Webpunch

Updated 1 month ago by Daniel Sjögren

Quinyx biedt verschillende manieren om te punchen. Webpunch is Quinyx' eigen interactieve systeem dat is gebouwd om te functioneren op een verscheidenheid aan hardware, zoals computers, tablets, slimme apparaten en point-of-sale-systemen:

Wat kunt u met Webpunch?

• Pons op verschillende manieren in en uit
  • Zie ploegen
  • Verzuim en overuren invoeren
  • Lees Qmail
  • Ponspauzes
  • Ponsen zonder schema
  • Handmatig ponsen
  • Pons offline
  • Automatische inloglink

Pons in en uit met:

• Een nummer (medewerker ID)
  • RFID-tag (het is mogelijk om cijfertoetsen te verbergen als dit wordt gebruikt)
  • Magnetische kaart

Zie ploegen

Een medewerker kan diensten, gewerkte uren en eventuele Time Tracker-saldi zien.

Activiteit bekijken

Het is mogelijk om te zien wie heeft ingeslagen, uitgestoten en afwezig is.

Toon afbeeldingen van Webpunch

U kunt foto's bekijken die zijn gemaakt met punch-in en punch-out in de planningsweergave.

Foto gemaakt bij punch in

Klik op de pons om het paneel voor het bewerken van ponsen te openen. Als er een foto is gemaakt bij punch-in, zie je die foto nu onder de punch (uit sectie):

Foto genomen bij punch out

Klik op de pons om het paneel voor het bewerken van ponsen te openen. Als er een foto is gemaakt bij het uitponsen, ziet u die foto nu onder de uitpons (naar sectie):

Zie foto in groter formaat

Als u de afbeelding in een groter formaat wilt zien, klikt u gewoon op de afbeelding en u ziet een grotere versie ervan:

Geavanceerde bewerkingspons

De afbeeldingen zijn ook zichtbaar als u op meer opties op de pons klikt en het paneel Geavanceerde ponsbewerking opent:

Houd er rekening mee dat deze functie alleen beschikbaar is als uw organisatie de functie Webpunch heeft ingeschakeld voor het maken van foto's bij inprikken en uitprikken. Als uw organisatie deze functie niet gebruikt, heeft u hier geen last van. Neem voor meer informatie over de Webpunch-functie voor het maken van foto's contact op met ons ondersteuningsteam.
Om te voldoen aan de AVG-regelgeving, wordt elke foto die is gemaakt met de functie voor het vastleggen van afbeeldingen in Webpunch3 65 dagen bewaard voordat deze automatisch wordt verwijderd.

Lees Qmail

Een medewerker kan zijn Qmail lezen in Webpunch. Berichten die als belangrijk zijn gemarkeerd, verschijnen direct wanneer de medewerker in- of uitschakelt.

Pons in en uit voor pauzes

In- en uitstoten voor pauzes gebeurt op precies dezelfde manier als je in- en uitponst. Dit is een goede manier voor zowel managers als medewerkers om zich ervan te vergewissen dat de pauze niet langer of korter is dan gepland.

Ponsafwezigheid en overuren

Indien de werknemer te vroeg of te laat is, volgens de geplande tijd, kan de persoon worden gevraagd om een reden hiervoor op te geven, zodat de manager op de hoogte wordt gesteld wanneer de tijden moeten worden goedgekeurd.

Als de dienst afgelopen is, slaat de medewerker uit. Als de werknemer buiten de geplande tijd uitbreekt, kan worden ingesteld dat de persoon een reden voor afwezigheid moet opgeven. Als de werknemer later uitvalt dan de geplande tijd, kan de persoon ervoor kiezen om extra tijd te besparen, zoals overuren, vervangende tijd of om overuren te negeren.

Wanneer er een geval is waarin een werknemer overwerk activeert wanneer hij vroeg in een dienst inschakelt en er ook voor kiest om de optie "negeren" overwerk te selecteren en later vroeg uit de dienst uitschakelt, zal Quinyx de punch-in afronden om de shift te starten en de punch-out zal niet worden afgerond.

Opmerkingen

De medewerker kan ook, afhankelijk van de instellingen, een opmerking toevoegen om bijvoorbeeld een late aankomst of een andere gebeurtenis toe te lichten. De opmerking wordt getoond in de tijdkaart.

Ponsen zonder schema

Soms wordt een medewerker op korte termijn ingeschakeld, bijvoorbeeld als iemand anders ziek is. De medewerker kan dan, indien de functie geactiveerd is, zonder rooster inbellen. De manager kan dan gemakkelijk de gewerkte tijd zien, ook als de persoon in kwestie aanvankelijk niet was ingepland. Een standaard ploegtype geassocieerd met ponsen zonder ploeg kan worden geselecteerd op de eenheidskaart. Om het standaard ploegtype te selecteren, gaat u naar Accountinstellingen > Groepsbeheer > Eenheid naar keuze > Geavanceerde eenheidsinstellingen > Ploeg.

