Maak uw basisschema

Updated 21/5/21 by Oscar Combes

Als u op een basisschema klikt in het overzicht van het basisschema, komt u in het actuele basisschema. Hier bouw je je basisschema op. De eerste dag van de week is de dag die is geconfigureerd als de eerste dag van de week in Quinyx. Merk op dat je in deze weergave een patroon bouwt, dwz er zijn geen datums, alleen weekdagen.

Maak nieuw

U maakt een nieuw Basisschema aan door "Nieuw aanmaken" te selecteren in Overzicht basisschema. U geeft dan uw basisschema een naam die uniek moet zijn voor de huidige groep , dwz voor de huidige sectie of eenheid of district, afhankelijk van wat er momenteel is geselecteerd in de groepselector. Vervolgens moet u een sjabloonperiode selecteren tussen 1 en 24 weken. Houd er rekening mee dat u slechts 8 weken per keer kunt bekijken. Als u bijvoorbeeld een 11-weeksschema bekijkt in de weergavemodus 'Alle', verschijnen de eerste 8 weken wanneer u het basisschema invoert en weken 9-11 verschijnen in een driewekelijkse modus wanneer u klik op de rechterpijl. De KPI's van de werknemer onder de naam van de werknemer zouden gedurende de volledige 11 weken worden weergegeven.

Diensten toevoegen, kopiëren, verplaatsen en verwijderen

Verschuivingen in het basisschema worden op dezelfde manier toegevoegd, gekopieerd, verplaatst en verwijderd als inRooster . Mogelijk wilt u ook statistieken weergeven terwijl u ploegen toevoegt. Houd er rekening mee dat wanneer u ploegen toevoegt via 'Toevoegen'> 'Ploeg', u in het gedeelte 'Dag en tijd' en het veld 'Dag' kunt navigeren met de pijlen van uw toetsenbord en de 'Enter'-toets om eenvoudig meerdere slots te selecteren om uw ploeg te plaatsen Aan.

Wanneer een medewerker beschikbaar is en aan een ploeg kan worden toegewezen, ziet u een "badge" onder de naam van de medewerker wanneer u de ploeg aanmaakt. Als een medewerker niet beschikbaar is, wordt de "rij" enigszins grijs weergegeven.

Als je klaar bent met het toevoegen van diensten, ben je klaar om je basisschema uit te rollen.

Overeenkomst selectie

Selectie van ploegendienst is iets anders in het basisschema dan in het schema. Omdat basisschema's geen datums hebben, worden de geldigheidsdatums van elke overeenkomst weergegeven naast de overeenkomst zelf.

Overeenkomsten die niet vervallen, bevatten alleen een "Van" -vermelding om hun startdatum aan te geven. Overeenkomsten met een "Tot" -datum in het verleden ten opzichte van de huidige datum worden niet in de lijst weergegeven. De hoofdovereenkomst verschijnt altijd bovenaan de lijst, gevolgd door eventuele aanvullende overeenkomsten in alfanumerieke volgorde.

Als u geen handmatige selectie maakt, wordt "Automatisch geselecteerd" weergegeven in het veld. Dit betekent dat een Quinyx-algoritme automatisch een overeenkomst selecteert wanneer de dienst wordt uitgerold op basis van eenheid, overeenkomstsjabloon en werkgelegenheidspercentage van de overeenkomst in kwestie. Als een handmatig geselecteerde overeenkomst niet beschikbaar is op de uitroldatum (s), zal het algoritme van Quinyx automatisch een overeenkomst selecteren. Alle waarschuwingen over verlopen overeenkomsten worden gegeven bij de uitrol en niet in het paneel Bewerken ploeg.

Als u in het verleden een handmatige overeenkomstselectie voor een ploeg heeft gemaakt en die overeenkomst is sindsdien verlopen, wordt deze nog steeds weergegeven als geselecteerd in het veld als u teruggaat naar die ploeg. Als u echter een andere overeenkomst selecteert, kunt u de verlopen overeenkomst niet meer zien en selecteren.

Salaris type regels

Regels voor salaristypen worden niet weergegeven en kunnen ook niet handmatig worden toegevoegd, maar regels voor salaristypen van ploegentypes zullen worden toegepast wanneer het basisschema wordt uitgerold. Voor meer informatie over salaristypevoorschriften, klik hier .

