Overeenkomstsjablonen - Asociaal en overuren

Updated 3/9/21 by Leigh Hutchens

Het gedeelte Overwerk en niet-sociale tijd biedt opties voor flextijd / tijdbank, OT / AT-bank, methoden voor overuren, late roosterwijziging en in te stellen type niet-sociale tijd.

Het vakje "Gebruik standaardperioden voor niet-sociale tijd en overuren" verschijnt en is over het algemeen aangevinkt . Dit betekent dat de sjabloon de algemene instellingen gebruikt die momenteel zijn gedefinieerd in Klassiek onder Instellingen.

Het vakje "Gebruik standaardperioden voor niet-sociale tijd en overuren" moet uitgeschakeld zijn als het overeenkomstsjabloon gedekt moet worden door andere overuren of helemaal geen overuren. Als het vakje niet is aangevinkt, kunnen nieuwe perioden worden toegevoegd door op de knop Toevoegen te klikken. Zo kunt u eenvoudig de verschillende overuren voor verschillende personeelsgroepen toepassen, bijvoorbeeld als u meerdere cao's op de werkvloer heeft, of als alleen bepaalde personeelsgroepen onder overuren vallen en andere niet.

Houd er rekening mee dat het selectievakje 'Gebruik standaardperioden voor niet-sociale tijd' en overuren de link bepaalt naar zowel de periodes van niet-sociale uren als de overuren. tijdsperioden gaan ook verloren.

U kunt meer informatie over de sectie Time van de overeenkomst template vinden hier .

Onsociale perioden

Onsociale uren   Betalingen zijn een verhoogd loon (of supplement) dat wordt gebruikt om personeel te belonen en te stimuleren om te werken wanneer anderen dat niet zijn (bijv. nachtploegen, weekends en feestdagen). Om een niet-sociale tijd toe te voegen:

1. Verwijder het vinkje bij "Gebruik standaardperioden voor niet-sociale tijd en overuren".
  2. Selecteer de dag waarvoor u de niet-sociale tijd handmatig wilt toevoegen:
  3. Klik op Toevoegen.

U kunt meerdere ongezonde periodes per dag toevoegen. U kunt ook meerdere niet-sociale periodes op meerdere dagen toevoegen:

Overuren

Het vakje "Gebruik standaardperioden voor niet-sociale tijd en overuren" verschijnt en is over het algemeen aangevinkt . Dit betekent dat de sjabloon de algemene instellingen gebruikt die momenteel zijn gedefinieerd in Klassiek onder Instellingen.

Om handmatig overuren te maken:

1. Verwijder het vinkje bij "Gebruik standaardperioden voor niet-sociale tijd en overuren".
  2. Selecteer de dag waarvoor u de niet-sociale tijd handmatig wilt toevoegen.
  3. Klik op Toevoegen.
  • Van / Tot : Voeg de begin- en eindtijd van de overwerkperiode toe.
  • Type overuren : selecteer het type overuren in het vervolgkeuzemenu.
  • Alternatieve eerste uren : selecteer of alternatieve uren de hierboven geselecteerde periode moeten overschrijven
  • Overwerktype : Selecteer het overwerktype voor de alternatieve eerste uren (indien hierboven geselecteerd).
  • Van / Tot (alt. Eerste uren) : Voeg de begin- en eindtijd toe voor de alternatieve eerste uren (indien hierboven geselecteerd).

U kunt meerdere overuren aan een of alle dagen van de week toevoegen:

U kunt meer informatie over de sectie Time van de overeenkomst template vinden hier .