecteerde afwezigheidstype in de instelling voor het type afwezigheid genaamd Afwezigheidstype beïnvloedt planning . Het oorspronkelijke doel van dit gedrag was om het aantal selecties te verminderen dat u als gebruiker moet maken bij het maken van een afwezigheid. In het onderstaande voorbeeld, aangezien het afwezigheidstype " Afwezigheidstype van ouderschapsverlof beïnvloedt schema- instelling" is ingesteld op Toewijzen van ploegen ongedaan maken, wordt Ploegen in deze periode automatisch ingesteld op Toewijzen ongedaan maken wanneer Ouderschapsverlof door de gebruiker wordt geselecteerd in het veld Afwezigheidstype.

Echter, tot deze release, toen je een basisrooster uitrolde bovenop een afwezigheid, zouden de uitgerolde diensten geen rekening houden met het type afwezigheid dat de instelling voor roosterafwezigheid beïnvloedt. Om de gebruikerservaring te verbeteren en het systeem consistenter te maken, is dit nu aangepakt. Zie onderstaande schermafbeeldingen ter illustratie van het gewijzigde gedrag.

Voor 0151

Als het uitgerold basisschema er als volgt uitziet:

het leidt tot het volgende resultaat wanneer het wordt uitgerold over het type afwezigheid Ouderschapsverlof waarvan het type afwezigheid van invloed is op de schema- instelling is ingesteld op Diensten niet toewijzen :

Post 0151

Als het uitgerold basisschema er als volgt uitziet:

het leidt tot het volgende resultaat wanneer het wordt uitgerold over het type afwezigheid ouderschapsverlof waarvan het type afwezigheid van invloed is op de schema- instelling, is ingesteld op Diensten niet toewijzen :

Noors zelfgecertificeerd ziekteverlof en niet-gewerkte dagen (egenmelding)

Dit artikel heeft alleen betrekking op Noorse klanten.

Met de Noorse zelfgecertificeerde ziekteverlofinstelling (“egenmelding”) kunnen Noorse klanten worden ondersteund om ervoor te zorgen dat hun werknemers niet meer van dit soort afwezigheidsdagen opnemen dan waar ze volgens de wet recht op hebben. Tot deze release was de logica in kwestie echter soepeler dan de Noorse wet voorschrijft; we hebben dit in deze release behandeld.

Voor 0151

Als de Max afwezigheid in werkgeversperiode = 3 en de werkgeversperiode = 16:

Zoals u kunt zien op de bovenstaande schermafbeelding, maakte voorheen het maximale aantal zelfgecertificeerde ziektedagen - bepaald door de Max afwezigheid in werkgeverperiode zoals beschreven in de bovenstaande link naar onze gebruikershandleiding - niet uit of een werknemer al dan niet terugkwam om te werken na een zelfgecertificeerde afwezigheid, terwijl dat nu wel het geval zal zijn.

Post 0151

Als de Max afwezigheid in werkgeversperiode = 3 en de werkgeversperiode = 16:

Het bovenstaande illustreert dat na de wijzigingen die in deze release zijn geïntroduceerd, alleen als de werknemer weer aan het werk gaat - geïnterpreteerd door het systeem als een klap op een dag volgend op een dag met een zelfgecertificeerd ziekteverlof - dat de telling van afwezigheidsdag stopt de dag van de laatste zelfgecertificeerde afwezigheid. Als ze niet weer aan het werk gaan, gaat het tellen door. Daarom is het onmogelijk om een zelfgecertificeerd ziekteverlof toe te voegen in de laatste schermafbeelding hierboven.

De door het systeem uitgevoerde controle of er wel of niet sprake is van een punch, dus of de medewerker al dan niet weer aan het werk is, houdt geen rekening met de instellingen voor rapportagemodus, Tellen als geplande uren en Tellen als gewerkte uren.

Aggregatietype selecteren voor variabelen

We hebben een optie toegevoegd om het aggregatietype te selecteren op de variabelen Invoergegevens , Prognoseconfiguratie of Optimale personeelsbezetting op de pagina Variabele-instellingen. Tot nu toe heeft Quinyx, bij het bekijken van gegevens op een hogere aggregatie dan de bestaande gegevens, alle gegevenswaarden opgeteld op het geselecteerde aggregatieniveau. Bij het visualiseren van de dagelijkse datapunten was het bijvoorbeeld een som van alle individuele datapunten binnen de dag. Wanneer de gegevensvariabele echter personeels- of percentagevariabelen vertegenwoordigt, is het niet logisch om deze op te tellen. We hebben de optie toegevoegd om te kiezen tussen Gemiddelde en Som voor elke variabele.

Wanneer Som is geselecteerd, worden er geen wijzigingen aangebracht in de huidige berekeningen van geaggregeerde gegevens.