Kopieer werknemersrijen

Als je je basisschema bekijkt, klik je op het beletselteken naast de medewerker waarvan je de ploegen wilt kopiëren en selecteer je de optie "Kopiëren". Hiermee worden de zichtbare dagen van de werknemersrij gekopieerd , inclusief de dagen waarop er geen ploegen zijn - als je in de dagelijkse weergave bent, worden alleen de bekeken ploegen van de dag gekopieerd. Als u in de wekelijkse weergave bent, wordt de rij van de bekeken week voor die werknemer gekopieerd en als u zich in de volledige basisschemaweergave bevindt, wordt de volledige basisschema-rij van de werknemer gekopieerd.

Het zijpaneel dat verschijnt als je op "Kopiëren" hebt geklikt, geeft aan van welke werknemer je ploegen kopieert (Kyle Mason) en het aantal gekopieerde ploegen (15 ploegen). Bovendien kunt u de volgende selecties maken:

- Selecteer in het gedeelte "Aan werknemer" naar welke werknemer of werknemers u de rij met ploegen van Kyle wilt kopiëren. We hebben ervoor gekozen om de diensten naar Charlotte Colbert te kopiëren. U kunt ook kopiëren naar de persoon van wie u kopieert .

- In de "Tot periode" selecteert u de periode die u wilt de geselecteerde verschuivingen te kopiëren voor de hierboven vermelde medewerkers. In het eerste veld onder 'Tot periode' moet u dus de dag invoeren van de werknemer waarnaar u de rij kopieert waarvan u wilt dat de eerste dag van de rij waaruit u kopieert, wordt geplaatst - de tweede veld wordt automatisch ingevuld .

Tip: vergeet niet dat u de hele rij kopieert! Om het kopiëren van de rij met -1 dag te verschuiven, selecteert u Week 2-zondag - Week 2-zaterdag als "Tot periode".

- Klik op "Opslaan".

Deze actie resulteert in een basisschema dat er nu als volgt uitziet:

De diensten van Kyle zijn gedupliceerd voor Charlotte. De functie "werknemersrij kopiëren" is met name handig wanneer u een basisschema wilt maken met dezelfde reeks ploegen voor meerdere werknemers, maar dan gespreid.

U kopieert alleen wat u kunt zien - als u een filter hebt toegepast, wordt met dat filter rekening gehouden bij het kopiëren van de werknemersrij.
Verplaats werknemersrijen

U kunt ook de basisschema-rij van een werknemer verplaatsen.

Wanneer u uw basisschema bekijkt, klikt u op het beletselteken naast de werknemer van wie u de ploegen wilt verplaatsen en selecteert u de optie "Verplaatsen". Hiermee worden alle ploegen voor de geselecteerde werknemer verplaatst voor de dagen die momenteel worden weergegeven - als u zich in het dagoverzicht bevindt, worden alleen de bekeken dagploegen verplaatst, terwijl in het weekoverzicht alle ploegen van de bekeken week voor die werknemer. Als u zich in de volledige basisschemaweergave bevindt, wordt de volledige basisschema-rij van de werknemer verplaatst.

Het zijpaneel dat verschijnt als je op "Verplaatsen" hebt geklikt, geeft aan van welke werknemer je ploegen verplaatst (Charlotte Colbert) en het aantal ploegen dat is geselecteerd om te verhuizen (15 ploegen). Bovendien kunt u de volgende selecties maken:

- Selecteer in het gedeelte "Aan werknemer" naar welke werknemer u de rij met ploegen van Charlotte wilt verplaatsen. We hebben ervoor gekozen om ze naar Gregory Payne te verplaatsen. U kunt ook kopiëren naar de persoon die je kopieert, wat handig is als u de rotatie van de persoon te compenseren.

- In de "Tot periode" selecteert u de periode die u wilt de geselecteerde verschuivingen te kopiëren naar voor Gregory. In de onderstaande afbeelding kiezen we ervoor om de standaardwaarde voor deze sectie te gebruiken, namelijk het verplaatsen van de betreffende rij zoals deze is zonder de verschuivingen vooruit of achteruit in het basisschema te compenseren.

Tip: vergeet niet dat u de hele rij verplaatst! Om de verplaatsing van de rij met -1 dag te compenseren, selecteert u Week 2-zondag - Week 2-zaterdag als "Tot periode".

- Klik op "Opslaan".

Deze actie resulteert in een basisschema dat er nu als volgt uitziet:

Je verplaatst alleen wat je kunt zien - als je een filter hebt toegepast, wordt met dat filter rekening gehouden bij het verplaatsen van de werknemersrij.