Hoe een hiërarchie voor samenwerkingen opzetten

Updated by Daniel Sjögren

Wanneer een basisconfiguratie is ingesteld, met een generieke Organisatiehiërarchie, kunt u beginnen met het opzetten van een Samenwerkingsgroep hiërarchie.

Om een Samenwerkingsgroep hiërarchie te maken, ter aanvulling hierop, kunt u deze maken en configureren in de Accountinstellingen van Quinyx > Geavanceerde instellingen > Frontline Portal instellingen > Samenwerkingsgroepen. Hier kunt u:

1. Het gebruik van Frontline Portal instellingen inschakelen onder Modules.
Let op dat deze eerste stap alleen beschikbaar is voor Quinyx-experts. Om deze module te activeren, neem contact op met uw Quinyx-vertegenwoordiger of neem contact op met onze Ondersteuningsteam.
  1. Maak + configureer uw samenwerkingsgroep hiërarchie door toe te voegen:
    1. Groepen associëren met de verschillende groepen (uitgebreid op hier);
    2. Werknemers associëren indien nodig (uitgebreid op hier);
    3. Labels toevoegen aan elke samenwerkingsgroep (uitgebreid op hier);
    4. Voeg een optionele Domo Embed ID toe (uitgebreid op hier);
Let op dat hoewel het technisch mogelijk is om meerdere samenwerkingsgroep hiërarchieën te maken (met meerdere root/oudergroepen), de Frontline Portal momenteel geen onderscheid maakt tussen hen. Dit betekent dat als u 10 hiërarchieën heeft gemaakt met 10 hoofdgroepen, FLP niet kan interpreteren wat de "enige bron van waarheid" is tussen de verschillende hiërarchieën, en welke het moet lezen van (Om iemand te laten delen op basis van Groepstype.). Omdat het niet kan beslissen welke te gebruiken, zal het er gewoon geen gebruiken en zal het lijken alsof het kapot is.

Dit is een bekende beperking met de eerste versie van Samenwerkingsgroepen en tot er een oplossing is, is het belangrijk dat u als onze "bedoelde manieren van werken" gebruikers instrueert om slechts één hiërarchie met slechts één hoofd/oudergroep te maken, totdat we (hopelijk snel) met een oplossing hiervoor kunnen komen.

Hieronder volgt een snel voorbeeld van de volledige end-to-end flow voor een eerste keer gebruiker om hun allereerste Samenwerkingsgroepen in te schakelen, te maken en te configureren onder de Quinyx Accountinstellingen:

1. Ga in Quinyx naar Accountinstellingen > Geavanceerde instellingen > Instellingen voor Frontline Portal waar u de 2 instellingen met betrekking tot Samenwerkingsgroepen kunt vinden: Labelbeheer en Categoriebeheer.
  1. Begin met Labelbeheer, waar u nieuwe labels kunt toevoegen en bestaande kunt bewerken voor gebruik in uw samenwerkingsgroepen.
    1. Selecteer Nieuw toevoegen om een label te maken.
    2. Geef het label een naam en druk op Opslaan wanneer u klaar bent. Herhaal dit zo vaak als u wilt.

Ga naar Samenwerkingsgroepen via Geavanceerde instellingen > Frontline Portal-instellingen om te beginnen met het opbouwen van uw samenwerkingsgroephiërarchie.

1. Selecteer Nieuw toevoegen om een nieuwe samenwerkingsgroep te maken.

1. Voer de naam van de samenwerkingsgroep in het Veld groepsnaam in, een Label (die u eerst moet maken in de lijst met labels), en klik op Toevoegen om een nieuwe hiërarchie te maken.
  1. Nadat deze is gemaakt, kunt u de samenwerkingsgroep verder configureren door Geassocieerde groepen, Geassocieerde werknemers, Domo Embed ID, toe te voegen of door de hiërarchie op te bouwen door Kindersamenwerkingsgroepen toe te voegen.
    1. Voeg Geassocieerde groepen toe (trek eenheden uit de Organisatiehiërarchie).
    2. Voeg Geassocieerde werknemers toe aan een samenwerkingsgroep.
    3. Voeg de optionele Domo Embed ID toe.
  2. Begin met het opbouwen van uw hiërarchie door Kindersamenwerkingsgroepen toe te voegen, die een nieuw "niveau" in de hiërarchie toevoegen om onder te nestelen De samenwerkingsgroep die u momenteel bewerkt.
  3. Bevestig, en zo heeft u het begin van uw eerste Samenwerkingsgroep-hiërarchie.