Maak je basisschema

Updated 2 months ago by Daniel Sjögren

Wanneer u in het overzicht van het basisschema op een basisschema klikt, komt u in de actuele weergave van het basisschema. Hier bouw je je basisschema op. De eerste dag van de week is de dag die is geconfigureerd als de eerste dag van de week in Quinyx. Merk op dat je in deze weergave een patroon bouwt, dat wil zeggen dat er geen datums zijn, alleen weekdagen.

Een nieuw basisschema maken

U maakt een nieuw basisschema aan door Nieuw aanmaken te selecteren in het overzicht van het basisschema. Vervolgens geeft u uw basisrooster een naam die uniek moet zijn voor de huidige groep , dwz voor de huidige sectie of unit of district, afhankelijk van wat er momenteel is geselecteerd in de groepskiezer. Vervolgens moet u een sjabloonperiode tussen 1 en 24 weken selecteren. Houd er rekening mee dat u slechts 8 weken tegelijk kunt bekijken. Wanneer u dus bijvoorbeeld een basisschema van 11 weken bekijkt in de weergavemodus Alle , verschijnen de eerste 8 weken wanneer u het basisschema opent en verschijnen weken 9-11 in een modus van drie weken wanneer u klikt op de pijl naar rechts. De werknemer-KPI's onder de naam van de werknemer zouden de hele 11 weken worden weergegeven.

Diensten toevoegen, kopiëren en verwijderen

Ploegen in het basisschema worden op dezelfde manier toegevoegd, gekopieerd, verplaatst en verwijderd als inSchema . Misschien wilt u ook statistieken weergeven terwijl u ploegen toevoegt. Merk op dat wanneer je ploegen toevoegt via Toevoegen > Ploeg in het dag- en tijdgedeelte en het dagveld, je kunt navigeren met de pijltjestoetsen op je toetsenbord en de enter-toets om gemakkelijk meerdere slots te selecteren om je dienst op te plaatsen.

Wanneer een medewerker beschikbaar is en kan worden toegewezen aan een dienst, zie je een badge onder de naam van de medewerker wanneer je de dienst aanmaakt. Als een medewerker niet beschikbaar is, wordt de rij iets grijs weergegeven.

Zodra u klaar bent met het toevoegen van diensten, bent u klaar om uw basisrooster uit te rollen.

Overeenkomst selectie

De selectie van de ploegenovereenkomst verschilt enigszins in het basisschema in vergelijking met het schema. Aangezien basisschema's geen datums hebben, worden de geldigheidsdatums van elke overeenkomst naast de overeenkomst zelf weergegeven.

Overeenkomsten die niet verlopen, hebben een van -vermelding om alleen hun startdatum aan te geven.

Afspraken met een Tot -datum in het verleden ten opzichte van de datum van vandaag verschijnen niet in de lijst. De hoofdovereenkomst verschijnt altijd bovenaan de lijst, gevolgd door eventuele aanvullende overeenkomsten in alfanumerieke volgorde.

Als u geen handmatige selectie maakt, wordt Geselecteerd automatisch weergegeven in het veld. Dit betekent dat een Quinyx-algoritme automatisch een overeenkomst selecteert wanneer de ploeg wordt uitgerold op basis van eenheid, overeenkomstsjabloon en werkgelegenheidsgraad van de betreffende overeenkomst. Als een handmatig geselecteerde overeenkomst niet beschikbaar is op de uitroldatum(s), zal het algoritme van Quinyx automatisch een overeenkomst selecteren. Alle waarschuwingen over verlopen overeenkomsten worden gegeven bij de uitrol en niet in het bewerkingspaneel.

Als u in het verleden een handmatige overeenkomstselectie voor een dienst hebt gemaakt en die overeenkomst is verlopen omdat deze nog steeds wordt weergegeven als geselecteerd in het veld als u teruggaat naar die dienst. Als u echter een andere overeenkomst selecteert, kunt u de verlopen overeenkomst niet meer zien en selecteren.
Regels voor salaristypes

Regels voor salaristypes worden niet weergegeven en kunnen ook niet handmatig worden toegevoegd, maar regels voor salaristypes van ploegendiensten worden toegepast wanneer het basisschema wordt uitgerold. Voor meer informatie over regels voor salaristypes, klik hier .

Werknemersrijen kopiëren

Wanneer u uw basisrooster bekijkt, klikt u op het weglatingsteken van de medewerker van wie u de diensten wilt kopiëren en selecteert u de optie Kopiëren . Hiermee worden de zichtbare dagen van de werknemersregel gekopieerd , inclusief de dagen waarop er geen diensten zijn. Als je in de dagweergave bent, worden alleen de diensten van de bekeken dag gekopieerd. Evenzo zal in de wekelijkse weergave de rij van de bekeken week voor die werknemer worden gekopieerd, en als u zich in de volledige basisschemaweergave bevindt, wordt de volledige basisschemarij van de werknemer gekopieerd.

