Versie 0111

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 30 juni 2021

Quinyx werkt onvermoeibaar aan het versterken van de informatiebeveiliging en het continu verbeteren van maatregelen om gegevens te beschermen. Als onderdeel van dit werk hebben we ons Informatiebeveiligingsoverzicht bijgewerkt om het beleid, de mechanismen, de stuurprocessen en de organisatiestructuur weer te geven die onze toewijding vormen om uw gegevens te beschermen. De bijgewerkte versie is naast de huidige versie te vinden in het gedeelte Informatiebeveiliging op onze website en is geldig via overeenkomsten 2021-08-16.

Nieuw wachtwoordbeleid

Vanaf de release van versie 0111 moeten alle nieuwe wachtwoorden:

• Minimaal 12 tekens bevatten (maximaal 128).
  • Minimaal 2 numerieke tekens bevatten.
  • Bevat minimaal 2 letters.

Als een manager het wachtwoord van een medewerker reset, of als de medewerker ervoor kiest om het wachtwoord opnieuw in te stellen, vereist het systeem dat bij het inloggen een nieuw wachtwoord wordt gekozen.

Het gebruikersaccount wordt na 6 mislukte inlogpogingen geblokkeerd. Een beheerder moet het account dan opnieuw activeren.

Het wachtwoord moet worden bijgewerkt de volgende keer dat de gebruiker het wachtwoord opnieuw instelt of de beheerder een wachtwoord voor de gebruiker instelt.
Huidige wachtwoorden worden niet beïnvloed. Het bovenstaande is alleen van toepassing op wachtwoorden die worden gewijzigd of gereset.

Nieuwe functionaliteit

Afwezigheidsinstellingen

We hebben verbeteringen aangebracht in de lijstweergave van afwezigheidsredenen en de volledige functionaliteit voor toevoegen, bewerken en verwijderen voor verzuimtypen, zodat u nu volledige configuratie-ondersteuning voor verzuiminstellingen hebt.

Lijst met verzuimredenen, verbeteringen

We hebben 'Salarissoort' toegevoegd aan de overzichtslijst, zodat u snel kunt zien of er salarissoorten zijn gekoppeld aan een unieke verzuimsoort.

De optie om "Typen afwezigheidsredenen beheren" is nu verplaatst naar onder de meer alomtegenwoordige "..."-knop, naast de nieuwe knop "Voeg afwezigheidstype toe":

Afwezigheidstypen toevoegen, bewerken en verwijderen delete

Door op "Voeg afwezigheidstype toe" te klikken, kunt u nu direct een nieuw afwezigheidstype toevoegen in de afwezigheidsinstellingen. Hier kunt u de afwezigheid een naam geven, de rekenregels definiëren en toegang krijgen tot geavanceerde instellingen. U kunt ook bestaande verzuimtypen bewerken of verwijderen:

Updates en prestatieverbeteringen

• Voorheen was het niet mogelijk om een afwezigheid toe te voegen als de bekeken periode een geblokkeerde planningsdatum bevatte. We hebben dit gewijzigd zodat u een afwezigheid kunt toevoegen buiten de vergrendelde planningsdatum , zelfs wanneer u een periode bekijkt met een vergrendelde planningsdatum.
  • Het is nu mogelijk om een parttime afwezigheid toe te voegen die maximaal vier decimalen bevat.
  • Wanneer max. geplande uren per dag/week is ingesteld op nul (0) met instemming van een werknemer, beschouwen we dat nu als de waarschuwing die niet wordt gebruikt, en daarom zullen we daarvoor geen waarschuwingen activeren bij het plannen.
  • We hebben een wijziging aangebracht zodat het niet mogelijk is om versleepbare panelen buiten het scherm te verplaatsen.

Bugfixes

• Een probleem opgelost waardoor een manager zijn eigen salaris niet in een overeenkomst kon zien.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat er in het verleden een tijdstempel optrad om de tijdstempel voor de huidige dag weer te geven.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat een overeenkomst voor een gedeelde medewerker die was gekoppeld aan een dienst en punch onzichtbaar was in de Tijdkaart.
  • Er is een probleem opgelost waarbij de multiplier van de planningstijd het totale aantal geplande uren in de werknemersstatistieken verhoogde, zelfs wanneer het bijbehorende salaristype voor onsociale tijd (UT) dat werd vermenigvuldigd, werd verwijderd.
  • Probleem opgelost waardoor het totaal aantal ingeroosterde uren niet klopte toen het bijbehorende UT-salaristype uit de salarisoutput werd verwijderd.
  • Een probleem opgelost waardoor een manager dienstverzoeken niet kon weigeren.
  • Een probleem opgelost dat de verkeerde overeenkomst verbond met een dienst wanneer een werknemer een overeenkomst had met een thuiseenheid en een afwezigheidseenheid nadat een manager een dienst had goedgekeurd.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

Houd er rekening mee dat we volgende week (week 26) beginnen met het herschikken van HelpDocs om beter af te stemmen op de manier waarop onze web-app is gestructureerd. Zoals u zich kunt voorstellen, kan dit even duren, daarom danken wij u bij voorbaat voor uw geduld. Ons doel is om het gemakkelijker te maken om de documentatie te vinden die u nodig heeft.

REST API/webservice-updates

Geen op dit moment.

SOAP API / webservice-updates

Geen op dit moment.

Eindpunten worden verouderd en verwijderd

De volgende SOAP API-eindpunten worden stopgezet en verwijderd uit Quinyx WFM augustus 2021 . Ze zijn nu al vervangen door REST API-eindpunten voor Quinyx Forecast of verouderd. Lees meer over Quinyx Voorspelling en de verbeterde functionaliteit hier en over de nieuwe REST API's hier .

6.2 wsdlGetForecasts

6.3 wsdlUpdatePrognoses

6.5 wsdlGetMonthlyView

6.6 wsdlUpdateForecastV2

6.8 wsdlUpdatePrognosesV3

6.4 wsdlGetSalesData

6.9 wsdlGetSalesDataV2

6.7 wsdlGetOptimalPersoneel

4.6 wsdlUpdateAdminGroupRelationships <- niet van toepassing op Quinyx WFM

Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt hier nog meer informatie over webservices vinden .
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens bij te houden en ervoor te zorgen dat de informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te garanderen en tegelijkertijd ons klanten- en gebruikersbestand uit te breiden, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen en dat betekent dat we een limiet voor gelijktijdige oproepen per klant tot 10 zullen afdwingen. U kunt antwoordcode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt en het wordt aanbevolen om een backoff-retry-mechanisme te implementeren om de limiet af te handelen. Houd er rekening mee dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Wanneer u de komende jaren van SOAP naar Rest gaat, worden eventuele limieten in de API ingebouwd. Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.