Overeenkomstsjablonen - Onregelmatige- en overuren

Updated by Marcus M. Winkler

De sectie Overtime and unsocial time biedt opties voor flexibele tijd/tijdbank, overuren/AT-bank, overurenmethode, late wijziging van het rooster en type unsocial time dat moet worden ingesteld.

Het vakje Gebruik standaardperioden voor unsocial time en overuren verschijnt en is meestal aangevinkt. Het vakje Gebruik standaardperioden voor unsocial time en overuren moet worden uitgevinkt als het overeenkomstsjabloon gedekt moet worden door andere overurenperioden of helemaal geen overurenperioden. Wanneer het vakje is uitgevinkt, kunnen nieuwe perioden worden toegevoegd door op de knop Toevoegen te klikken. Hiermee kunt u eenvoudig de verschillende overurenperioden toepassen voor verschillende personeelsgroepen, bijvoorbeeld als u meerdere collectieve overeenkomsten op de werkplek hebt, of als alleen bepaalde personeelsgroepen gedekt moeten worden door overurenperioden en andere niet.

Let op dat het vakje Gebruik standaardperioden voor unsocial time en overuren bepaalt de link naar zowel de unsocial hours periods als de overurenperioden, wat betekent dat als u dit vakje uitvinkt, in het tabblad Unsocial Time periods, de link naar de standaard unsocial time periods ook verloren gaat.
U kunt meer informatie vinden over het Tijdgedeelte van het overeenkomstsjabloon hier.

Ongezellige tijdvakken

Ongezellige uren betalingen zijn een verhoogd uurtarief (of toeslag) dat wordt gebruikt om personeel te belonen en te stimuleren voor het werken op momenten dat anderen dat niet doen (bijvoorbeeld nachtdiensten, weekends en feestdagen). Het vakje Gebruik standaardperioden voor ongezellige tijd en overwerk verschijnt en is meestal aangevinkt. Dit betekent dat het sjabloon de wereldwijde instellingen zal gebruiken die zijn geconfigureerd in Accountinstellingen > Overeenkomsten > Ongezellige tijdvakken. Lees meer over hoe u ongezellige tijdvakken kunt configureren hier.

Om een ongezellige tijd aan een overeenkomstsjabloon toe te voegen:

1. Schakel Gebruik standaardperioden voor ongezellige tijd en overwerk uit.
  2. Selecteer de dag waarvoor u handmatig de ongezellige tijd wilt toevoegen:
  3. Klik op Toevoegen.

U kunt meerdere ongezellige perioden per dag toevoegen. U kunt ook meerdere ongezellige perioden op meerdere dagen toevoegen:

Overwerkperioden

Het vakje Gebruik standaardperioden voor ongezellige tijd en overwerk verschijnt en is meestal aangevinkt. Dit betekent dat het sjabloon de momenteel gedefinieerde wereldwijde instellingen zal gebruiken in Classic onder Instellingen.

Om handmatig overuren toe te voegen:

1. Vink Gebruik standaardperioden voor onregelmatige werktijden en overuren uit.
  2. Selecteer de dag waarvoor u handmatig de overuren wilt toevoegen.
  3. Klik op Toevoegen.
  • Van/Tot: Voeg de start- en eindtijd van de overuren toe.
  • Overtime type: Selecteer het type overuren uit het dropdown-menu.
  • Alternatieve eerste uren: Selecteer of eventuele alternatieve uren de geselecteerde periode moeten overschrijven
  • Overtime type: Selecteer het type overuren voor de alternatieve eerste uren (indien hierboven geselecteerd).
  • Van/Tot (alt. eerste uren): Voeg de start- en eindtijd toe voor de alternatieve eerste uren (indien hierboven geselecteerd).

U kunt meerdere overurenperioden toevoegen aan een of alle dagen van de week:

U kunt meer informatie vinden over de Tijdsectie van het overeenkomstsjabloon hier.