Het zijpaneel dat verschijnt wanneer u op kopiëren hebt geklikt, geeft aan van welke medewerker u diensten kopieert (Kyle Mason) en het aantal gekopieerde diensten (15 ploegen). Bovendien kunt u de volgende selecties maken:

• Selecteer in het gedeelte Aan werknemer naar welke werknemer of werknemers Kyle's rij met diensten moet worden gekopieerd. We hebben ervoor gekozen om de diensten te kopiëren naar Charlotte Colbert. U kunt ook kopiëren naar de persoon van wie u kopieert.
  • Selecteer in het gedeelte Tot periode de periode waarnaar u de geselecteerde diensten wilt kopiëren voor de bovengenoemde werknemers. Dus in het eerste veld onder de tot-periode moet u de dag invoeren van de werknemer waarnaar u de rij kopieert waarvoor u de eerste dag van de rij waarvan u kopieert wilt plaatsen - de tweede veld wordt automatisch ingevuld . Klik vervolgens op Opslaan .
Vergeet niet dat je de hele rij kopieert! Om het kopiëren van de rij met -1 dag te verschuiven, selecteert u Week 2-zondag - Week 2-zaterdag als de tot-periode.

Deze actie resulteert in een basisschema dat er nu als volgt uitziet.

Kyle's diensten zijn gedupliceerd voor Charlotte. De functie Werknemersrij kopiëren is met name handig wanneer u een basisschema wilt maken met dezelfde volgorde van ploegen voor meerdere werknemers, maar gespreid.

U kopieert alleen wat u kunt zien - als u een filter heeft toegepast, wordt met dat filter rekening gehouden bij het kopiëren van de werknemersrij.
Werknemersrijen verplaatsen

U kunt ook de basisschemaregel van een werknemer verplaatsen.

Wanneer u uw basisrooster bekijkt, klikt u op het weglatingsteken van de werknemer van wie u de diensten wilt verplaatsen en selecteert u de optie Verplaatsen . Hiermee worden alle diensten voor de geselecteerde werknemer voor de momenteel weergegeven dagen verplaatst - als u in de dagweergave bent, worden alleen de diensten van de bekeken dag verplaatst, terwijl in de weekweergave alle diensten van de bekeken week voor die werknemer. Als u zich in de weergave met het volledige basisschema bevindt, wordt ook de volledige rij met het basisschema van de werknemer verplaatst.

Het zijpaneel dat verschijnt wanneer u op verhuizen hebt geklikt, geeft aan van welke werknemer u diensten verplaatst (Charlotte Colbert) en het aantal ploegen dat is geselecteerd om te verhuizen (15 ploegen). Bovendien kunt u de volgende selecties maken:

• Selecteer in het gedeelte Aan werknemer naar welke werknemer Charlotte's rij met diensten moet worden verplaatst. We hebben ervoor gekozen om ze naar Gregory Payne te verhuizen. U kunt ook kopiëren naar de persoon van wie u kopieert, wat handig is als u de rotatie van de persoon wilt compenseren.
  • Selecteer in het gedeelte Tot periode de periode waarnaar u de geselecteerde diensten voor Gregory wilt kopiëren. In de onderstaande afbeelding kiezen we ervoor om de standaardwaarde voor deze sectie te gebruiken, namelijk om de betreffende rij te verplaatsen zoals deze is zonder de verschuivingen naar voren of naar achteren in het basisschema te verschuiven en klik op Opslaan .
U kopieert alleen wat u kunt zien - als u een filter heeft toegepast, wordt met dat filter rekening gehouden bij het kopiëren van de werknemersrij.
U kopieert alleen wat u kunt zien - als u een filter heeft toegepast, wordt met dat filter rekening gehouden bij het kopiëren van de werknemersrij.
Aantal medewerkers bekijken

In het basisrooster kunt u zien hoeveel medewerkers op dit moment worden weergegeven.

Deze telling is handig wanneer u snel een idee wilt krijgen van het aantal werknemers dat u momenteel in uw schema of basisschema bekijkt.

voorbeeld 1

U wilt gewoon zien hoeveel mensen er vandaag in totaal op uw locatie werken, dus u navigeert naar de dagweergave en zorgt ervoor dat de enige aangevinkte filtergroepen ploegen, taken en stoten zijn en dat Items in huidige weergave is geselecteerd in de Werknemer heeft veld.

Voorbeeld 2

U wilt zien hoeveel mensen momenteel afwezig zijn op uw locatie in de momenteel bekeken periode, dus u selecteert Items in de huidige weergave en schakelt alle filtergroeperingen uit, behalve afwezigheden.

Het aantal werknemers wordt weergegeven, ongeacht de weergavemodus - dag, week, maand of aangepast - en houdt rekening met eventuele filters die zijn toegepast. Het is altijd zichtbaar, maar wordt niet weergegeven als u een heel klein scherm gebruikt, zoals dat van een mobiel apparaat.