Webpunch

Updated 15/7/21 by Leigh Hutchens

Quinyx biedt verschillende manieren om te slaan. Webpunch is Quinyx 'eigen interactieve systeem dat is gebouwd om te functioneren op verschillende hardware, zoals computers, tablets, slimme apparaten en kassasystemen.

Wat kunt u doen met Webpunch?

• Pons op verschillende manieren in en uit
  • Zie ploegen
  • Voer verzuim en overuren in
  • Lees Qmail
  • Punch breekt
  • Pons zonder schema
  • Handmatig perforeren
  • Punch offline
  • Automatische inloglink

Punch in en uit met:

• Een nummer (werknemer-ID)
  • RFID-tag (het is mogelijk om cijfertoetsen te verbergen als deze wordt gebruikt)
  • Magnetische kaart

Zie ploegen

Een medewerker kan zijn of haar laatste diensten, gewerkte uren en eventuele Time Tracker-saldi inzien.

Zie activiteit

Het is mogelijk om te zien wie is ingeslagen, gestanst en afwezig.

Lees Qmail

Een medewerker kan zijn of haar Qmail in Webpunch lezen. Berichten die als belangrijk zijn gemarkeerd, verschijnen onmiddellijk wanneer de medewerker in- of uitschakelt.

Punch in en uit voor pauzes

In- en uitprikken voor pauzes gebeurt op precies dezelfde manier als u in en uit ponsen. Dit is een goede manier voor zowel managers als medewerkers om er zeker van te zijn dat de pauze niet langer of korter is dan gepland.

Punch afwezigheid en overuren

Als de medewerker volgens de geplande tijd vroeg of laat is, kan van de persoon worden verlangd dat hij hiervoor een reden opgeeft, zodat de manager wordt geïnformeerd wanneer de tijden moeten worden goedgekeurd.

Als de dienst is afgelopen, slaat de medewerker uit. Als de werknemer vóór de geplande tijd uitslaat, kan de persoon worden verplicht om een reden voor afwezigheid op te geven. Als de werknemer later uitvalt dan de geplande tijd, kan de persoon ervoor kiezen om extra tijd te besparen, zoals overuren, tijd van in plaats daarvan of om overuren te negeren.

Opmerkingen

De medewerker kan ook, afhankelijk van de instellingen, een opmerking toevoegen om bijvoorbeeld een late aankomst of een andere gebeurtenis toe te lichten. De opmerking wordt weergegeven op de tijdkaart.

Pons zonder schema

Soms wordt een medewerker op korte termijn ingeschakeld, bijvoorbeeld als iemand anders ziek is. De werknemer kan dan, als de functie geactiveerd is, punchen zonder een geplande dienst. De manager kan dan gemakkelijk de gewerkte tijd zien, zelfs als de persoon in kwestie aanvankelijk niet was ingeroosterd. Een standaard ploegentype dat is gekoppeld aan ponsen zonder ploeg kan worden geselecteerd op de eenheidskaart.

Handmatig ponsen

Door op de knop Meer opties te klikken kan de medewerker (indien geactiveerd) ploegentype, kostenplaats, project, reden van afwezigheid selecteren en ook een opmerking toevoegen bij het intoetsen. Dit kan handig zijn als de medewerker bijvoorbeeld naar een andere afdeling wordt gebeld op korte termijn en zal zijn of haar tijd in een ander ploegentype, kostenplaats en / of project slaan.

Offline ponsen

Als de internetverbinding op het apparaat dat je gebruikt voor Webpunch on offline gaat, kan een medewerker nog steeds in- en uitschakelen. Webpunch synchroniseert de informatie zodra de internetverbinding weer beschikbaar is. Het maximale aantal offline stoten dat Quinyx aankan, is 25.000. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de tijd op het apparaat correct is, aangezien Webpunch ponst op basis van de tijd op het apparaat.

Er zijn twee manieren om in te loggen op Web Punch. Ofwel een persoon met een hogere autoriteit, tenminste een lokale manager, logt in op https://app.quinyx.com/webpunch3 .

Als alternatief biedt Quinyx u een automatische inloglink die kan worden opgeslagen in het adresveld of de landingspagina, afhankelijk van welke browser wordt gebruikt. Op deze manier hoeft de manager niet in te loggen, de medewerkers kunnen gewoon in- en uitprikken. De automatische inloglink bevat tijdzone.

Punch tijd op taken / onderverschuivingen

Gebruikers hebben de mogelijkheid om taken in Webpunch in te voeren.

De functionaliteit wordt geactiveerd op een overeenkomstsjabloon door Tijd → Overeenkomstsjabloon → Tijd → "Ponsen voor taken toestaan" aan te vinken.

Wanneer een medewerker toetst, is er een vervolgkeuzelijst voor welke ploeg of taak de persoon zal inprikken. Ploegen die aan de gang zijn of die binnen 2 uur voorlopen kunnen in de lijst worden geselecteerd en alle taken die aan de gang zijn of in de toekomst zijn mogelijk in te slaan.

Het is ook mogelijk om in te pikken voor ongeplande taken door ongepland ponsen te selecteren en vervolgens naar welk ploegentype het ponsen verwijst.

Zelfs als er geen taak is, maar de gebruiker meer dan één ploeg heeft binnen een periode van twee uur, moet de persoon in de vervolgkeuzelijst selecteren voor welke ploeg hij wil inprikken. De gebruiker hoeft de vorige ploeg niet uit te stoten, maar hoeft alleen in te schakelen naar de volgende.

Wanneer het tijd is voor de medewerker om in te toetsen voor zijn of haar volgende taak, wordt deze geselecteerd in de vervolgkeuzelijst. Als de werknemer op de dag geen taken meer heeft, kan de werknemer inkloppen voor zijn of haar oorspronkelijke dienst. Wanneer het tijd is voor de werknemer om naar huis te gaan, slaat de persoon zoals gewoonlijk uit. Je stoot dus uit taken en ploegen, zonder in te drukken voor de volgende ploeg. Punch out wordt alleen gebruikt als het tijd is om naar huis te gaan.

Het wordt niet aanbevolen om het ponsen van onderbrekingsploegen te combineren met ponsen voor taken.

Instellingen

Toegangsrechten in Webpunch worden geconfigureerd onder Instellingen / Toegangsrechten / Webpunch.