Wanneer Gemiddeld is geselecteerd, toont Quinyx in plaats van de waarden op te tellen om het dagelijkse totaal weer te geven, het dagelijkse gemiddelde. Hetzelfde geldt voor het bekijken van gegevens in de dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse weergave. Het gemiddelde wordt berekend door rekening te houden met de waarden van elke bucket met bestaande gegevens en vervolgens de gemiddelde waarde te berekenen op basis van dat aantal buckets.

Voor prognoseconfiguratievariabelen is het aggregatietype standaard hetzelfde aggregatietype als het aggregatietype dat is geselecteerd voor de onderliggende invoergegevens.

Standaard hebben alle bestaande variabelen Invoergegevens, Prognoseconfiguratie of Optimaal personeelsbestand Som als aggregatietype en als zodanig worden er geen aanpassingen gemaakt aan de huidige aggregatieberekeningen. Wanneer u een nieuwe variabele toevoegt, hebben invoergegevensvariabelen standaard Som, terwijl optimale personeelsbezettingsvariabelen standaard Gemiddelde hebben als het geselecteerde aggregatietype.

Updates en prestatieverbeteringen

Tot deze release was het selectievakje Hele dag in het paneel Afwezigheid toevoegen / Afwezigheid bewerken standaard aangevinkt. Velen van jullie hebben ons feedback gegeven over de suboptimale gebruikerservaring die dit met zich meebracht. Als resultaat van deze feedback en van ons eigen onderzoek, zal het betreffende selectievakje in de toekomst worden uitgevinkt. Als u het selectievakje uitschakelt nadat u het hebt aangevinkt, bevatten de datum- en tijdvelden dezelfde gegevens als voordat u het selectievakje aanvinkte.

Bugfixes

• Een probleem opgelost waarbij ploegen elkaar overlappen bij het bekijken van het rooster in de dagweergave.
  • Een probleem opgelost waardoor een dienst in de dagweergave niet kon worden bevestigd als er gelijktijdige diensten waren.
  • Een probleem opgelost waarbij, eenmaal geactiveerd voor een bepaalde afwezigheidsreden, de instelling Definieer een max. aantal uren niet correct kon worden gedeactiveerd.
  • Een probleem opgelost waarbij een medewerker die eerst was gedeactiveerd en later weer was geactiveerd op een unit via API-aanroep UpdateEmployee geen actieve rol had op de unit en waardoor die medewerker niet kon worden ingeroosterd.
  • Probleem opgelost waardoor een UT-periode niet kon worden toegevoegd aan een overeenkomstsjabloon.
  • Er is een probleem opgelost waarbij Punch (uit) niet werd afgerond om de eindtijd te verschuiven, tenzij het splitsen van punch op taken was uitgeschakeld en punch was toegevoegd via API.
  • Een probleem opgelost waarbij ploegen verbonden bleven aan een verlopen overeenkomst wanneer ploegen werden toegevoegd via API-aanroep, zelfs als er later een nieuwe overeenkomst werd toegevoegd.
  • Een probleem opgelost met Shifts om verzoeken goed te keuren die op een oude thuisunit bleven staan wanneer een thuisunit werd bijgewerkt via wsdlUpdateEmployees.
  • Probleem opgelost waarbij opbouw Time Tracker, wanneer gedefinieerd als Niet opbouwen op de 7e dag van de week, nog steeds de 7e dag in mindering bracht op de TimeTracker maar niet de 6e dag.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

SOAP API / Webservice-updates

• wsdlUpdateUnit : uitvoer maxHourDay en maxHourWeek onjuist vermeld als "int" in WSDL, documentatie en antwoord. Maar was in werkelijkheid "dec", dit is nu opgelost en correct geretourneerd en schema bijgewerkt.
  • wsdlUpdatePunches : validatie toegevoegd om updates van stoten die naar de salarisadministratie worden overgezet niet toe te staan.
  • Er is een probleem opgelost waarbij Punch (uit) niet werd afgerond om de eindtijd te verschuiven, tenzij het splitsen van punch op taken was uitgeschakeld en punch was toegevoegd via API.

Er zijn momenteel geen eindpunten verouderd of gepland voor verwijdering.

Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt hier nog meer informatie over webservices vinden.
We moedigen al onze klanten aan om onze API's te gebruiken om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te garanderen en tegelijkertijd ons klanten- en gebruikersbestand te laten groeien, hebben we besloten om beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet opleggen voor gelijktijdige gesprekken per klant tot 10. U kunt responscode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt en u wordt aangeraden een backoff-mechanisme voor opnieuw proberen te implementeren om de limiet te verwerken. Merk op dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overstap van SOAP naar Rest in de komende jaren worden eventuele limieten in de API ingebouwd.

Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor de integraties.