Handmatig ponsen

Door op de knop Meer opties te klikken, kan de medewerker (indien geactiveerd) ploegtype, kostenplaats, project, reden van afwezigheid selecteren en ook een opmerking toevoegen bij het inbellen. Dit kan handig zijn als de medewerker bijvoorbeeld wordt gebeld naar een andere afdeling op korte termijn en zal zijn of haar tijd in een ander ploegtype, kostenplaats en/of project steken.

Offline ponsen

Als de internetverbinding op het apparaat dat je voor Webpunch gebruikt offline gaat, kan een medewerker toch in- en uitklokken. Webpunch synchroniseert de informatie zodra de internetverbinding weer beschikbaar is. Het maximale aantal offline stoten dat Quinyx aankan is 25.000. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de tijd op het apparaat correct is, aangezien Webpunch de tijd op het apparaat aangeeft.

Er zijn twee manieren om in te loggen op Web punch. Ofwel een persoon met hogere autoriteit, in ieder geval een lokale manager, logt in op https://app.quinyx.com/webpunch3 .

Of u kunt een unieke webpunch-aanmeldings-URL voor uw unit maken die kan worden opgeslagen in het adresveld of de bestemmingspagina, afhankelijk van uw browser, om een enkele plek te creëren waar werknemers kunnen in- en uitchecken (zonder dat een manager hoeft in te loggen ).

Om een inloglink te maken, gaat u naar Accountinstellingen > Webpunch > Webpunch-aanmeldings-URL's , waar u unieke webpunch-URL's voor elk van uw beschikbare eenheden volledig kunt beheren en configureren. Een nieuwe URL genereren:

1. Klik op URL toevoegen ;
  2. Voeg de juiste host toe (zijnde het externe IP-adres of, in sommige gevallen, de domeinnaam);
  3. Selecteer de gewenste unit (uit een dynamische dropdown van uw bestaande units);
  4. Klik op Opslaan.

En daar heb je het! Ook daar heb je een lijst met alle bestaande webpunch login URL -configuraties, die je kunt bewerken en verwijderen. Of klik op Kopiëren om de URL naar uw klembord te kopiëren en op te slaan in uw browser of bestemmingspagina.

Ponstijd op taken/subploegen

Gebruikers hebben de mogelijkheid om in te spelen op taken in Webpunch.

De functionaliteit wordt geactiveerd op een overeenkomstsjabloon door Tijd > Overeenkomstsjabloon > Tijd > Ponsen toestaan voor taken aan te vinken .

Wanneer een medewerker inlogt, is er een vervolgkeuzelijst voor welke dienst of taak de persoon zal inbellen. Diensten die aan de gang zijn of binnen 2 uur vooruit zijn, kunnen in de lijst worden geselecteerd en alle taken die in uitvoering zijn of in uitvoering zijn de toekomst is mogelijk om op in te spelen.

Het is ook mogelijk om in te punchen voor ongeplande taken door ongepland ponsen te selecteren en vervolgens naar welk ploegtype het ponsen verwijst.

Zelfs als er geen taak is, maar de gebruiker meer dan één dienst heeft binnen een periode van twee uur, moet de persoon in de vervolgkeuzelijst selecteren voor welke dienst hij wil inbellen. De gebruiker hoeft niet uit de vorige ploeg te punchen, maar hoeft alleen in de volgende ploeg in te slaan.

Wanneer het tijd is voor de werknemer om in te grijpen voor zijn of haar volgende taak, wordt deze geselecteerd in de vervolgkeuzelijst. Als de medewerker op de dag geen taken meer heeft, kan de medewerker inspringen voor zijn of haar oorspronkelijke dienst. Wanneer het tijd is voor de werknemer om naar huis te gaan, slaat de persoon zoals gewoonlijk uit. Je springt dus uit van taken en shifts, zonder in te punchen voor de volgende shift. Punch-out wordt alleen gebruikt als het tijd is om naar huis te gaan.

Het wordt niet aanbevolen om het ponsen van onderbrekingsdiensten te combineren met ponsen voor taken.

Instellingen

Toegangsrechten in Webpunch zijn momenteel alleen configureerbaar in Classic onder Instellingen > Toegangsrechten > Webpunch .

Opmerking: voor hulp bij het configureren van toegangsrechten voor Webpunch kunt u contact opnemen met Quinyx Support .
We streven ernaar om in de nabije toekomst Webpunch-configuratie-instellingen in Quinyx te implementeren.